B.93’s ligakvinder fik lørdag endnu en meget vigtig sejr i bestræbelserne på at fortsætte i den bedste række, da topholdet Næsby blev sendt hjem til Fyn med 2-1.

Det var tydeligt, at der meget på spil for begge hold, der passede godt på hinanden i kampens indledning, hvor Næsby som forventet spillede meget kompakt, og B.93 prøvede at spille sig uden om gæsternes forsvar.

Næsten halvdelen af 1. halvleg var gået, før B.93 havde en håndfuld velkvalificerede langskud fra Nicole Loren Robertson og Paola van der Veen. Nicole lagde også en perfekt bold i dybden over Næsby-forsvaret til Paola, der rundede keeperen men var kommet for langt ud til siden, så hendes skud gik ved siden af mål.

Første halvleg sluttede derfor 0-0 trods B.93-dominans. Næsby havde kun haft et enkelt farligt forsøg på langskud, som Josephine Madsen måtte kaste sig i fuld længde for at redde.

Emma Holmskov fik debut for B.93’s ligakvinder i forrige kamp, og kort før pausen afløste hun en skadet Selma Svendsen i B.93’s midterforsvar. Efter 56. minutter fik hun en hovedrolle. Nicole Loren Robertson pressede Næsby-forsvaret til at give en hjørnespark, og det servede Anna Tørsløv præcist ind på kanten af det lille felt, hvor Emma sikkert pandede bolden i mål til 1-0.

B.93 fik i denne periode at kampen skabt mange chancer til Nicole Loren Robertson, Paola van der Veen og indskiftede Sofie Bruun Bredgaard, der var tilbage efter en skade.

Det kulminerede i det 66. minut med et smukt mål til 2-0. Nicole Loren Robertson tog et ryk på venstrekanten og spillede Paola van der Veen på kanten. B.93-topscoreren var dækket af to forsvarere, men med elegante finter snurrede hun rundt og forbi dem og bankede bolden i mål til sin 9. sæsonscoring.

Lidt senere havde hollænderen en stor chance, da hun løb fra Næsby-forsvaret og var ved at være alene med keeperen, men blev skærmet af, snurrede rundt om sig selv og skød på stolpen. Sofie Bruun Bredgaards gode skud på returbolden blev reddet til hjørne.

I denne fase af kampen begyndte B.93 at vise usikkerhed trods den klare føring, og det udnyttede Næsby til at lægge pres på B.93-forsvaret. Det gav 2-1-målet på en kontra, hvor Josephine Madsen halvklarede et hårdt skud fra kanten, og Lærke Bille Bruun skød bolden i mål i det 87. minut.

Derefter måtte B.93’erne ‘krige’ sejren hjem og havde flere store chancer i slutfasen. Blandt anden spillede Sofie Bruun Bredgaard og Paola van der Veen Næsby-forsvaret helt tyndt, så Paola var alene med keeperen, der flot reddede med en fodparade.

Sejren kunne altså sagtens have været større, og de 3 point var fuldt fortjente.

Cheftræner Anders Vang siger om sejren:

– Det er sindsygt vigtigt, og eneste kritikpunkt er, at vi ikke vinder større efter at have skabt rigtig mange chancer. Det er en kamp, vi kontrollerer. Jeg er stolt af pigernes fight, og at de kæmper sejren hjem efter Næsbys reducering.

– Alt er tæt i ligaen. Vi har taget et step mere, og det giver god tro på tingene inden de sidste 2 kampe.

B.93 kom med sejren på den vigtige 2. plads i kvalifikationsligaen, inden den nærmeste forfølger Farum BK spiller søndag mod AaB. Odense Q var bagud i Vildbjerg indtil det 83. minut, men endte med at vinde 1-2.

Næsby har nu 16 point, B.93 14 point, mens Odense Q og Farum begge har 13 point, så det bliver nogle spændende sidste runder, hvor B.93 stadig selv kan afgøre det.

Næste kamp er hjemme på Svanemølleanlægget søndag den 9. juni kl. 13.00.