Allerede i femtesidste spillerunde sikrede B.93’s 1. divisionskvinder sig en plads i forårets kvalifikationsliga til den bedste kvindeliga. Det skete efter 5-2-sejr over HB Køge.

10 kampe, 42 mål, kun en enkelt uafgjort og ellers lutter sejre. Det vidner om den suverænitet, som B.93’s kvinder har vist i 1. division og nu har sikret oprykningen.

I søndagens topopgør mod HB Køge viste B.93 klassen trods lidt svingende spilkvalitet, hvor der alligevel blev skabt masser af chancer allerede fra de første minutter. HB Køge gik bestemt også frisk til sagen, pressede på og kom til chancer i hele kampen, så B.93-keeper Josephine Madsen flere gange måtte vise stor klasse for at undgå scoringer.

B.93 havde i de første 20 minutter haft et par pæne chancer, og HB Køge både en stor dobbeltchance og en friløber, da B.93’s topscorer i det 24. minut slog til igen: Midterforsvareren Selma Svendsen lagde en lang aflevering op over Køge-forsvaret og ind i feltet, hvor Nicole Loren Robertson sprang højt i vejret og headede bolden i mål.

Hun var på plads igen i det 32. minut, hvor Rebecca Ravn-Haren efter et hurtigt B.93-fremløb gik i dybden i højresiden og spillede på tværs ind i feltet. Her timede Nicole Loren Robertson sit løb perfekt ind foran mål og kunne fra tæt hold sende bolden i nettet til 2-0.

Rebecca Ravn-Haren lagde endnu et godt indlæg ind i feltet kort før pausen, hvor Nicole Loren Robertson sprang højt lige foran målet for at score, men hun blev underløbet og fik straffespark. Det scorede Sofie Bruun Bredgaard sikkert på – hendes 8. mål i 8 kampe inkl. pokalkamp.

B.93 måtte omkring pausen udskifte både Mathilde Foged Hansen og Michaela Schnack på grund af skader.

Pausestillingen på 3-0 virkede sikker, men de første 10 minutter af 2. halvleg blev der pludselig skabt fornyet spænding, da først en dårlig tilbagelægning og derefter uopmærksomhed i B.93-forsvaret førte til scoringer til 3-1 og 3-2.

Stor var forløsningen derfor i det 62. minut, da Josefine Funch fik tilkæmpet sig et frispark på kanten af feltet, og Sofie Bredgaard skød det lige ind til midterforsvareren Selma Svendsen, der med hovedet sendt bolden over Køge-keeperen til 4-2.

Og Selma, der sammen med Bredgaard netop er vendt hjem efter succesrige EM-kvalifikationskampe på U19-landsholdet, lagde også op til kampens sidste mål. Her headede hun et hjørnespark på tværs ind foran mål, hvor Nicole Loren Robertson satte endnu et af efterårets mange hovedstødsmål i nettet. Det var hendes 13. mål i 10 kampe i 1. division, hvor hun er suveræn topscorer.

B.93’s meget unge hold kan nu spille frit i de sidste 4 kampe i 1. division, da holdet er sikret en plads i forårets kvalifikationsliga, hvor der spilles om at komme op i kvindeligaen.

Den helt store opgave bliver næste runde af Sydbank Kvindepokalen. Her kommer mesterholdet og Womens Champions League-deltageren Brøndby IF på besøg på Svanemølleanlægget onsdag den 23. oktober kl. 19.