Vælg en side

Målvogter Vanessa Karungi skal tørne ud for Kvindeliga-holdet i FC Nordsjælland efter sommerpausen.

Vanessa Karungi har gjort det fremragende som keeper på 1. Kvindesenior siden hun kom til klubben i august 2021.

Cheftræner Rasmus Good udtaler

– Det er fantastisk, at vi nu er begyndt at sælge spillere.

– Det er noget vi har stilet efter siden vi kom til B.93 for tre år siden og nu kan vi tjekke den af, så vi kan begynde at få et flow af engangsbeløb ind, som kan hjælpe med forretningssiden af holdet, og vi kan tilbyde bedre tilstande til de næste i rækken, men på kort bane få dækket vores omkostninger.

– Vanessa har været en fantastisk ambassadør for klubben og været en afgørende brik i forhold til at flytte vores miljø op på et højere niveau. Der findes ikke målmænd som Vanessa i Danmark, som er så eksplosive både i forhold til fart og springkræft. Hun er meget professionel, meget målrettet og et rigtig godt menneske.

– Hun var den sweeper keeper som ikke fandtes i Danmark, som var afgørende for den måde vi gerne ville spille på og hun har hjulpet de målmænd som har været omkring holdet rigtig meget og gjort det muligt for os at udvikle os i den retning vi gerne vil.

– Signe Munk og Vanessa Karungi er klart de to bedste i landet til at spille på den måde vi gerne vil, som kræver en masse mod. Det er ikke nemt fordi det er med risiko og man skal være dybt koncentreret hver gang. Det har været et unikt makkerpar og jeg glæder mig til at se Vanessa i Kvindeligaen for FC Nordsjælland.

– FC Nordsjællands keepere skal være meget modige og turde deltage i opbygningen i en afgørende rolle, kunne sweepe og håndtere 1v1 situationer samt en masse høje indlæg, hvilket er præcis det Vanessa er virkelig dygtig til.

– Hun skal nok få tilkæmpet sig en startplads i FCN og jeg tror hun kommer til at løfte deres niveau yderligere, når hun er faldet til.

– Tusind tak til Vanessa for alt hun har gjort og bidraget med og held og lykke i FCN.

Vanessa Karungi har ro på bolden i en kamp mod Næstved HG. Foto: Christian Midtgaard.

Tidligere målmandstræner og sportschef i B.93 Frank Petersen udtaler

– Det er en fantastisk rejse Vanessa har været på fra første gang jeg trænede med hende i Uganda for cirka seks år siden.

– Rejsen har været målrettet. Først fra en lille klub og siden videre til vores samarbejdsklub She Corporate FC.

– Målrettet træning de gange jeg har været på besøg og ellers målmandstræning med vores lokale målmandstræner Hassan, som træner strømlinet med vores måde at træne målvogtere på.

– Det er ikke overraskede at hendes nye klub bliver FC Nordsjælland. De to klubbers spillestil er ikke langt fra hinanden, især i det opbyggende spil. Det er godt set af FCN.

– Det bliver spændende at se hende tage kampen om med Amanda i FC Nordsjælland. som aktuelt er en af landets bedste, især i denne type spillestil, som stiller store krav til keepernes deltagelse med fødderne.


Udtalelse fra Vanessa Karungi

– First of all, I would like to appreciate the opportunity that was granted to me by the management at B.93.

– Special thanks to Frank Petersen, who spotted me way back from She corporate in Uganda and introduced me to an amazing group of people (staff and players) who welcomed me with open arms. Not forgetting Lauritz who has made this happen.

– The coaching staff at B.93 has been fantastic and they endeavoured to create an environment that allows you to learn which has been my case as a player. Together we have been able to achieve different targets.

– When it comes to the girls, it has always been positive energy around them, not only on field but also in the dressing room and different bonding activities. I have personally learnt alot from them and I’m proud to have been apart of the journey.

– I will always be grateful for all that I have faced with B.93 and it is the reason as to why I have been able to make it to FCN and start a new chapter.

B.93 TV: Tak for denne gang Vanessa

Topfoto af Vanessa Karungi, der redder straffe mod Odense Q på Østerbro Stadion og portrætfotos: Christian Midtgaard.
B.93 TV med farvel til Vanessa: Rasmus Lykke fra LokalUpdate.dk.