Trods ublide vejrforhold og en hjemmekamp i Gentofte vandt B.93 alligevel sikkert 2-0 over Thisted for anden gang i denne sæson. Tammer Bany og Emmanuel Ogude scorede målene.

B.93 – Thisted FC 2-0 (0-0)

1-0 Tammer Bany (55′)
2-0 Emmanuel Ogude (65′)

Gentofte Sportspark
322 tilskuere.

Det var bestemt ikke nemt at spille poleret fodbold på kunstgræsset i Gentofte, hvor der tillige var besøg af en sludbyge eller to, men Kim Engstrøms udvalgte gjorde alligevel et hæderligt forsøg i kampens åbning.

Og det gav også pote efter 20 minutters spil, da Nicolaj Thomsen fandt Tamer Bany, som sendte bolden i nettet. Desværre for ’93 havde sidstnævnte dog snuden en anelse for langt fremme, så målet korrekt blev annulleret for offside.

Efter den gode åbning gik hjemmeholdet mere i tomgang, som første halvleg skred frem. Meget af spilet foregik på midten af banen, og hvis man endelig vovede sig frem, var gæsterne farlige på kontra.

Dén taktik var lige ved at udløse en føring til gæsterne, da Christian Hørby rundede en triple-chance af med et forsøg fra kort afstand, men i alle tre tilfælde viste målmand Viktor Anker klassen og forhindrede en scoring.

Om det var de udfordrende vejrforhold eller uskarpheden (det var trods alt den første betydende kamp i næsten fire måneder), som satte sine spor i spillerne, skal være usagt, men faktum er, at både tempo og intensitet nærmest forsvandt ud af kampen frem mod pausen.

Fuld fart fra starten af anden halvleg
Til gengæld var der fuld fart over feltet fra starten af anden halvleg. Begge hold spillede bolden hurtigere rundt, flere afleveringer ramte medspillere, og chancerne kom i en lind strøm.

Den første indikation om, at der var noget under opsejling fra hjemmeholdets side var et hovedstød fem minutter efter pausen, signeret Nicolaj Thomsen, som blot et par meter fra mål headede bolden en anelse for tæt på målmand Andreas Raahauge, som dog også skal roses for en god redning og en hurtig reaktion på den store chance.

Nogle minutter senere kunne han dog intet stille op, da Tammer Bany stod for kampens æstetiske højdepunkt. En dribletur i højre side af feltet betød farvel til to modstandere, og da der var frit skud, blev bolden elegant skruet forbi en sagesløs Thisted-målmand. Det var Banys 6. ligamål i denne sæson, og samtidig en vigtig træffer for hjemmeholdet.

Reelt blev sejren sikret syv minutter senere, da Emanuel Ogude (som faktisk havde erstattet netop Tammer Bany kort forinden) efter et fint angreb sendte bolden fladt forbi Andreas Raahauge til 2-0.

Da var der spillet 20 minutter af anden halvleg, og man fornemmede, at det var ”dødsstødet” til gæsterne fra det nordjyske, som ikke havde meget at skyde med i den resterende del af kampen.

Faktisk var det tættere på 3-0, da Ogude kort før slutføjtet var tæt på at score sit andet mål i kampen.

Cheftræner Engstrøm kan dog sagtens bruge 2-0 sejren som afsæt til resten af grundspillet, hvor man før de resterende fire kampe stadig kun er ét point efter topholdet Aarhus Fremad. Oprykningsdrømmen lever, og næste skridt tages førstkommende fredag aften, hvor Roskilde venter på udebane.

Cheftræner Kim Engstrøm udtaler

– Vi er rigtig glade for sejren, der kom i land efter en flot og kontrolleret indsats. Vi vidste inden kampen det ville kræve tålmodighed at få nedbrudt Thisteds kompakte defensiv.

– Samtidig skulle vi være skarpe i vores genpres, så vi ikke fik for mange omstillinger imod. Det lykkes vi rigtig godt med. Vi spiller en stærk kamp med mange gode kombinationer omkring Thisteds felt.

– Da vi først fik hul på dem, blev det lidt nemmere da de så skulle åbne sig mere op.

– Vi fik skudt foråret igang med en sikker 2-0 sejr og to rigtig gode mål. Vores stærke trup fik vist sig rigtig godt frem.

– Vi ved, at det aldrig kun er de 11 startende der vinder kampen. Indskiftere og spillere der ikke var udtaget presser alle på i træningsugen for at vi kan holde en høj intensitet i kampene. Trænere og ledere omkring holdet gør også alle en forskel.

– Vi skal skrabe så mange point som muligt sammen inden slutspillet så alle kampe er vigtige.

– Nu glæder vi os over sejren her til aften, og så rettes fokus frem imod FC Roskilde næste fredag.

B.93 TV før, under og efter kampen

Tammer Banys kongekasse til 1-0

Emmanuel Ogude øger til 2-0

De to lækre mål filmet af Rasmus Lykke fra LokalUpdate.dk

Anfører Mikkel Mouritz er tæt på at krølle kuglen i krogen i 1. halvleg

Nikolaj Thomsen med en stor chance på låget efter en sukkerbold fra Abdullah Iqbal

Post-match interview med Kim Engstrøm

Post-match interview med Simon Wæver

Fra 2-division.dk/streaming

Vi beklager de tekniske problemer vi oplevede med strømmen de første 10 minutter, men vi mistede heldigvis ingen scoringer eller større chancer, webred.

Kampreferat: Henrik Hvillum
B.93 TV mål: Nikolaj Vad. B.93 TV post-match interview med cheftræner Kim Engstrøm: Nikolaj Vad og Klaus B. Johansen. B.93 TV post-match interview med Simon Wæver: Rasmus Lykke fra LokalUpdate.dk.
Topfoto af konstant udfordrende Ahmed Daghim, der på ny har sat et par Thisted FC spillere på Gentofte Sportspark: Rasmus Lykke fra LokalUpdate.dk.
Serviceinformation: Se de aktuelle spillernumre eller print fra Word-dokument og PDF, webred.