Det var en arbejdssejr af dimensioner, da B.93 lørdag eftermiddag vandt topopgøret hjemme mod Aarhus Fremad med 1-0. Simon Wæver løb som så ofte før fra alle andre og blev matchvinder.

B.93 – Aarhus Fremad 1-0 (1-0)

1-0 Simon Wæver (26′)

859 tilskuere.

Et feststemt og talstærkt publikum dannede ramme om lørdagens topkamp mellem rækkens nummer et B.93 og nummer to Aarhus Fremad.

B.93 lagde bedst ud og fik med flot, flydende kombinationsspil lagt de sort-gule fra det nordlige Aarhus under pres i kampens indledning. De helt åbne muligheder udeblev dog, og gæsterne kom gradvist bedre med i kampen.

Et par fine parader fra Vaporakis i 93-målet reddede de første nærgående forsøg fra de teknisk udmærkede aarhusianere.

93erne var farligst, når vores fodrappe folk kom i en-mod-en-situationer mod den lidt tunge aarhusianske forsvarskæde. Efter 25 minutter blev en lang bold sendt frem mod den fremskudte højre back Simon Wæver. Han tog fusen på Fremad-forsvaret ved at pile mellem to forsvarere og sprinte mod mål. Køligt prikkede han bolden forbi Hagelskjær i Fremad-målet. 1-0 til B.93 til enorm jubel for de mange 93ere på tribunen.

Simon Wæver er løbet fra alt og alle og har prikket den metchvindende scoring ind. Det fortjener en saltomortale. Hvilket billede. Foto: Christian Midtgaard.

Resten af halvlegen var en ret jævnbyrdig affære, men hjemmeholdet lod til at have kampen under nogenlunde kontrol. I hvert fald blev de offensivt indstillede og godt presspillende aarhusianere ikke for alvor farlige, når de nærmede sig Vaporakis’ mål.

Det blev de til gengæld efter pausen. I de første tyve minutter af anden halvleg overtog de fuldstændig styringen. Efter behag strøg aarhusianerne gennem vores venstre forsvarsside og tilspillede sig den ene store mulighed efter den anden.

Med en kombination af heroisk målmandsspil fra Vaporakis, god hjælp fra den ene målstolpe og manglende aarhusiansk skarphed slap 93erne forbløffende nok helskindede gennem stormvejret. Aarhusianerne kunne med god ret ryste vantro på hovederne over de mange forspildte chancer.

Aris Vaporakis dirigerer fra sin plads i B.93 buret. Foto: Christian Midtgaard.

Omkring midten af halvlegen fik B.93 lidt bedre greb om forsvarsspillet. Det kneb stadig med at holde fast i bolden, men det lykkedes dog at holde gæsterne fra de helt åbne muligheder.

Af og til fik 93erne spillet sig frem til enkelte kontramuligheder, men desværre kiksede de afgørende afleveringer, når angrebene skulle afsluttes. Tættest på 93-scoring kom evighedsløberen Niels Morberg med en flugter på en nedfaldsbold. Desværre fik Fremad-forsvaret blokeret skuddet.

Så skulle vi ud i nogle nervepirrende slutminutter, hvor Aarhus Fremad igen lagde tryk på for at fremtvinge en udligning. Hjulpet frem af et meget medlevende publikum holdt et godt forsvarende 93-hold gæsterne fra åbne muligheder. Stor ros til især forsvarsklippen Emil Christensen og en veloplagt Simon Wæver, der ragede mange kastanjer ud af ilden, når det brændte på.

Omsider fløjtede dommeren efter mange opfordringer fra publikum kampen af. Stor jubel på Østerbro Stadion over en uhyre vigtig hjemmesejr.

859 tilskuere til topkampen. Fremragende opbakning. Vi elsker det og holdet bliver båret frem af støtten fra Terrassen. Foto: Christian Midtgaard.

Fortjent var den ærligt talt ikke, for Aarhus Fremad var klart bedst i store dele af anden halvleg, hvor 93erne slet ikke kunne få spillet til at glide. Men pyt – det held, vi savnede i forårssæsonen fik vi tilbage med renters rente i denne kamp.

Cheftræner Kim Engstrøm udtaler

– Seks sejre i streg havde vi jo selv i vores vildeste fantasi ikke turde drømme om her syv kampe inde i sæsonen.

– Det var i dag en intens topkamp, hvor vi trak det længste strå på de små marginaler i kampen.

– Vi er godt tilfredse med vores 1. halvleg, hvor vi er klart farligst. Vi får scoret til 1-0 og vi holder Aarhus Fremad fra store chancer.

Anden halvleg blev for meget på Aarhus Fremads præmisser. Vi kommer til at forsvare mere end vi ønskede, og når vi havde muligheden for at få chancer på omstillinger missede vi den sidste aflevering. Vi havde det held i nogle situationer i anden halvleg, som oftest tilfalder et stærkt tophold.

– Vi fik bevist i dag at vi også kan arbejde en sejr hjem, når vores spil specielt i 2. halvleg ikke var super.

– Jeg må til sidst sende en kæmpe tak til alle på Terrassen i dag. Det var en fantastisk opbakning kampen igennem.

– Vi har fået vores eget fort på Østerbro.