B.93 vandt stensikkert 3-0 ude over VSK Aarhus i sæsonens sidste kamp, og sikrer sig dermed 1. pladsen i 2. divisions Kvalifikationsspil i det intense forår efter corona-pausen. Klubben ønsker stort tillykke.

VSK Aarhus – B.93 0-3 (0-1)

0-1 Jeppe Erenbjerg (27′)
0-2 Jeppe Erenbjerg (61′)
0-3 Daniel Stückler (68′)

Vejlby Stadion
150 tilskuere.

Efter onsdagens smutter på hjemmebane mod bundproppen Vejgaard, skulle der rettes op for at sikre førstepladsen i sæsonens sidste kamp på et meget regnfuldt Vejlby Stadion i Aarhus. Et ganske fint 2. divisions stadion, trods to udskiftningsbokse som tog meget udsyn fra tilskuerpladserne.

Kampen startede med mange dueller. Spillerne skulle lige finde sig til rette på den meget våde bane, så det foregik mest på vores halvdel i starten. Efter 13 minutter kommer VSK Aarhus frem til kampens første store mulighed, en god bold i dybden og pludselig står en VSK spiller alene i feltet, men heldigvis sparker han bolden langt over mål.

Vi begyndte derefter at få bedre fat på spillet, hvilke gav pote efter 21 minutter, hvor Daniel Stückler efter lidt småspil kommer frem til vores første rigtige chance, da han fra en spids vinkel afsluttede lige på målmanden.

Vores to backs Matthias Andersen og Simon Wæver spillede begge en flot kamp. Sidstnævnte kunne efter 26 minutter snyde et par mand med små driblinger for til sidst at blive fældet på kanten af feltet. Frispark til B.93, og da bolden lå ude i højre side blev Jeppe Erenbjerg sat til at sparke. Med et følt venstreben sparker han bolden i det korte hjørne, og bringer B.93 foran med 0-1.

Den føring kunne efter 31 minutter have været fordoblet, da Jeppe Erenbjerg med en fremragende bold i dybden sender Daniel Stückler helt alene igennem med målmanden. Men desværre vinder deres målmand Mathias Rask Thomsen den duel med en fin fodparade.

Resten af 1. halvleg er vi i fuld kontrol. Dog må Mikkel Mouritz forlade banen efter 40 minutter med en skade. Ind kommer i stedet den hårdtarbejdende Niels Morberg.

De medrejsende B.93 fans som kampen igennem skabte en god lydkulisse over stadion kunne sammen med spillerne gå til pause med en god fornemmelse, trods det i overtiden var ved at gå galt. Et skud på kanten af feltet bliver sendt afsted, men B.93 keeper Aris Vaporakis er ude i fuld længde og klare.

2. halvleg starter meget stille. Det regner fortsat helt vildt, men vi er i kontrol, hvilket får VSK Aarhus til at lave mange frispark, som også kaster et par advarsler af sig til hjemmeholdet. Efter 54 minutter går Lauge Persson – som har gjort det godt efter coronapausen – ud. Ind kommer den blot 17-årige Hassan Elsayed.

Efter 61 minutter bliver Jeppe Erenbjerg dobbelt målscorer. En fantastisk dybdebold, som målmanden tror han kan nå bliver smukt pillet ned af Jeppe, inden han køligt sparker bolden ind i det halvtomme mål.

Førstepladsen i gruppen kunne næsten ikke glippe nu. Vores unge drenge spillede med stor ro og selvsikkerhed. Og efter 68 minutter kunne B.93 lukke kampen fuldstændig, da vi erobrer bolden højt på VSK Aarhus’ banehalvdel, hvorefter Daniel Stückler sikkert sender bolden i nettet til 0-3.

VSK Aarhus havde dog deres første farlige forsøg i 2. halvleg minuttet efter, hvor Aris Vaporakis igen må ud i fuld længde. En stor redning af en dygtig målmand. Efter 71 minutter sender vi Daniel Barir, Milan Rasmussen og Mican Atici på banen i stedet for Jeppe Erenbjerg, Nicolai Olsen og Daniel Stückler.

Vi kunne resten af kampen køre en total cruise control.

En fantastisk afslutning på foråret og ikke mindst nedrykningsspillet, hvor seks kampe er blevet til fem sejre, kun et nederlag og en målscore på 18-5.

Spillerne, trænerteamet og de medrejsende fans kunne juble over gruppens førsteplads. Spillerne kunne dog juble endnu mere, da de efter kampen vandt over ApS formanden Lars Lüthjohan Jensen i et spil “ram overliggeren” og modtog derfor lidt ekstra penge til bødekassen.

Cheftræner Thomas Nørgaard udtalte til B.93 TV efter kampen, at han var ganske godt tilfreds med holdet efter coronapausen, hvor vi har haft et fint spillemæssig udtryk, en god indstilling og en attitude som har været i top. Thomas sender derfor et kæmpe cadeau afsted til spillerne.

Se Jeppe Erenbjergs frisparksmål til 1-0 på facebook.com/b93fan.