B.93 og AB spillede 1-1 i det klassikeropgøret fredag aften på Østerbro Stadium med forrygende stemning og hele 1.017 tilskuere på lægterne.

En kamp, hvor hjemmeholdet kunne have fortjent mere, men blev straffet ved en standardsituation kort inde i 2. halvleg.

B.93 – AB 1-1 (1-0)

1-0 Oliver Carrara (18′)
1-1 Rasmus Møller (49′)

1.017 tilskuere (sæsonrekord).

B.93 måtte nøjes med uafgjort efter dramatisk publikumstræffer

Efter et par efterårskampe, der måtte flyttes til Svanemølleanlægget og en lang vinterpause, kunne der endelig spilles bold på Østerbro Stadion fredag aften.

Muligheden for at kickstarte weekenden med en omgang god fodboldunderholdning fik over 1.000 tilskuere til at overvære de hvidblusedes første hjemmekamp i 2022.

Hovedparten af dem håbede utvivlsomt på en hjemmesejr, men således gik det ikke helt, trods en god start. Faktisk kom 93’erne således foran efter 17 minutters spil, da et indlæg fra højresiden fandt vej til Mican Atici, som ikke ramte bolden rigtigt.

Via en AB fod kom bolden over til Oliver Carrara, der lynsnart var over returen, og uden at det på nogen måde så elegant ud, først ved at prikke bolden lige på målmanden og derefter prikke returen ind, så trillede bolden over stregen til kampens åbningstræffer. Dermed er den 24-årige angriber oppe på 9 sæsonmål, hvilket blot er et enkelt fra en fordobling af sidste sæsons total.

Årstiden og vejrliget gjorde det svært at spille besnærende kombinationsfodbold, men med positiv indstilling og god kampgejst det lykkedes dog Thomas Nørgaards mandskab at gå til pausen med den smalle føring og en fornemmelse af, at man havde været det bedre af de to hold.

I starten af anden halvleg virkede hjemmeholdet dog ikke helt fokuserede, og fire minutter efter sidebyttet faldt udligningen.

Et frispark fra Albert Nørager ramte lige i pandebrasken på Rasmus Møller, hvis kraftfulde hovedstød ikke levnede Aris Vaporakis en chance. Det var den 21-årige AB-spillers andet sæsonmål, og det viste sig også at blive kampens sidste træffer.

De to hold stod godt til hinanden, begge forsøgte at gå efter sejren, og det gav høj underholdningsværdi for de mange fremmødte fans.

Måske burde hjemmeholdet have vundet, ikke mindst på grund af et godt pres mod kampens slutning. Det lykkedes ikke at score yderligere, men trods alt har man nu ikke tabt de seneste tre indbyrdes møder med ”Uglerne”.

Til gengæld lader årets første sejr vente på sig. De tre kampe i 2022 har udmøntet sig i et enkelt point, hvilket betyder, at B.93 nu er blevet overhalet af Thisted og aktuelt indtager en fjerdeplads med to kampe tilbage af grundspillet.

Næste mulighed for at hente tre point er lørdag 2. april, hvor 1. Herresenior møder Brabrand på udebane. Den sidste kamp i grundspillet er er ligeledes mod et Århus-hold, når Aarhus Fremad kommer på besøg på Østerbro Stadion lørdag 9. april kl.15.

Tak for støtten. Vi glæder os til at se jer igen til Danmarks hyggeligste stadionoplevelse.