Hele 1.832 tilskuere vandt vej til Østerbro Stadion, da Esbjerg fB mødte B.93 i et brag af en topkamp, der endte 2-2.

1.832 tilskuere (sæsonrekord).

Der var dømt topkamp på Østerbro Stadion lørdag eftermiddag. Kø ved tælleapparaterne helt om ad Østerbrogade. 1.832 feststemte tilskuere dannede en kulisse, der på alle måder var en topkamp værdig.

Dagens mest meriterede gæst var den tidligere hollandske verdensstjerne Rafael van der Vaart, der nu er assistenttræner i Esbjerg. Han tog fejl af stadion og Svanemølleanlægget og mødte forsinket op til kampen.

B.93 måtte – desværre – stadig undvære forsvarskrumtappen Emil Christensen, der plages af en skade i baglåret. Esbjergs førstemålmand Daniel Gadegaard var skadet inden kampen og udeholdets andenmålmand Ramon ten Hove gik i stykker under opvarmningen, så tredjemålmanden Jesper Sørensen måtte træde til.

De fuldtidsprofessionelle gæster fra Vestkysten lagde bedst ud med et højt pres, som 93erne havde svært ved at spille sig ud af. Det kastede et par fine skudmuligheder af sig i kampens indledning.

Men så trak esbjergenserne sig længere tilbage på banen og overlod initiativet til hjemmeholdet. B.93 havde svært ved at spille sig igennem vestjydernes meget solide midtbane, så store dele af første halvleg blev en stillingskrig med få åbninger.

Tammer Bany var dog tæt på at bryde dødvandet, da han prikkede en nedfaldsbold efter et hjørnespark op på overliggeren. Tættere på kom 93erne dog ikke, og i stedet var det gæsterne, der lagde pres på i halvlegens slutfasen.

Et helt frit hovedstød få meter fra mål burde have resulteret i et vestjysk føringsmål. Men i stedet kom målet minuttet derpå: Efter et forsøg på stolpens indersiden blev riposten bragt fladt ind i det lille felt, hvor Mathias Jørgensen kunne dirigere bolden det sidste stykke over stregen.

Pauseføringen til Esbjerg var fortjent nok. I en ellers ret låst første halvleg, hvor de to hold tydeligvis havde stor respekt for hinanden, havde den vestjyske traditionsklub trods alt de fleste og bedste muligheder.

Anden halvleg var dog ikke mere end et minut gammel, før B.93 slog igen. Jeppe Erenbjerg opfangede en forulykket tværpasning midt på Esbjergs banehalvdel.

Straks trak han mod mål og fyrede resolut af fra kanten af feltet. Skuddet strøg forbi en chanceløs Sørensen i Esbjerg-målet. 1-1, vild jubel fra de mange tilskuere på tribunen. Nu var det pludselig B.93, der var ovenpå.

Det unge 93ere fik løst den gordiske knude af en midtbanemur og kombinerede sig frem til et par fine muligheder på den efterhånden godt opblødte bane.

Tammer Bany kom tæt på med et hovedstød fra en spids vinkel efter et smukt oplæg fra Nicolaj Thomsen, der kampen igennem viste sin overlegne tekniske kunnen.

Men Bany skulle få endnu en hovedstødsmulighed. På et herligt indadskruende hjørnespark fra Mikkel Mouritz kastede han sig ind foran de garderhøje Esbjerg-forsvarere og pandede kuglen over i det lange hjørne. 2-1!

Tammer Bany scorede et flot hovedstødsmål til 2-1. Foto: Christian Midtgaard.

Derefter forsøgte 93erne at trække tempoet ud af kampen og spille bolden rundt, mens esbjergenserne kæmpede med at omstille sig fra forsvarskamp til offensivt sats.

Længe så det ud til at 93erne havde held med at spille sekunderne af kampuret, men ak: Ni minutter før tid blev det alligevel for meget af det gode med det elegante, men til tider noget risikobetonede småspil i bagkæden på den smattede bane.

