B.93 tog en særdeles vigtig sejr i de døende minutter ude mod Bk. Frem lørdag eftermiddag.

Indskifter giver perfekt optakt til topkamp

B.93 er nærmest det modsatte af, hvad man var i foråret. Dengang var man typisk foran, men smed så points eller sågar sejre til sidst.

I denne sæson er det omvendt. Således blev det til en 2-1 sejr i københavneropgøret mod frem, til trods for, at holdet kom bagud i starten af anden halvleg.

Der var ingen tvivl om, at gæsterne fra Østerbro var favoritter i Valby i semi-lokalopgøret mod Frem. Det var dog svært at se i kampens indledning, da en intens og underholdende kamp bølgede frem og tilbage i højt tempo og målchancer til begge hold.

Det første bud på en scoring kom fra nytilkomne Nicolaj Thomsen, som midtvejs i første halvleg ramte stolpen både på den og anden opstander med et velment forsøg, som målmand Sebastian Sørensen ikke kunne nå.

Men bolden blev udenfor målrammen, og det gjorde den også med små fem minutter igen af første omgang, da Mikkel Mouritz havde et godt forsøg, som dog heller ikke havde til sinds at gå i mål.

Det ville de ikke finde sig i!
Så fløjtede dommer Nicki Nordlund Hansen til pause, og alle muligheder stod fortsat åbne, da spillerne var klar igen efter en velfortjent forfriskning.

Tydeligvis var det hjemmeholdet, som havde fået den stærkeste pause-te, for straks efter sidebyttet bragte Jakob Skovgaard hjemmeholdet foran 1-0, takket være et spark fra egen banehalvdel, som overrumplede Aris Vaporakis der kun nåede at få handsken på og afrette bolden lidt inden den hoppede ind. Det var Jakob Skovgaard Larsens første træffer i denne sæson.

Det ville det gæstende tophold tydeligvis ikke finde sig i, for efter en god periode kunne holdets absolutte stjerne, Nicolaj Thomsen, bringe balance i tingene efter en times spil.

Nicolaj Thomsen har nettet for tredje gang for Den Hvide Dame. Og er straks på vej for at takke Simon Wæver for afleveringen på tværs af feltet. Foto: Christian Midtgaard.

Den tidligere Superliga-profil og udlandsprofessionelle har været et regulært scoop for B.93, og efter sine to mål mod Brabrand i sidste uge, fulgte han fornemt op med den vigtige udligning denne gang.

Kort efter fulgte en trippel-udskiftning, som skulle få stor betydning. Blandt de indskiftede spillere var således Frederik Høgh, som senere skulle få afgørende betydning.

I første omgang måtte Aris Vaporakis dog præster et mindre mirakel i målet, da bolden var på vej i nettet efter et temmelig forvirrende klumpspil.

Så trådte Frederik Høgh ind på scenen, men hans første afslutning blev dog reddet af Sebastian Sørensen i Frem-målet.

Herefter blev Nicolaj Thomsen skiftet ud, med fortjente klapsalver af de medrejsende fans til følge.

Mod slutningen dalede spillets kvalitet, men bedst som man sad og ventede på uafgjort, dukkede indskiftede Frederik Høgh op og løb nærmest bolden i mål til 2-1 efter en fornem aflevering tilbage i feltet fra også indskiftede Tammer Bany, der var løbet fri i dybden.

Den 29-årige angriber har ikke scoret siden en enlig træffer mod AB i april, så det var i sandhed både en personlig forløsning og en vigtig scoring, som sikrede tre lune point til udeholdet.

Det betyder, at B.93 igen er tophold i 2.division og samtidig fik det bedst mulige afsæt til topkampen mod Esbjerg fB hjemme på Østerbro Stadion lørdag kl. 15.00.

Køb din billet eller dit sæsonkort nu. Tag B.93 trøjen på og vennerne, familien og naboerne med.

Udtalelse fra cheftræner Kim Engstrøm

– Vi er super glade for sejren. Stemningen i omklædningsrummet var endnu mere euforisk i dag end sidste weekend hvor vi vandt komfortabelt.

– Sådan en sejr i dag er fed for fansene, spillerne, men langt fra som træner. Det var den lige spændende nok til. Jeg føler aldrig vi er i fuld kontrol over kampen, da den bliver alt for hektisk.

– Det holdt hårdt mod et stærkt kæmpende hjemmehold, der voldte os problemer kampen igennem. De bliver båret stærkt frem her i Valby Idrætspark af deres fans, der skaber en fed kulisse.

– Vi skaber chancer nok til at vinde, men manglede også lidt kvalitet på det tekniske niveau så vi mister for mange dumme bolde som vi normalt ikke gør.

– Men også stor kredit til Frem der som sagt gjorde det vanskeligt for os.

– Vi havde i dag roteret lidt i truppen. Vi har en stærk sammentømret trup der alle arbejder super godt i dagligdagen.

– Det var dejligt at se vi fik flere i spil fra start, så vi har endnu flere strenge at spille på i de kommende kampe.

– Vi var meget glade for  at se Høgh tilbage på banen. Han startede sæsonen godt, men var uheldig med skaden imod FC Roskilde. Dejligt at han er kommet så stærkt tilbage.

– Nu nyder vi sejren over Bk. Frem og begynder fra på mandag at kigge frem imod næste weekends topkamp imod Esbjerg fB på Østerbro Stadion.

– Hvor vi har brug for solid opbakning fra terrassen som vi altid får fra vores fantastiske fans. 1-2-93!

Fra 2-division.dk/streaming

Bk. Frem streamede desværre ikke kampen, webred.

Men se B.93 TV og highlights fra Brian Asmussen længere nede.

Kampbilleder

Se Christian Midtgaards oplevelse af kampforløbet.

B.93 TV: Spillerne takker B,93 Fanklub for den som altid fremragende opbakning

B.93 TV: Pre-match interview, Nicolaj Thomsens dobbelt stople chance, Frederik Høghs 2-1 kasse og post-match interview

Her kan du se nogle af de hurtige videoer, som vi også delte under Twitter opdateringerne og som Instagram stories via livedækningen undervejs i kampen i Valby Idrætspark.

Highlights

Kampreferat af Henrik Hvillum.
Topfoto af matchvinder Frederik Høgh og supplerende foto af Nicolaj Thomsen efter hans udligning til 1-1: Christian Midtgaard.
B.93 TV fra omklædningsrummet: Brian Nehm fra B.93 Fanklub. Highlights: Brian Asmussen. B.93 TV fra banen efter kampen og tak til B.93 Fanklub: Jeppe Wermuth. Twitter update videoer: Andreas Levisen Arildsen og Jeppe Wermuth.
Serviceinformation: Se de aktuelle spillernumre eller print fra Word-dokument og PDF, webred.