Vælg en side

Vi har taget pulsen på opstarten hos 1. Kvindesenior inden de møder to særdeles stærke modstandere i de kommende træningskampe.

Vi satte Rasmus Good stævne med et par spørgsmål og fik som sædvanligt godt svar på tiltale.

Rasmus Good om opstarten og de to kommende testkampe

I har senest en aflyst træningskamp mod BSF. Hvad skete der?

– BSF var ramt af corona isolationer og skader, så de kunne ikke have nok friske spillere tilgængelige.

– Vi kan også mærke på vores spillere, at corona isolationerne har gjort det utrolig svært at give dem et ordentlig load igennem pre-season.

– Vi er halvvejs nu og har kun spillet én træningskamp, hvor vi i skrivende stund skulle have spillet tre, så det er selvfølgelig ikke optimalt.

Du har fortalt til B.93 TV om hvordan den her tid er mulighedernes tid og den giver god til at bygge op til sæsonen. Hvordan går det med arbejdet og at få trænet spillesystemet med spillerne? Er Ramat ved at falde godt til i truppen?

– Vi har introduceret lidt nye koncepter, fordi fodbold naturligvis udvikler sig og vi også er blevet klogere på hvordan vi kan vinde på vores måde.

– Spillerne er også blevet meget trygge i måden vi gerne vil spille på. De er blevet mere modige og grundet den kontinuitet vi har haft i spillertruppen, har vi været i stand til at fokusere mere på forskellige relationer, fordi spillerne kender deres opgaver og mange er ved at have fundet sin identitet på holdet og som fodboldspillere.

– Ramat har været en tur i corona isolation, så hun har kun trænet med truppen et par uger i virkeligheden. Hun er stadig ved at vende sig til vores metodik og vi er ved at finde ud af hvilke relationer hun passer bedst ind i, samt hvilken position hun helt præcist kan bidrage bedst til holdet på, indenfor de relationer.

– Udenfor banen virker hun til at have faldet godt på plads.

Nu venter to skarpe tests. Først mod de regerende Danmarksmestre fra HB Køge på lørdag 19. februar. Dernæst en aftenkamp mod Brøndby IF torsdag 24. februar. Begge kampe hjemme på Svanemølleanlægget. Hvordan ser I frem til at teste jer mod to af de allerbedste hold i landet?

– Formålet med at have de to hold som træningsmodstandere, er jo helt klart at sætte spillerne i nogle situationer, hvor de skal løse deres opgaver på rigtig højt niveau og hvor de ikke kan slippe afsted med de ting de normalt ville kunne i 1. division, hvor vi ikke altid får de samme realistiske billeder, som vi får når vi møder HB Køge, Brøndby og FC Nordsjællan.

– Vi elsker at spille disse kampe, fordi de bliver gode benchmarks for hvor vi er i vores udvikling, både som hold, men også på hver enkelt spiller.

Fra pokalkampen mod Brøndby IF i september 2020. Foto: Claus Vandborg.

Sidst holdet mødte Brøndby IF blev det til et 1-10 nederlag i pokalen. Hvordan ser du den kamp i forhold til hvordan du forventer og håber I som trup er på nuværende tidspunkt?

– Den kamp var virkelig god for os. Vi brugte den som reference i lang tid efterfølgende i forhold, netop til hvad som kan lykkes på det niveau, hvilke vaner vi skal af med og hvilke vi skal tilføje.

– Jeg er så glad for den kamp, fordi Brøndby kom for at vinde og de stillede også med det hold de spillede Champions League kampe med, så vi kunne ikke få mere realistiske billeder end det. Lavede vi fejl, så straffede de os og gjorde vi det helt rigtigt, så lykkedes vi.

– Vi kan med sikkerhed sige at vi er længere fremme nu, som trup og på individuel kvalitet, så jeg behøver egentlig ikke se tilbage på den kamp for at vide at vi er blevet bedre. Det er noget som sker helt naturligt i dette miljø. Det er et mantra for os, at vi skal lære og forbedre os hver gang vi træder på banen.

– Så jeg håber vi får en lærerig kamp igen imod Brøndby, hvor vi kan se hvad som kan lade sig gøre og hvad som ikke kan.

– Uanset hvad så er jeg rigtig glad for at have dem som den sidste træningsmodstander op til pokal kvartfinalen imod Thy-Thisted.

Kvartfinalen i Gjensidige Kvindepokalen mod FC Thy Thisted Q spilles på Svanemølleanlægget lørdag 5. marts kl. 15.00.

Topfoto fra en tidligere kamp mod Sundby og portrætfoto af Rasmus Good: Christian Midtgaard. Foto fra Brøndby pokalkampen af Claus Vandborg.