Brøndby IF var for stærke i alle spillets facetter og vandt onsdag aften overbevisende 10-1 over B.93’s bedste kvindehold i Sydbank Kvindepokalen.

Sydbank Kvindepokalen, 3. runde.

Lad os slå fast med det samme. Der var selvfølgelig ikke var nogen tvivl om, at B.93 var oppe mod en stærkere modstander i onsdagens pokalkamp. Det afslører cifrene med ønskelighed tydelighed.

Det var en “god” lektie mod et af landets bedste kvindelige fodboldhold, og der er ingenting at skamme sig over – tværtimod så kæmpede B.93 hele kampen, men det var en kamp mod en modstander, som var bedre på alle fronter.

Efter dommerens startfløjt tordnede udeholdet hen over B.93, som tydeligvis havde problemer med det tempo Brøndby spillede i. Efter lidt over et kvarters spil, var kampen faktisk afgjort og derfra var det bare et spørgsmål om sejrens størrelse. Det var umuligt ikke at blive imponeret over Brøndbys presspil set fra tribunen, på den smukke efterårsaften.

B.93 skal have ros for på intet tidspunkt at give op, og løb mange nødvendige meter, men de kunne ikke være med på tempoet i første halvleg, og kom hele tiden i problemer på grund af udeholdets speed og aggressivitet.

1. halvlegs højdepunkt (set med B.93 briller) var da Linnéa Borbye med stor energi fik bolden tromlet i nettet til en reducering til 1-6. Det gav faktisk en følelse af optimisme før de sidste 45 minutter,  selvom der på intet tidspunkt var tvivl om hvem der gik videre i pokalturneringen.

2. halvleg var klart bedre for B.93, som startede godt og tydeligvis have fået talt godt sammen i pausen. Især det første kvarter var fine for de hvidblusede, men det stod klart at når Brøndby skruede op for tempoet havde vores meget svært ved hænge på. Det mest dramatiske i den sidste halvdel af kampen, var faktisk da hjemmeholdets eneste gule kort blev givet til Nicoline Lieber Heilstrup små 10 minutter før tid.

Konklusionen må være, at B.93 skal bruge kampen fremadrettet med en konstruktiv vinkel og vise den moral, der kræves for at rejse sig fra sådan en lussing. Det kan man jo passende gøre lørdag, hvor holdet møder Sundby hjemme kl. 14. Den kamp spilles på kunstgræsset på vores fine anlæg. Det ville jo næsten være en form for poetisk retfærdighed, hvis holdet kunne tage point og dermed afslutte grundspillet i 1. division gruppe 1 som ubesejret.

Cheftræner Rasmus Good

– Brøndby var bare bedre, der er ikke så meget andet at sige. De pressede og spillede i et højt tempo hele kampen igennem.

– Vi virkede bange for at spille i første halvleg, der var respekten for dem for stor og det må den ikke være når man spiller mod dem. Stress niveauet var for højt i første halvleg.

– Spillerne skal have ros for hvordan de håndterede pausen, hvordan de hev hinanden op, men resultatmæssigt er det alt for sent når man er 6-1 nede. Resultatmæssigt er det også uacceptabelt at tabe så stort, uanset hvilket hold man møder.

2. halvleg smider vi frygten og respekten mere og begynder at spille. Når vi rammer vores positioner og begynder at spille på vores måde kan vi godt være med. Der så vi, at vi gør nogle ting både i vores pres og vores opbygning, som løser Brøndby’s ditto igen og igen, men vi kan ikke vente til 2. halvleg med at gøre det. Der var nogle spillere som steppede op og tilpassede sig tempoet rigtig godt i 2. halvleg, og det er helt klart en god læring for spillerne.

Nu har vi fået vores benchmark, Brøndby spillede som om de var Danmarks bedste, de viste niveauet og gik ikke ned i tempo. Nu ved spillerne hvad der skal til på tempo, i timing, i forberedelse, i mentalitet, for at spille på det niveau.
Vi ville vide hvor langt vi var fra de bedste i landet. Værsgo’ her har vi svaret, nu er det bare at spænde sikkerhedsselen godt og grundigt og afsted.