1. Herresenior spillede stærkt lørdag eftermiddag og Nicolaj Thomsen stemplede i den grad ind på holdet.

2-0 Nicolaj Thomsen (24′)
3-0 Simon Wæver (48′)
4-0 Oliver Carrara (85′)

406 tilskuere.

Østerbro Stadion i øsregn en lørdag i oktober hører næppe til de mest inspirerende omgivelser, når man har spillet på landets fineste adresser og tilmed haft landsholdstrøjen på. Og dog. I hvert fald virkede nyerhvervelsen Nicolaj Thomsen endog særdeles inspireret, da han med to mål og et oplæg fik et drøm af en hjemmebanedebut og var en hovedmændene bag B.93’s 4-0-sejr over Brabrand.

Allerede efter fem minutter var Thomsen på pletten, da Simon Wæver knaldede kuglen fladt ind foran mål, så ekslandsholdsspilleren kunne dirigere den i mål fra nært hold.

Midt i halvlegen sparkede han sikkert en flad aflevering fra højre fladt i mål. 2-0! Velkommen til Østerbro Stadion, Nicolaj Thomsen!

2-0-føringen var nu ikke alene Thomsens fortjeneste, for hele holdet havde godt styr på begivenhederne mod et Brabrand-hold, der forsøgte at stresse 93’erne højt i banen, men ofte selv blev bragt i forlegenhed, når Kim Engstrøms tropper fik spillet bolden op gennem kæderne.

Dog hører det med til historien, at de orangetrøjede aarhusianere var endog meget tæt på reducering to gange inden pausen. B.93-målmand Vaporakis fik med det yderste af neglene fistet et lumsk lobforsøg ud på den ene stolpe. Og kort før pausen måtte Vaporakis have den modsatte opstander til hjælp på et godt Brabrand-forsøg med bud efter det lange hjørne.

I de seneste kampe har B.93 haft problemer med at få gang i spillet efter pausen. Det problem blev eftertrykkeligt løst denne regnfulde lørdag. 93erne fik i endnu højere grad end i første halvleg sat sig tungt på spillet i anden halvlegs indledning.

Og det blev straks belønnet. Denne gang med Nicolaj Thomsen i oplæggerens rolle. Med en laudrupsk kigge-væk-lob-aflevering tog han fuldstændig fusen på Brabrand-forsvaret, så Simon Wæver kunne spadsere mod mål og uden problemer score til 3-0.

Simon Wæver har scoret til 3-0. Det skal fejres med hans trademark saltomortale. Foto: Christian Midtgaard.

Med Wævers scoring var kampen punkteret. Tammer Bany kunne endda havde øget til 4-0 kort efter, men fik på mystisk vis sendt et skud i oplagt position tæt under mål forbi den ene stolpe.

Pyt, for B.93 havde fuld kontrol over kampen. Også selv om gæsterne faktisk formåede at sende to forsøg på overliggeren to af de sjældne gange, de var i nærheden af vores mål. På den baggrund kunne Brabrand godt have fortjent i det mindste et trøstmål, om end de rent spillemæssigt var langt fra hjemmeholdets kvalitet.

Nu blev det i stedet B.93, der satte trumf på til sidst. Indskiftede Ali Almosawe, der fik en lovende debut, var arkitekten bag et smukt gennemført angreb over venstre flanke. Ligeledes indskiftede Oliver Carrara var vaks ved forreste stolpe og kunne sætte den afgørende fod på et smukt indlæg fra venstre signeret Simon Schultz Christensen. 4-0!

Jublende B.93’ere efter en af scoringerne. Foto: Christian Midtgaard.

Naturligvis løber Nicolaj Thomsen med overskrifterne efter sin flotte indsats. Men uden at tage noget fra Thomsen var det hele holdet, der rejste sig og kom tilbage på sporet igen efter den mindre vellykkede indsats mod AB i søndags.

Udtalelse fra cheftræner Kim Engstrøm

– Vi kommer tilbage på sporet med en rigtig god sejr.

– Vi var forberedt på, at Brabrand kunne komme med to udtryk: Enten stå lavt og kompakt eller gå helt op og trykke os mand mod mand. De kom med det høje aggressive pres, hvilket vi løste fremragende.

– Vi spiller en meget kontrolleret kamp i alle 90 minutter. Laver 4 gode mål. Vi var stærke i defensiven overfor Brabrands duel spil.

– Stor ros til hele truppen. Sejren i dag var ikke kun til dem, der spillede. Men lige så meget dem, der hele ugen har været med til at presse de andre, så vi har haft nogle super træningspas.

– Nu arbejder vi videre i den kommende uge, og ser frem til lokalopgøret mod Bk. Frem, hvor der forhåbentligt kommer mange af vores fantastiske fans med til Valby Stadion og skaber en god stemning.

Sørg for at sikre dig din billet til lokalopgøret mod Bk. Frem, og tag vennerne, naboerne og familien med.