1. Herreresenior fik fredag aften revanche fra nederlaget i Pokalen fredag 29. juli og slog FC Roskilde med sikre 3-1. En sejr på Østerbro Stadion som holdet har tørstet efter at give de 712 fremmødte fans.

712 tilskuere.

Fredag aften spillede B.93 sæsonens første hjemmekamp i 2. division mod Roskilde. B.93 har gennem tiderne haft lidt af et Roskilde-kompleks. Før kampen havde B.93 ikke vundet en hjemmekamp mod Roskilde i 24 år. Det blev der gjort op med denne steghede augustaften.

Et forrygende veloplagt 93-hold kastede sig over Roskilde-spillerne fra første fløjt. Allerede efter 10 sekunder sendte Frederik Høgh det første forsøg af sted mod Roskilde-målet.

Stik imod spil og chancer var det imidlertid gæsterne, der kom på tavlen først. Mathias Christensen afsluttede Roskildes første angreb i kampen med at sende bolden i nettet med et fladt skud fra kanten af feltet.

Ondt blev værre for B.93 i midten af halvlegen, da den ellers godt spillende tankangriber Frederik Høgh blev skadet efter en tackling bagfra og måtte udgå.

93erne skal roses for at blive ved med at klø på trods modgangen. Angreb på angreb skyllede ned mod Roskildes mål. Jack Majgaards tropper kunne slet ikke komme fri af det jerngreb, hjemmeholdet holdt dem i, og kunne prise sig lykkelige for, at “Den Hvide Dame” var lidt for omstændelig, når de mange angreb skulle afsluttes.

Men efter 36 minutter kom der endelig hul på bylden. Jeppe Erenbjerg trak ind fra højre og afsluttede med sin signatur-afslutning midt for mål. Bolden blev rettet af undervejs og sejlede utageligt i nettet bag Monty i Roskilde-målet.

Fem minutter senere bragte B.93 sig i front, da stopperen Emil Christensen kom først på et perfekt indadskruende hjørnespark fra venstre og headede kuglen i kassen. En scoring man undede Christensen, der spillede en flot kamp i forsvaret og blev kåret til bedste 93’er af fanklubben.

Kort efter var en meget aktiv Simon Wæver tæt på at øge på til 3-1, men 2-1 stod sig til pausen. En yderst fortjent pauseføring.

B.93 fortsatte det festlige angrebsspil efter pausen. Igen var Simon Wæver tæt på at øge føringen, men måtte se sit forsøg blive pareret af Monty. Scoringen kom dog alligevel kort efter, da Tammer Bany fra nært hold prikkede en tværbold over stregen blandt venner og fjender.

De sorttrøjede gæster havde dog ikke opgivet ævred. Efter knap en times spil var de tæt på at bringe sig tilbage i kampen: Først måtte Vaporakis i 93-målet diske op med en flot parade, og på returbolden stod kun stolpen i vejen for en Roskilde-reducering.

Heldigvis slap vi med skrækken, og i stedet kunne B.93 forvalte føringen ved at spille bolden rundt og stort set holde gæsterne fra fadet. I tilgift fik vi et dejligt gensyn med Emmanuel Ogude, der blev skiftet ind atten minutter før tid.

Efter en lang overtid kunne B.93 juble over den første sejr på Østerbro Stadion siden april. Kan 93’erne holde dette spillemæssige niveau over hele sæsonen, går vi en særdeles festlig sæson i møde.

Udtalelse fra cheftræner Kim Engstrøm

– Vi er rigtig glade for sejren, der kom i hus på en fremragende præstation af hele holdet.

– Vores udtryk er fantastisk fra start til slut, på trods af en scoring imod os tidligt i kampen. Vi ser spillerne viser stor moral og bare trykker videre på. Vi scorer nogle gode mål og kreerer flere store chancer ud over målene.

– Så en meget tilfredsstillende indsats af hele holdet.

– Det er ikke blot dem der spillede, der har del i den i denne sejr, men ikke mindst de spillere der ikke kom ind og dem der ikke var udtaget, som har presset de andre hele ugen til træning. Og et stærkt arbejde af hele staben omkring holdet.

– Dette var en god sejr for truppen, klubben og vores fremragende fans, der fik en god fredagsfest på terrassen med rigtig godt og flot B.93 spil.

B.93 TV: Post-match interview med cheftræner Kim Engstrøm

B.93 TV: Jublen i omklædningsrummet efter sejren med holdleder Thomas Glatter i spidsen