Vælg en side

Abdullah Iqbal havde en stor oplevelse med Pakistans A-landshold til udekampen mod Nepal.

Abdullah fortæller her om sin debut. Se mere om udtagelsen.

Abdullah Iqbal om sin debut på Pakistans A-landshold

– Jeg har vidst at jeg skulle afsted med landsholdet i noget tid nu, og har glædet mig uroligt meget. Jeg vidste dog overhovedet ikke hvad jeg skulle forvente.

– Holdet var allerede samlet i Pakistan forinden, men jeg tilsluttede mig først holdet i Nepal. Jeg landede lidt efter midnat mandag 14. november sammen med tre andre danske spillere som jeg rejste derned med.

– De har alle været en del af landsholdet tidligere. Heriblandt Hassan Bashir (anfører på landsholdet) og Yousuf Butt (målmand på landsholdet), som begge har været en del af landsholdet i 12 år og begge med en fortid i B.93 som ungdomsspillere. Dem har jeg virkelig kunne læne mig op af. De tog sig begge virkelig godt af mig og gjorde det meget nemt for mig.

– Vi havde ét træningspas om dagen mandag og tirsdag, inden vi skulle ud og spille en venskabskamp om onsdagen mod Nepal.

– Efter kun to kampforberende træninger var det svært at forudse hvad kampen ville byde på. Med nedlukning af fodbolden i Pakistan de sidste 3,5 års tid, skulle vi til at spille første kamp efter lang tid, og træneren havde af den grund valgt en rimelig ung trup, med en masse ny energi til fremtiden.

– Jeg startede inde på den defensive midt, og fik af træneren en vigtig rolle i at holde styr på den defensive organisation. Det er omkring tre år siden at jeg spillede fast på midten, så det føltes lidt uvant, men jeg synes jeg gjorde det udmærket.

Abdullah Iqbal som vi kender ham. En ørn i luften. Foto: Ukendt.

– Vi spiller en god første halvleg, står godt defensivt og får nogle gode chancer på omstillinger. Nepal får ikke spillet sig igennem vores defensive organisation, hvilket resulterer i at de bliver utålmodige og slår nogle lange bolde som vi har godt styr på.

– Anden halvleg er også rimelig lige, men Nepal får desværre scoret på et indlæg i det 83. minut, så kampens endelige resultat bliver 1-0.

– Taget nedlukningen af fodbolden de sidste 3,5 år i Pakistan i betragtning, så synes jeg det ser meget lovende ud. Vi har en ung trup og med tilføjelse af et par pakistanske spillere rundt omkring i Europa, så kan det gå hen og blive godt.

– Jeg synes det er en god start på forberedelserne til næste år, hvor der er både VM- og Asien Cup kvalifikationskampe samt Sydasien mesterskaberne.

– Det har været en utrolig fed oplevelse, som overgik alle forventninger jeg havde!

Klubben glæder sig meget over Abdullahs debut og ser frem til at følge ham i flere kampe for Pakistan fremover.

Flere fotos fra turen

Abdullah Iqbal til træningen. Foto: Nepal Football Association.

 

Nationalsang. Foto: Hamro Khelkud.

 

Nepal synger nationalsang. Foto: Hamro Khelkud.

 

Abdullah er klar til kamp med nr. 4. Foto: Ukendt.

 

Starting XL for Pakistan. Abdullah Iqbal med nr. 4. Foto: Ukendt.

 

Topfoto, hvor Abdullah Iqbal ses på holdfotoet inden sin debut med nr. 4 på trøjen som nr. 2. bagerst fra venstre: Hamro Khelkud. Supplerende fotos: Hero Khelkud, Nepal Football Association og ukendt fotograf.
Interview af Klaus B. Johansen.