Svanemølleanlægget (kunstgræs)
Ingen tilskuere (udover frivillige, ledere og trænere).

Lørdagens kamp mod SfB-Oure FA – en sammenslutning af Svendborg og fodboldakademiet i Oure – blev afviklet på Svanemølleanlæggets kunstgræs, da trænerteamet ikke ønskede at benytte et efterårssmattet Østerbro Stadion.

På papiret var det en kamp mellem top og bund, for oprykkerholdet fra Sydfyn har haft en svær efterårssæson. Men B.93 har en tendens til at levere mindre gode præstationer mod mindre gode hold, så tabellen skulle man ikke nødvendigvis lægge for meget i.

Første halvleg blev da også en ret jævnbyrdig affære – ikke kun fordi B.93 havde en af sine mindre gode dage, men også fordi de unge fynboer forekom som noget bedre spillere end deres placering i tabellen antyder. B.93 havde et mindre spilovertag, men kæmpede med at omsætte spillet til chancer. Så faktisk var det de sortklædte gæster, der kom tættest på scoring, når de ved et par lejligheder overrumplede 93-defensiven med hurtige kontrastød. To fornemme parader fra Vaporakis i målet sikrede, at 0-0 stod sig til pausen.

Træner Thomas Nørgaard brugte pausen til at foretage to udskiftninger og få banket noget mere entusiasme ind i spillerne. Og det var da også et 93-hold, der angreb med ny gnist i de første minutter af anden halvleg. Det gav hurtigt pote: Efter et smukt gennemspillet angreb blev bolden spillet skråt tilbage til anfører Mikkel Mouritz, der lidt udenfor feltet med klinisk præcision sendte bolden i mål nær roden af den ene stolpe.

SfB-Oure var dog på ingen måde rystet. Kort efter tilspillede Chris Margaards tropper sig en stor mulighed tæt under mål, men heldigvis endte afslutningen langt forbi mål.

Der gik dog ikke længe, før fynboerne atter var på færde foran Vaporakis´ mål, og denne gang kastede deres anstrengelser et straffespark af sig, da Vaporakis kastede sig efter en returbold og – efter dommerens mening – fejede benene væk under en SfB-Oure-spiller. Straffesparket tog Magnus Schou Jørgensen sig af. Hans straffespark havde retning mod det ene målhjørne, men fik en anelse for meget og tog trekantsammenføjningen, så bolden sprang over mål.

Få minutter senere fik de sortklædte dog bolden i nettet på et hovedstød tæt under mål efter et frispark i venstre side. Gæsternes glæde varede dog kort – linjevogteren havde flaget oppe for offside.

Efter det annullerede mål var det som om gassen gik af ballonen for fynboerne. 93erne fik bedre fat i spillet, så gæsternes hurtige fløjspillere ikke blev sat i scene. Offensivt kæmpede vi stadig med at tilspille os åbne muligheder, men spillerne skal roses for at have lært lektien fra sidste uges kamp mod Dalum, hvor manglede rutine kostede os to points i overtiden. Kampens slutfase blev gennemført på en mere afklaret og konsekvent facon, så SfB-Oure ikke fik mulighed for en sen udligning.

Således fik B.93 færget sejren i hus. Prangende var indsatsen ikke, og gæsterne kunne med rette ærgre sig over at måtte rejse tomhændede hjem fra Svanemølleanlægget. Men pyt. Vi kan blot glæde os over tre dejlige points i en af den slags kampe, der ofte har vist sig at være de vanskeligste for “Den hvide dame”.