B.93 vandt med 1-0 over Aarhus Fremad hjemme på Østerbro Stadion. Oliver Carrara udnyttede iskoldt en fejl fra gæsternes keeper i 1. halvleg.

B.93 – Aarhus Fremad 1-0 (1-0)

1-0 Oliver Carrara (16′)

Østerbro Stadion
632 tilskuere
.

Så lykkedes det. I femte forsøg fik B.93 årets første sejr. Nogen skønhedsåbenbaring var lørdagens kamp mod Aarhus Fremad ikke. Men pyt. De tre points kom i hus.

De gul-sort-stribede fra det nordlige Aarhus fik kampens første mulighed. Anfører Mikkel Mouritz måtte afværge et nærgående Fremad-forsøg på målstregen i kølvandet på en dødboldssituation.

Trods voldsom modvind i 1. halvleg var det B.93, der satte sig på hovedparten af spillet. Gæsterne lukrerede stort set udelukkende på sporadiske kontrastød og dødbolde.

Trods spilovervægten skabte B.93 dog meget få muligheder ved egen kraft. Men hvad gør det, når man får hjælp fra modstanderen? Efter et kvarters spil sparkede Fremad-målmand Hagelskjær bolden direkte ud i fødderne på brandvarme Oliver Carrara, der fra en position i feltets venstre side takkede for gaven ved at sparke bolden knastørt i mål i det korte hjørne.

Derpå skete der meget lidt i første halvleg. Et behjertet forsøg fra Andreas Pyndt var det tætteste, vi kom yderligere scoring. Et negativt højdepunkt i halvlegen var en tilsyneladende grim skade til venstrebacken Simon Schultz, der kom skævt ind i en tackling af en Fremad-spiller. God bedring til Simon herfra.

Efter pausen havde 93erne vinden i ryggen, og det var en tydelig hjælp. Fremad-spillernes forsøg på at sætte offensivt spil i scene blev ofte spoleret af enten vinden eller effektivt 93-presspil.

I indledningen af anden halvleg kunne Den Hvide Dame have lukket kampen. Mikkel Mouritz slap alene igennem, men Hagelskjær parerede ufrivilligt med hovedet. Samme Mouritz fik en endnu større mulighed få minutter senere efter eminent forarbejde fra Simon Wæver i højre side. Denne gang var overliggeren i vejen for en Mouritz-scoring.

Imellem de to store 93-muligheder var aarhusianerne dog også tæt på udligning. Efter – naturligvis – en dødbold måtte indskiftede Rasmus Brodersen i yderste nød redde et Fremad-hovedstød på målstregen.

Men ellers var det meget lidt, man så til Aarhus Fremad-offensiven i anden halvleg. Egentlig underligt at gæsterne ikke satsede mere. De skulle bruge et point for at sikre sig en plads i oprykningsspillet. Givetvis gjorde vinden og effektivt 93-forsvarsspil det vanskeligt for klubben fra Risvangen. Men alligevel.

Vi skulle hen til overtiden, før gæsterne fik etableret et egentligt pres mod 93-målet. Et par gange hoppede og dansede bolden i faretruende nærhed af Vaporakis’ mål. Heldigvis slap 93erne for endnu en nedtur i slutminutterne og kunne sikre sig sejren til sidst.

Tre dejlige points til B.93, der nu kan se frem til et oprykningsspil med københavnerklubberne AB og HIK på bekostning af et par lange ture til Aarhus eller Skive. Med den gode stemning og de fine tilskuertal, vi efterhånden er blevet forvænt med på Østerbro Stadion, gør et par københavneropgør foråret ekstra spændende at se frem til.