Vælg en side
1

Aris

Vaporakis

FØDT
6. januar 1995
POSITION
Målmand
HØJDE
184 cm

SAMARBEJDSPARTNER
Sparekassen Danmark

KAMPE

MÅL

GULE KORT

RØDE KORT

Statistik over spillede kampe, mål, gule og røde kort er opgjort pr. 30. juni 2023, webred.

Karriere

Ungdom
FCK og
AB.

Senior
Helsingør
Vikingur/Island
Helsingør
AB
HIK og
B.93 (forår 2020 >).

Landshold
U19
U20

Biografi

Aris på 184 cm, er en rutineret målmand, der allerede har været vidt omkring. I sin FCK-tid opnåede Aris at spille på unglandsholdene. Det blev til en kamp på U20 og to kampe på U19-landsholdet (2013/14).

Ved indgangen til 2020 var B.93 i bekneb for målmænd, brasilianske Conrado var rejst hjem og Victor Michaelsen var langtidsskadet (kompliceret knæoperation). Alexander Horsebøg og Aris Vaporakis blev derfor hentet til klubben. De var begge samme årgang og de var næsten lige høje. Den nye cheftræner Thomas Nørgaard ville derfor bruge dem på lige fod.

I første kamp (1-1 ude mod Avarta) vogtede Alexander Horsebøg målet. Herefter kom en lang pause på tre måneder pga. corona. I første kamp efter pausen var det så Aris Vaporakis tur til at vogte målet. Det gjaldt hjemmekampen mod Næsby, hvor holdet var:

Aris Vaporakis (debut) – Daniel Soidik, Søren Sørensen, Morte Hegaard og Benjamin Lund – Hamid El Drissi, Mikkel Mouritz og Lauge Persson – Jeppe Erenbjerg, Daniel Stückler og Matthias Andersen. Indskiftere: Hassan Elsayed (debut), Kelvin Raphael Padi (debut), Mican Atici, Nicolai Olsen og Niels Morberg.

I forlængelse af corona-pandamien havde FIFA midlertidigt indført, at der måtte indskiftes fem (normalt tre) spillere. Og det benyttede næsten alle holdene, bl.a. B.93. Kampen endte 4-0 til B.93, og derved var klubben uden for den teoretiske nedrykningsfare. Ud rykkede Ringkøbing og Vejgaard. Rækken blev vundet af B.93 foran Hillerød.

Aris endte med, at spille alle seks kampe i nedrykningsspillet, som gav 15 point og en målscore på 18-5. Målmandsrokeringen blev ikke til noget, idet Alexander Horsebøg røg ind i en skade.

I sæsonen 2020/21 var Aris målmand i 27 af de 31 kampe. Reservemålmand var unge Simon Rossil, der skulle spille pokalkampene. Da B.93 (i Farum) mødte superligaholdet fra AaB (1-0), var det således også Rossil der stod på kassen. Da Rossil blev skadet midt i 2. halvleg, måtte Aris på banen det sidste kvarter, og det gav en del overarbejde. Og i øvrigt spillede Aris en flot sæson.

27. november 2022 / Palle ’Banks’ Jørgensen

Samarbejdspartner