1. Herresenior sikrede sig sejrede på en forrygende 1. halvleg. Se også post-match interviewet med cheftræner Thomas Nørgaard.

428 tilskuere.

B.93 sikrede sig efterårssæsonens første sejr hjemme på Østerbro Stadion med hele 4-0 over Middelfart søndag eftermiddag.

Men før det kom så vidt, var det faktisk de til lejligheden rødklædte gæster, der begyndte kampen bedst. Vaporakis i 93-målet måtte strække sig for med en fodparade at parere et fladt, afrettet skud allerede i kampens første minut. Gæsterne angreb 93erne højt oppe på banen og virkede meget opsatte på at få sæsonens første sejr.

Efter ti minutter stemplede B.93 dog ind i kampen med et smukt angreb, som Mikkel Mouritz i en gunstig position midt for mål afsluttede lige på Stankovic i Middelfart-målet.

Der kom mere og mere form over de unge 93eres angrebsspil, og i det 14. minut gav det pote: Med en smuk aflevering fra højre side fandt Jeppe Erenbjerg en helt fri Oliver Carrara. Han halvkiksede egentlig sin afslutning, men strømpeskuddet fikserede Stankovic og smuttede i mål bag ham.

Målet fyldte hjemmeholdet med selvtillid. Især målscorer Carrara kunne pludselig gå på vandet. I det 26. minut overspillede han med en fiks, maskeret aflevering hele Middelfarts midtbanekæde, så Lauge Persson kunne løbe mod mål i venstre angrebsside. Persson havde dog stadigvæk en forsvarskæde, han skulle passere, men han havde så meget fart i fødderne, at han blæste forbi to fynboer, før han trak helt ind mod Stankovic og iskoldt lagde bolden mellem benene på ham. Årets mål på Østerbro Stadion?

Carrara ville imidlertid ikke stå tilbage for Persson. Fire minutter senere modtog han efter et mønster-angreb bolden på kanten af feltet og hamrede kuglen ind under overliggeren. Jens Letorts Middelfart-mandskab var dybt rystet, Østerbro Stadion kogte af begejstring.

Fynboerne skal dog roses for at hanke op i sig selv. Nok var de udspillede defensivt, men offensivt havde deres stærke, tekniske spillere noget at byde på. En pragtfuld helflugter efter et hjørnespark tvang Vaporakis ud i en lige så flot parade. Og med fire minutter tilbage af halvlegen fik de på linjevogterens opfordring tilkendt et straffespark for skub i ryggen. En fantastisk veloplagt Vaporakis havde imidlertid luret Peter Kristensens skud og nappede straffesparket til hjemmepublikummets store jubel.

I stedet for at bringe sig tilbage i kampen fik fynboerne få minutter senere dødsstødet: Et nyt, smukt gennemført angreb afsluttede Erenbjerg med en tværpasning fra venstre til Carrara, der tæt under mål skudfintede den sidste Middelfart-forsvarer i retning mod Fælledparken og lagde bolden i et tomt mål. 4-0 ved pausen! Var der nogle, der mente, at B.93 havde et hjemmebanekompleks?

Eneste malurt i 93-bægeret var en grim hovedskade til midterforsvareren Abdullah Iqbal efter et hårdt sammenstød med Middelfarts angriber Nikolai Frederiksen. God bedring til Abdullah. Og stor ros til Benjamin Juel-Berg, der hovedkulds blev kastet i ilden og leverede en fornem fighterindsats.

Anden halvleg gav modsat første ikke meget stof til referentens pen. Middelfart koncentrerede sig om skadesbegrænsning, 93erne fokuserede på at forvalte føringen og spare nøglespillernes kræfter. Videre spændende var det ikke at overvære, men med en 4-0-føring i ryggen gjorde det jo ikke spor.

Med sejren begynder B.93 at bide sig fast i den sjove ende i tabellen. Og der venter et par spændende københavneropgør ude mod HIK og AB i de kommende uger.

B.93 TV: Jubel i omklædningsrummet og post-match interview med Thomas Nørgaard

Topfoto af jublende 93’ere efter en af scoringerne i kampen: Christian Midtgaard.