3-0 Mikkel Mouritz (32′)
4-0 Mican Atici (90′)

297 tilskuere.

Efter næsten tre måneders coronanedlukning rullede bolden atter på Østerbro Stadion denne smukke lørdag eftermiddag i juni. Lykkeligvis med tilskuere på tribunen.

I denne første af seks kampe i det forkortede nedrykningsslutspil med kun to nedrykkere mødte B.93 odenseholdet Næsby. For de 297 tilskuere blev det en kamp, der var vel værd at vente på, for med en storsejr på 4-0 spillede B.93 sig på betryggende afstand af nedrykningsstregen.

De til lejligheden rødblusede gæster stillede op i en formation med kort afstand mellem kæderne, hvilket vanskeliggjorde konstruktivt spil på en overbefolket midtbane på en ellers indbydende grønsvær. Til gengæld efterlod odenseanerne et stort rum bag deres backkæde; rent guf for hurtige og dybdeløbe-elskende 93ere.

Efter et kvarters spil udnyttede “Den hvide dame” for første gang denne svaghed hos gæsterne. Matthias Andersen smuttede igennem på en stikning i dybden og bragte sikkert B.93 i front på kampens første åbne mulighed.

Midt i halvlegen broderede Jeppe Erenbjerg og Lauge Persson sig gennem Næsby-defensiven med finurligt et-to-spil, før Persson fik skovlet bolden forbi målmanden og i nettet. 2-0!

Og festen var slet ikke slut endnu. Efter godt en halv times spil fik B.93 frispark på kanten af feltet. Mikkel Mouritz, i dagens anledning anfører i Christian Stokholms fravær, er ekspert i sådanne anliggender. Og værsgo! Et tørt hug med højrebenet, og bolden strøg i nettet ved foden af stolpen i dén side af målet, målmanden egentlig burde have dækket af. Se Mouritz pletskud på facebook.com/b93fan.

3-0 stod sig til pausen. Stillingen var snarere et billede på effektivitet end på spilovertag, for Næsby var egentlig ganske godt med i kampen og havde også et par fornuftige muligheder, men B.93 var simpelt hen skarpere, når angrebene skulle afsluttes.

I anden halvleg koncentrerede B.93 sig om at forvalte føringen og overlod initiativet til odenseanerne. Et B.93-forsvar uden krumtappen Christian Stokholm og karantæneramte Adam Emme kom under et vist pres og var ikke helt dirkefrit. Næsby kunne godt have fortjent en reducering, men når der var brug for det, hev den debuterende målmand, Aris Vaporakis, et par fornemme parader ud af ærmet.

B.93 var efter pausen sjældne gæster foran Næsby-målet, men havde dog en kæmpe mulighed ved Daniel Stückler stukket fri af Erenbjerg. Desværre sneg Stücklers afslutning sig forbi den ene opstander.

Mod slutningen gik der lidt sommerkamp i forestillingen, da begge hold satte gang i svingdøren. B.93 benyttede sig af alle de fem udskiftninger, der i denne kompakte sæson er tilladt for at skåne spillernes helbred.

Blandt de mange indskiftere var det unge angrebstalent Mican Atici. I sidste minut, da kampen egentlig var fuset ud, satte han punktum med en knaldperle af et mål. Hårdt presset af en Næsby-forsvarer tog han et par træk mod kanten af feltet og sendte med et pragtfuld vinkelskud bolden op i det fjerneste målhjørne. 4-0.

Sejrens størrelse var nok i overkanten, for Næsby blev på ingen måde spillet ud af banen, men blev ofre for et 93-hold, der udviste en sjældent set, men meget velkommen, effektivitet i de afgørende situationer.

Udover de fine scoringer kulminerende med Aticis pragtmål var kampens store opmuntring Hamid El Idrissis præstation på midtbanen. El Idrissi spillede med en for sin unge alder dybt imponerende fysik og overblik. Fuldt fortjent kårede fanklubben ham til kampens bedste spiller.

Se interview med cheftræner Thomas Nørgaard efter kampen på facebook.com/b93fan.