Simon Wæver nettede to gange i 1. halvleg og Emmanuel Ogude cementerede 3-1 sejren i 2. halvleg.

723 tilskuere.

I den forløbne uge blev det offentliggjort, at B.93’s højre back Simon Wæver har skrevet kontrakt med SønderjyskE for den kommende sæson.

I den forbindelse forsikrede han om, at han vil bruge sin sidste tid i B.93 på at spille klubben i 1. division. Fredag aften skal jeg da ellers love for, at han satte handling bag ordene.

De til lejligheden sortklædte 93’ere satte sig hurtigt på begivenhederne i domkirkebyerne.

Vi skulle dog frem til midt i første halvleg, før den første åbne mulighed bød sig. Den gav til gengæld gevinst. Simon Wæver igangsatte et kontra-angreb, som Roskilde-forsvaret forsøgte at neutralisere ved at trække Nicolaj Thomsen offside.

Men da Thomsen ikke gik efter Wævers stikning i dybden, lod linjevogteren flaget blive nede. I stedet tog ”Simse” fusen på alt og alle ved at oversprinte hele forsvarskæden. Alene med Brylov i Roskilde-målet, trak han forbi målmanden og sendte bolden i det tomme mål.

De himmelblå Roskilde-spiller var sjældne gæster på B.93´s banehalvdel, da vores meget effektive presspil knuste de fleste af hjemmeholdets offensive bestræbelser.

Efter knap en halv time fik de dog en god mulighed med et skud midt for mål, som Anker i målet dog havde styr på.

I stedet slog 93erne til i den anden ende kort efter. Igen var Wæver manden bag scoringen. Med et af sine uimodståelige ryk flænsede han Roskildes venstre forsvarsside fra hinanden og prikkede sikkert bolden i nettet. 2-0.

B.93 styrede begivenhederne på en ellers vanskelig, vinterknoldet grønsvær. Ikke desto mindre fik Roskilde en livline kort før pausen, da det ellers sikre 93-midterforsvar kiksede markeringen af Oliver Lassen. Fra kanten af feltet følte han elegant bolden op i det ene målhjørne.

1-2, og kampen levede igen. I halvlegens overtid kunne Tammer Bany dog have genskabt tomålsføringen. Spillet fri af Nicolaj Thomsen trykkede han af mod det lange hjørne, men Brylov hev en stor redning op af ærmet, så 1-2 stod sig til pausen.

Forventede man, at Roskilde opmuntret af reduceringen blæste til offensiv fra anden halvlegs start, tog man fejl. For det tillod 93erne ganske enkelt ikke.

Fra første fløjt satte topholdet sig endnu tungere på begivenhederne end i første halvleg.

Det eneste, man kunne klandre B.93 for i en ellers flot gennemført anden halvleg, var, at angrebsspillet ikke var direkte nok til at sætte trumf på og lukke kampen med en 3-1-scoring tidligt i halvlegen.

Men 3-1-scoringen kom da. Vi skulle bare vente til seksten minutter før tid, hvor hvem andre end Simon Wæver på ny brød igennem i højre side. Denne gang sendte han bolden fladt på tværs til indskiftede Emmanuel Ogude, der i to omgange fik prikket bolden i mål ved forreste stolpe.

Dermed var kampen afgjort. Roskilde havde ikke et eneste nævneværdigt forsøg mod Ankers mål i hele anden halvleg. De blev simpelt hen kørt møre af 93ernes opskruede tempo og kvikke kombinationsspil.

Vist var Wæver hovedperson med sine to mål og et oplæg, men det var en helstøbt holdindsats, der fik klasseforskellen mellem de to hold til at træde frem.

Det lover godt for forårssæsonen.

Cheftræner Kim Engstrøm udtaler

– Vi er super glade for sejren på udebane imod Roskilde.

– Vi var rigtig godt forberedte på det Roskilde ville komme med. Stor ros til spillerne for at spille en fremragende kamp på en svær græsbane.

– Vi havde indstillet os på, at det polerede fodboldspil formodentligt ville blive vanskeligt i dag, så der skulle fightes og kriges endnu mere og hårdere end normalt i alle dueller.

– Det var vigtigt, at det var os, der var over alle tilfældighederne der kunne opstå i kampen. Det vil jeg sige vi var: Vi spillede klogt, kynisk og formåede ikke mindst også at spille noget flot fodbold kampen igennem.

– Vi vidste inden kampen at kunne vi holde et højt tempo kampen igennem ville Roskilde sandsynligvis løbe tør for kræfter.

– Så det var afgørende at de spillere der startede, brændte sig fuldstændigt ud med alt hvad de havde. så kunne vi sætte friske kræfter ind der ville være lige så dygtige som dem der startede.

– Vi har en super kompetent trup, hvor alle bidrager. Det så vi igen i dag. De fem indskiftere gjorde alle en forskel da de fik chancen.

– En kæmpe tak for den fantastiske flotte opbakning vi fik fra alle 93´ere på tribunen. Man kunne høre jer lige fra første minut. Det betyder enormt meget for spillere, trænere og ledere med den opbakning. Spillerne viste inde på banen at det løfter holdet endnu mere.

– Vi glæder os til at se jer alle igen på Terrassen på fredag.