Vælg en side

B.93 bedste kvindehold er klar med en ny målvogter.

Vanessa Karungi kommer fra She Corporate FC i Uganda, og hun har allerede deltaget i træningen.

Vi fik de klassiske udtalelser fra cheftræneren og Vanessa.

Rasmus Good

– Vanessa er en meget talentfuld målmand, som kommer fra vores samarbejdsklub She Corporate FC i Kampala, Uganda.

– Hun er meget aggressiv, dygtig i feltet, stærk på indlæg og er frygtløs. Ved She Corporate FC bliver målmændene trænet på samme måde som vores her i B.93, så hun er med til at cementere starten på et godt samarbejde og har et erklæret mål om at bane vejen for andre kvinder i Uganda, som har en drøm om at komme til Europa.

– Hun er en stor personlighed i Uganda og får meget medieopmærksomhed. Vanessa er meget karismatisk, socialt intelligent og kommunikerer godt både på og udenfor banen.

– Vi glæder os meget til samarbejdet og til at se hvor hurtigt vi kan tilpasse hende til den danske kultur, vejret og mentaliteten.

– Vi havde hende oppe på prøve i to uger før sommerpausen, hvor hun spillede sin første kamp imod Sundby i den sidste runde af Kvalifikationsligaen, så vi kender hende. Ligeledes har målmandstræner Frank Petersen arbejdet med hende i Uganda og fulgt hendes udvikling længe, så vi ved hvad vi får.

Vanessa Karungi

– Jeg valgte at skrive kontrakt med B.93, fordi enhver spiller vil elske at være en del af et hold med en flot historik. Så jeg vil være en del af den historik ved at hjælpe min klub med at opnå oprykning i denne sæson.

– Mit indtryk af klubben, holdet og kulturen er alt sammen positive indtryk, fordi jeg har fundet en klub som har så mange gæstfrie mennesker, som får dig til at føle dig hjemme og også lader dig udtrykke hvordan du har det.

– Ydermere har jeg fået holdkammerater, som motiverer dig ligesom trænerne og ønsker hinanden alt godt både på og udenfor banen, så alt i alt er jeg meget imponeret.

– Jeg håber at vi bliver mestre i den sæson, vi spiller nu.

– Jeg forventer at jeg forlader en klub som er større end da jeg kom, i den tid jeg kommer til at være her, så som at klubben kommer til at spille i Champions League og vinde både pokal og dansk mesterskab.

Skrevet af Claus Vandborg.
Topfoto og portrætfoto af Vannessa: Frank Petersen. Portrætfoto af Ramus Good: Christian Midtgaard.