En tilbagelægning fra Abudulah Iqbal smuttede fra målmand Aris Vaporakis, så den netop indskiftede eks-B.93er Leonel Montano blot behøvede at trille bolden i det tomme mål.

Derefter skete der ikke meget mere. De til lejligheden sorttrøjede gæster var tydeligt tilfredse med det ene point. 93erne ville gerne mere, men havde ikke mere at skyde med.

Naturligvis var det en bitter afslutning for B.93, for sejren var i høj grad inden for rækkevidde. Men lad os nu ikke dvæle alt for meget ved det negative, når der er så meget andet positivt at berette om denne kamp.

Det unge 93-hold bestod med en glimrende anden halvleg med glans eksamen mod et fuldtidsprofessionelt og fysisk stærkt Esbjerg-hold. B.93 er et værdigt tophold.

Og alle, der bidrog til den fantastiske stemning på Østerbro Stadion, skal have stor ros for at skabe en af de bedste stadionoplevelser, der kan fås i København i øjeblikket.

Udtalelse fra cheftræner Kim Engstrøm

– Vi spiller i dag en super flot topkamp, hvor vi fik bevist hvilket klassemandskab vi er.

– En første halvleg der var meget lige, hvor vi havde lidt udfordringer med at få åbnet Esbjergs kompakte midtbane op.

– Vi får justeret lidt i pausen, hvilket resulterer i at vi spiller en fremragende 2. halvleg. Vi får vendt kampen rundt efter 0-1. Vi dominerer fuldstændigt i spillet, skaber gode muligheder og laver to gode mål. Desværre er vi uheldige med at Esbjerg fB får udlignet ud af ingenting.

– Jeg må virkelig rose spillerne for præstationen i dag. Det var klart vores bedste kamp i sæsonen. Sikke en anden halvleg, vi fik sat sammen. Kan vi fortsætte på denne måde venter der mange flere point forude.

– Vi er nu igennem første halvdel af sæsonen. Vi ligger suverænt nr. 1 med fire point ned til nr. 3. Vi har spillet rigtig god fodbold og skabt super resultater igennem gode præstationer.

– Vi har fået skabt et fort på hjemmebane her på Østerbro. Vi har nu så stærk en hjemmebane at en direkte konkurrent i toppen af rækken kun kom efter at få et point med hjem herfra. Det vidner noget omkring den styrke vi har fået som hold.

– Til sidst må jeg rose alle de mennesker, der var mødt om på Østerbro Stadion. Sikke en kulisse I skabte til os. Det var i den grad en topkamp værdigt.

Formiddabel opbakning med 1.832 tilskuere. Foto: Christian Midtgaard.

– Vi håber at se nogle af jer i Aarhus næste søndag, men ikke mindst til lokalopgøret fredag 28. oktober hjemme mod Bk. Frem.

Fra 2-division.dk/streaming

Kampbilleder

Klub-fotograf Christian Midtgaard var heldigvis igen på plads. Kom med bag om kampen med de lækre kampbilleder.

B.93 TV: Udvalgte Twitter live update sekvenser

Herover ser du Østerbro Stadion gøre sig klar til topkamp, spillerne der til denne kamp som et nyt initiativ løb på banen fra tribunen, B.93 der fastholder presset i 1. halvleg, Tammer Bany der ramme overkanten af overliggeren efter 33 minutter, spillerne der siger tak for den forrygende opbakning efter kampen og cheftræner Kim Engstrøm med et post-match interview til B.93 Fanklub.

Flere gode korte indslag fra live update dækningen på B.93’s officielle Twitter og Instagram kanaler er samlet til dig her:

Topfoto af Jeppe Erenbjerg efter han har kanoneret B.93 tilbage i kampen med sin 1-1 scoring og supplerende fotos: Christian Midtgaard.
Serviceinformation: Se de aktuelle spillernumre eller print fra Word-dokument og PDF, webred.