B.93 overvandt besøget på det frygtede Lerpytter Stadion og tog alle tre point med hjem fra Thy.

Thisted – B.93 0-1 (0-0)

0-1 Oliver Carrara (59′)

Lerpytter Stadion (Sparekassen Thy Arena).
368 tilskuere.

B.93 skiftede til den svære udekamp mod Thisted fire mand i startopstillingen i forhold til det ærgerlige nederlag til Jammerbugt sidste søndag. Souheib Dhaflaoui fik debut fra start på den offensive midtbane, Daniel Soidik erstattede den karantæneramte Simon Wæver, Magnus Krogh og Søren Sørensen gled ind i stedet for henholdsvis Daniel Stückler og Morten Hegaard, der begge døjer med mindre skader. Til gengæld var Hassan Elsayed og Mican Atici atter med i truppen efter begge at have været ude med skulderskader.

Første halvleg på det frygtede Lerpytter Stadion i Thisted blev en jævnbyrdig og chancerig affære. Målmand Aris Vaporakis brillerede med tre strålende parader på nærgående Thisted-forsøg. Men B.93 var nu heller ikke ufarlige. Både Oliver Carrara og Søren Nørgaard sendte et par behjertede forsøg mod Thisted-målet, og mod slutningen af halvlegen huggede Jeppe Erenbjerg til læderet et par meter udenfor feltet. Det lumsk dykkende skud prellede af på overliggeren. 0-0 stod sig til pausen, men 2-2 havde givet et mere retvisende billede af halvlegen.

I pausen skiftede B.93 Hassan Elsayed og Niels Morberg ind, og de to spillere bragte sig straks i centrum. Elsayed fik en god chance midt for mål, men måtte se sit skud pareret med en forrygende refleks fra målmand Iversen. Og kort efter skød Morberg på mål efter en hjørnesparkskombination. Denne gang reddede overliggeren Morbergs afrettede skud.

I den indledende fase af anden halvleg var B.93 i det hele taget klart bedst med ungdommelig Sturm und Drang-fodbold mod de fysisk stærkere, men teknisk svagere, spillere fra J.P. Jacobsens hjemby. Og efter 58 minutter fik “Den Hvide Dame” endelig udbytte af sine anstrengelser. Jeppe Erenbjerg chippede fra kanten af feltet bolden ind mod Søren Nørgaard, men den gled helt hen til en fri Oliver Carrara, der midt for mål fik udplaceret målmanden til stor jubel for alle 93ere.

I resten af kampen var B.93 mindre dominerende, men forvaltede føringen klogt og fik med enormt løbearbejde dækket områderne, så thyboerne kun fik meget få åbne muligheder.

Knap ti minutter før tid slap en Thisted-angriber dog igennem vores venstre forsvarsside og kunne slutte af i en gunstig position. Igen leverede Vaporakis en fornem redning. Vores målmand tog grum revanche for sidste uges mindre heldige indsats, og spillede sin hidtil bedste kamp i 93-trøjen.

Kort før tid blev indskiftede Atici desværre skadet igen. Muligvis var det hans brud på kravebenet, der brød op igen. Og da B.93 havde foretaget sine fem udskiftninger, måtte vi slutte kampen i undertal. Det affødte et par farligheder i vores felt, hvor bolden hoppede og dansede foran stregen. Heldigvis fik Vaporakis i sidste ende raget kuglen til sig.

Og da dommeren omsider fløjtede kampen af, kunne B.93 juble over en fornem sejr på en af rækkens formodet sværeste udebaner. Faktisk var over halvdelen af 93erne, der var på banen i kampens slutfase, født efter år 2000. Ungdommens mod og tekniske færdigheder besejrede fysik og rutine.