1. Herresenior kom stærkt tilbage i 2. halvleg og sikrede sig tre særdeles vigtige point i den tætte topstrid i 2. division ude mod AB søndag.

AB – B.93 1-2 (1-0)

1-0 Emil Wass (15′)
1-1 Souheib Dhaflaoui (60′)
1-2 Jeppe Erenbjerg (70′)

Gladsaxe Stadion
567 tilskuere.

Søndag eftermiddag var B.93 i Gladsaxe for at spille københavnerklassiker mod AB. B.93 lagde ud med en god hovedstødsmulighed til Mikkel Mouritz efter et flot gennembrud i højre side af Simon Wæver. Men det blev så også det eneste, B.93 havde at byde på i en første halvleg, hvor AB dominerede stort.

De unge 93ere kunne slet ikke få kombinationerne til at flyde. Defensivt havde vi voldsomme problemer i venstre forsvarsside, hvor den hurtige Frederik Ellegaard spadserede igennem efter behag.

Et mål til akademikerne lå længe i luften. I det 15. minut fik de grønblusede alt for let lov til at kombinere sig igennem midt i banen. Da ingen gik til ham, tog Emil Wass chancen fra omkring 25 meter. Bolden susede op i målhjørnet langt udenfor Vaporakis’ rækkevidde.

1-0 stod sig til pausen, og det var billigt sluppet for B.93. Kun Vaporakis i målet ramte sit normale niveau, og vi kunne takke ham og manglende AB-skarphed for at hjemmeholdet ikke lukkede kampen allerede i første halvleg.

Cheftræner Thomas Nørgaard foretog tre udskiftninger i pausen, hvor han sikkert også må have talt med store bogstaver. I hvert fald var det et B.93-hold med en helt anden kampvilje, der kom på banen i anden halvleg.

Med energi snarere end finesse fik 93erne tilkæmpet sig overtaget i kampen. Omkring et kvarter inde i halvlegen havde overtaget udviklet til en ren belejring af ABs straffesparksfelt. Hjemmeholdet forsvarede sig med mus og mand, men til sidst fik Souheib Dhaflaoui med et par snævre kombinationer dirket ABs fæstning op. Tæt under mål løftede han bolden over Thorup i AB-målet og i nettet via overliggerens underkant.

Akademikerne blev dog på ingen måder rystet af udligningen. I minutterne derpå forsøgte de at slå igen med et godt forsøg fra kanten af feltet, som Vaporakis parerede i stor stil, og en helt åben skudmulighed til målscorer Wass midt for mål. Heldigvis sendte han bolden i retning af Høje Gladsaxes højhuse.

Da hjemmeholdet forsømte at score, slog gæsterne kontra. En herligt fightende Mikkel Mouritz sendte Jeppe Erenbjerg af sted i dybden. Iskoldt rystede han de jagtende forsvarere af sig og placerede sikkert bolden i det lange hjørne til stor jubel for de mange medrejste 93ere.

Nu havde “Den Hvide Dame” kampen, hvor hun ville have den. ABerne forsøgte selvfølgelig at forcere en udligning frem i slutfasen. Men med glødende kampvilje og køligt overblik holdt de unge 93ere AB stangen.

Først i overtidens sjette minut fik AB sendt et forsøg indenfor målrammen. Men Vaporakis dykkede ned ved den ene stolpe og nappede det nærgående hovedstød.

Derpå blev der til stor jubel for 93-lejren fløjtet af. I kampen om at hænge på i topstriden havde B.93 sikret sig tre uhyre vigtige points.

93erne skal roses for at vise høj moral og hive sig op ved hårrødderne efter en skidt første halvleg. Men i Gladsaxe og omegn undrer de sig nok over, hvordan i alverden AB kunne tilspille sig så mange chancer og alligevel gå fra kampen uden ikke engang det ene point.

B.93 TV: Goalshow

B.93 TV: Jubel i omklædningsrummet og post-match interview med cheftræner Thomas Nørgaard