B.93 tog 1. pladsen i rækken efter en stærk sejr over et defensivt indstillet Holstebro mandskab.

Sundby Idrætspark
Kampen afviklet uden adgang for tilskuere.

Se B.93 TV Goalshow.

I endnu en spøgelseskamp på kunstgræsset i Sundby Idrætspark tog B.93 mod 100-års-fødselaren Holstebro. Det var top mod bund, men gæsterne kom til kampen med to imponerende 0-0-resultater mod Thisted og Bk. Frem, så det var ikke nogen nem opgave.

Som ventet gik de rødklædte jyder ultradefensivt til opgaven. Med fem mand i bagkæden og et ekstremt lavt udgangspunkt var der ikke meget plads at brodere på for 93erne.

Det enorme spilovertag til de unge 93ere kastede dog flere lige-ved-og-næsten-muligheder af sig i de første 45 minutter. Erenbjerg kom tæt på scoring med et godt dykkende skud, det samme gjorde Atici med et kikset forsøg tæt under mål.

Men vi skulle helt hen til første halvlegs sidste minut, før der kom hul på bylden. En godt spillende Simon Wæver fik med et ryk op ad højre flanke sat tre vestjyder af. Han sendte bolden videre til Mikkel Mouritz, der fra en position i højre side af feltet sendte bolden fladt over i det lange hjørne. En forløsende scoring, som det var herligt at gå til pause med.

Bagud 0-1 burde gæsterne egentlig komme ud af busken efter pausen, men Kim Kristensens tropper skulle ikke have klinket noget. De fortsatte med at barrikadere sig foran eget mål og kun vise sig i 93-feltet ved dødbolde. Taktikken kunne dog have båret frugt, for de var faktisk nærgående ved de få lejligheder, de udfordrede 93-forsvaret, men en udligning blev det heldigvis ikke til for vestjyderne.

93erne kæmpede med at få lukket kampen mod et Holstebro-hold, der parkerede bussen i en sådan grad, at de så ud til bevidst at spille på en parkeringsbøde. Men med godt et kvarter igen lykkedes det endelig. Indskiftede Hassan Elsayed tog sagen i egen hånd, afdriblede to-tre Holstebro-forsvarere i feltets venstre side, og fra en lidt spids vinkel slaskede han bolden ind i målhjørnet ved nærmeste stolpe.

Holstebro kunne have bragt sig tilbage i kampen umiddelbart derefter, men på en enorm hovedstødschance blev bolden headet centimeter forbi fjerneste stolpe. I stedet kunne en meget aktiv Souheib Dhaflaoui lukke og slukke, da Jeppe Erenbjerg fandt ham i feltet med ryggen til mål. Med en fantastisk elegant vending rystede han sin direkte modstander af sig, hvorpå han sikkert udplacerede Jensen i Holstebro-målet.

Resten af kampen var nu af akademisk karakter, men Deres udsendte fik dog alligevel et par scoringer at cykle hjem på. Gæsternes Mikkel Rønn fik pyntet, da han fik en lang tå på et hjørnespark til bageste stolpe. Men det sidste ord fik 93erne trods alt. For minuttet efter modtog Erenbjerg bolden midt for mål på kanten af feltet. Med den form, Jeppe er i for tiden, ved vi godt, hvad klokken er slået, når dét sker. Fladt skud ved roden af den ene stolpe, 4-1 til B.93.

En pligtsejr, vil nogle nok kalde denne sikre sejr, men opgaven var faktisk ikke så nem mod en konsekvent ultradefensiv og velorganiseret modstander. De unge 93ere skal roses for stor ihærdighed og tålmodighed.

B.93 fører nu rækken med et point ned til Jammerbugt FC og to points foran Bk. Frem. Dog har Jammerbugt FC spilet en kamp færre.