B.93’s ligakvinder fik onsdag aften de første point i kvalifikationsligaen, da det i tredje runde blev 1-2 i Ballerup mod BSF foran 215 tilskuere i “Gryden”.

I Rasmus Goods første kamp som cheftræner satte B.93 sig fra starten på kampen og lagde et godt pres, som hjemmeholdet havde svært ved at spille sig ud af.

B.93 havde flere farlige langskud, hvor det ene kun lige blev vippet uden om mål af en velspillende BSF-keeper, Amanda Brunholt.

Allerede efter 10 minutter bragte Emilie Langhorn B.93 foran på et smukt langskud, som hun fyrede af lidt uden for feltet og satte helt oppe i krogen.

Senere blev en lang bold sendt op til Linnea Borbye, der chippede bolden over den fremstormende keeper, men også forbi mål.

I den 26. minut havde BSF den første chance og begyndte at komme mere med i kampen og få halve chancer, da hjemmeholdet fik rykket spillet længere op på banen.

B.93 havde flere kvalificerede skud på mål. Linnea Borbye pressede højt og blev først stoppet med bolden i det lille felt, hvor keeperen nåede ned og blokere. Freja Kjærsig havde en stor chance efter at have splittet forsvaret.

Rosa Horskjær havde haft et skud i sidenettet nær stolpen, inden hun scorede til 0-2 i det 39. minut. Hun var i fremdrift et stykke uden for feltet og sendte et flot langskud langs jorden helt ud til stolpen.

Rosa havde endnu en stor chance, og det begyndte at tyde på en storsejr, da BSF reducerede i det 43. minut. Efter et gennembrud i venstre side blev bolden sendt ind foran mål og prikket videre, så den endte med at tage stolpe ind.

2. halvleg blev mere rodet, og B.93 kunne ikke holde presset, selv der stadig blev produceret en del halve og hele chancer, især på flere dybdeløb. Blandt andet løb Rebecca Ravn-Haren i dybden og var alene med Amanda Brunholt, der diskede op med en stor redning.

BSF fik dog også mere og mere plads, og løb nogle gange igennem, så de også fik et par store chancer.

Trætheden begyndte at gå ud over spillet, og det blev ikke til scoringer i en ret lige anden halvleg, men B.93 kunne køre hjem med en velfortjent sejr.

Lørdag kl. 14 tager B.93 i næstsidste runde imod HB Køge, der med en sejr på 0-2 i Odense fører rækken med 9 point – men ikke er sikret oprykning, og Køge skal møde AaB i sidste kamp. AaB vandt 0-1 i Vildbjerg og har også 9 point, mens Odense Q har 4 point.

B.93 skal dermed vinde meget stort i de sidste kamp og håbe på hjælp fra andre resultater for at have et spinkelt håb om oprykning til Gjensidige Kvindeliga.