Selv om om det var en stærk holdindsats hele vejen rundt er dages særlige Jeppe Erenbjerg vinkel umulig at komme uden om.

I dag spillede Jeppe Erenbjerg sin kamp nr. 100 i træk for B.93, fejrede sin 23-års fødselsdag – og blev matchvinder. En fornuftig dag på kontoret.

2-1 Jeppe Erenbjerg (straffe, 56′)

Udvisning: Emmanuel Ogude, B.93 (90′)

Østerbro Stadion
1.380 tilskuere.

Til lørdagens topkamp mod Aarhus Fremad måtte B.93 undvære flere profiler: Nicolaj Thomsen, anfører Mikkel Mouritz og Andreas Heimer var alle ude med skader. I tilgift blev den dygtige målmand Viktor Anker rygskadet under fredagens træning. Ikke just den optimale optakt til en så vigtig kamp.

I kampens indledning følte de to hold hinanden på tænderne, før B.93 tilkæmpede sig et mindre overtag. Tammer Bany fik den første åbne chance, da han kom forrest på et indlæg fra Frederik Høgh og headede snert over mål.

Kort efter var Bany på færde igen. Denne gang var han over en nedfaldsbold efter et frisparksindlæg og sparkede resolut kuglen forbi Hagelskjær i Aarhus Fremad-målet. 1-0!

Glæden varede dog kort. Få minutter senere var Bany uheldig i den modsatte ende, da han tog en dribling for meget, så han mistede bolden, og 93-forsvaret blev fanget i ubalance. Bolden havnede i fødderne på Fremad-angriberen Gustav Callø, der uden at tøve kanonerede bolden i nettet via overliggeren.

Målet gav de sort-gule fra det nordlige Aarhus blod på tanden. I de følgende minutter viste de prøver på deres fine kombinationsspil og skaffede sig spilovertaget. B.93 fik dog ædt sig ind i kampen igen, og i første halvlegs sidste kvarter var hjemmeholdet mest på bolden.

En meget aktiv Frederik Høgh kom tættest på scoring, da han i nærkamp med Hagelskjær kurede bolden på stolpen. Derved blev det ved 1-1 ved pausen.

Frederik Høgh er flyvende. Foto: Christian Midtgaard.

B.93 kom klart bedst ud til anden halvleg. Jeppe Erenbjerg fik en god mulighed allerede efter to minutter, men hans flade afslutning strøg desværre forbi mål.

Efter ti minutter spillede 93erne sig igennem i venstre side af straffesparksfeltet. Abdullah Iqbal var ved at mosle sig fri, da en Fremad-spiller stak benet ud og fældede ham. Klart straffespark.

I Mouritz’ fravær blev det Jeppe Erenbjerg, der stod med ansvaret fra ellevemeterpletten. Erenbjerg holdt nerverne i ro og sendte bolden sikkert i nettet. En perfekt fødselsdagsgave til Erenbjerg, der fyldte 23 og tilmed spillede sin kamp nummer 100 i træk.

Efter målet trak hjemmeholdet sig lidt længere tilbage på banen. Men selv om aarhusianerne havde mest spil, var de ikke i nærheden af at være farlige foran 93-målet. Stor ros til 93-midtbanen for at lukke helt ned for udeholdets kreative kræfter på midtbanen og til forsvaret for at pakke Fremad-angriberne ind.

Faktisk var vi tættest på yderligere scoring. Erenbjerg var igen på færde med en afslutning fra kanten af feltet. Denne gang tog Hagelskjær sig af det flade skud. Samme Hagelskjær var siden hen uheldig at skvatte i bolden, så indskiftede Mathys kunne tackle den fra ham. Ligeledes indskiftede Ogude var centimeter fra at bugsere kuglen i nettet.

Aarhus Fremad forsøgte at få hul på 93-forsvaret ved at flytte spillet over mod højre angrebsside for at komme til indlæg. Fire minutter før tid lykkedes det dem omsider at få smækket et kvalificeret indlæg ind i feltet. Og straks blev det farligt: Jeppe Hansen headede bolden på overliggeren. Puha, da kunne sejren have gledet os af hænde.

I den hektiske slutfase blev B.93 reduceret til ti mand. I overtiden fik Ogude et gult kort for et groft frispark. Uvist af hvilken grund brokkede nigerianeren sig i samme moment til endnu et gult kort, og så måtte han i bad.

De ti 93ere fik dog reddet stormen af i de sidste minutter og kunne juble over en særdeles vigtig sejr i kampen om oprykning. En sejr, der var fortjent, fordi B.93 havde styr på kampen i anden halvleg og – stort set – holdt aarhusianerne fra åbne målchancer.

En sejr, der vidnede om, hvor bred en trup, vi har, når vi trods savnet af flere profiler, alligevel kan slå rækkens førende hold. Denne bredde i truppen kan meget vel blive afgørende, når kampen om de to oprykningspladser går ind i sin afgørende fase.

Udtalelse fra cheftræner Kim Engstrøm

– Det var en dejlig sejr i dag. Vi kom tilbage på sporet på hjemmebane med en rigtig flot holdpræstation.

– Vi spiller en topkamp helt perfekt, med den kvalitet, tempo og intensitet vi gerne vil bringe ind i kampene. Efter en lidt rodet indledning på kampen, får vi sat os på tingene.

– Vi har kampen igennem meget fint styr på Aarhus Fremad, der indtil nederlaget i dag ikke havde tabt de seneste 15 kampe i 2. division (plus to skrivebordssejre over Jammerbugt FC, webred.). Seneste nederlag var også her på Østerbro Stadion 17. september 2022.

– Jeg synes, at vi i dag får spillet en meget moden kamp, hvor vi forsvarer rigtig godt som hold i de perioder Aarhus Fremad er på bolden.

– Vi får skabt nok muligheder til at vinde kampen. Vores forreste spillere yder alle et super arbejde i dag med et fremragende pres ligegyldigt hvem der spillede på den sidste tredjedel.

– Nu skal vi glæde os over sejren i weekenden, og så starter det hårde arbejde igen på træningsbanen mandag. Nu har vi en hel uge, hvor der skal arbejdes hårdt frem imod lokalopgøret imod AB søndag.

– Der resterer syv runder endnu, så intet er afgjort. Det handler for os om at blive ved med at sætte gode præstationer sammen, så kommer resultaterne også.

B.93 TV: Tammer Bany er tæt på at bringe os på 1-0 med låget

Du finder altid flere interview, kampsituationer, mål mv. på B.93’s officielle YouTube kanal. Abonner på YouTube nu, så får du en notifikation på email når vi lægger nye B.93 TV indslag op.