Vælg en side

B.93’s stærke venstreback Abdullah Iqbal har været på landsholdstjeneste for Pakistan igen.

Ovenpå oplevelserne med debut i november 2022 og turen til Maldiverne i marts 2023, er Abdullah Iqbal nu på vej hjem med endnu en stak landskampe og gode erfaringer i benene.

Abdullah Iqbal fortæller om turen

– Jeg rejste først ned til Mauritius hvor vi spillede en 4-holdsturnering mod Mauritius, Kenya og Djibouti.

– Jeg gik dog glip af den første kamp mod Mauritius, da vi spillede samme dag ude mod Esbjerg.

– Det var så også fra Mauritius, at jeg fulgte med i oprykningskampen mod Thisted hjemme i Danmark. Vi spillede dog samme tid og jeg fik af den grund kun set hvad kampen stod i pausen, og det endelige resultat efter min egen kamp dernede.

– Det ændrede lidt på humøret efter et nederlag mod Djibouti, at drengene hjemme i Danmark fik sikret oprykningen.

Abdullag Iqbal står klar til kamp med nr. 4 som nr. 2 i bagerste række. Foto: South Asian Football Federation.

– Vi rejste så til Indien, hvor vi spillede Syd Asien Cup. Vi kom desværre i en svær gruppe med Indien, Kuwait og Nepal.

– Vi tabte de to første kampe mod Indien og Kuwait, hvilket betød at vi matematisk var ude inden vi spillede den sidste kamp mod Nepal.

– Som hold har det været frustrerende, da resultaterne ikke er gået vores vej, men desværre ikke overraskende, når man ser på fodboldens prioritering i landet.

God teknik som vi kender Abdullah. Foto: Cote d’Or National Sports Complex.

– Da jeg valgte at repræsentere Pakistan var jeg godt afklaret med at fodbolden i landet havde været lukket ned i tre år, og at det derfor ville tage lidt tid at få holdet bygget op fra start, så det er en længere proces.

– Personligt har der ind imellem været nogle gode oplevelser. Vi spillede blandt andet mod Indien foran knap 23.000 tilskuere.

– Derudover har jeg haft nogle gode individuelle matchups mod spillere fra den bedste række i Belgien, Sverige, Danmark, USA, Japan, Portugal og fortid i den spanske og franske liga.

– Jeg har så vidt muligt prøvet at suge det hele til mig og få lært en masse!

Nærkampsstærk, det ved vi også den gode Abdullah er. Foto: South Asian Football Federation.

Resultaterne fra turneringen

  • Pakistan vs. Kenya 0-1
  • Pakistan vs. Djibouti 1-3
  • Pakistan vs. Indien 0-4
  • Pakistan vs. Kuwait 0-4
  • Pakistan vs. Nepal 0-1.

Topfoto og supplerende fotos: South Asian Football Federation og Cote d’Or National Sports Complex. Videoen fra kampen mellem Indien og Pakistan foran 23.000 tilskuere: Indian Football Team.