2-1 Benjamin Lund (90′)

Sydbank Pokalen, kvartfinale, 2. kamp.

Farum Park (Right to Dream Park)
Kampen afviklet uden tilskuere.

B.93 stod overfor en mammut-opgave i pokalturneringens anden kvartfinalekamp, hvor AGFs 3-1-sejr fra kampen i Aarhus skulle indhentes.

Tidligt i kampen havde de til lejligheden rødklædte gæster mulighed for at lukke og slukke dobbeltopgøret, da målmand Simon Rossil sparkede forbi bolden, som i stedet havnede for fødderne af Jevtovic. Heldigvis strøg hans afslutning mod det tomme mål lige over overliggeren.

I stedet var det B.93, der mod alle odds fik en drømmestart. Som kulmination på et smukt angreb over højre angrebsside spillede Jeppe Erenbjerg kort til Søren Nørgaard og fik bolden igen på kanten af feltet. Et kort aftræk, et fladt skud, der overrumplede Grabara i målet. 1-0 til B.93 efter fire minutter! Nøjagtig dén start, vi havde brug for.

I resten af halvlegen var det forbløffende nok B.93, der med eminent kombinationsspil tilspillede sig de største muligheder. Anfører Mikkel Mouritz, der heldigvis var blevet klar igen efter sin skade i lørdags, afsluttede fladt i feltet efter indlæg fra venstre fra en veloplagt Benjamin Lund. Denne gang fik Grabara pareret.

Største mulighed tilfaldt angrebstalentet Mican Atici, da han blev stukket fri i dybden og afsluttede på kanten af feltet. På ny var Grabara i målet vågen og fik pareret fornemt.

1-0 stod sig til pausen efter en dybt imponerende første halvleg af de unge 93ere. At det var Superliga mod 2. Division Vest var umuligt at se.

AGF-træner David Nielsen var næppe helt tilfreds med tingenes tilstand. I hvert fald benyttede han pausen til en tredobbelt udskiftning.

En af de indskiftede var den farlige Patrick Mortensen. Han kunne have udlignet kort inde i anden halvleg, da Rossil kom på mellemhånd, men Mortensens lob dumpede en meters penge forbi fjerneste stolpe.

Aarhusianerne var i det hele taget farligere efter pausen, hvor indskiftningerne af etablerede spillere som Mortensen, Højer og Hausner tydeligt løftede niveauet. Alligevel var de på ingen måde altdominerende. Det var som om de forsøgte at færge den samlede sejr i hus med mindst mulig anstrengelse, mens 93ere sloges som gale for at tvinge spillet frem ad banen.

“De hvi’e” havde et par nærgående forsøg i løbet af halvlegen, blandt andet et hårdt hovedstød forbi mål fra Mortensen. Men vi skulle helt frem til elleve minutter før tid, før de fik fremtvunget udligningen. Kevin Diks blev sendt af sted i dybden i højre side, trak ind mod mål og slaskede stensikkert bolden i nettet forbi en chanceløs Rossil.

Nu syntes kampen punkteret, men 93erne nægtede til det sidste at give sig. Og minsandten om ikke kampiveren blev belønnet i overtiden, hvor indskiftede Milan Rasmussen fandt Benjamin Lund i venstre side af feltet. Lund fyrede resolut af, og bolden strøg i mål ved fjerneste stolpe. 2-1!

Efter scoringen var der kun et lille minut at gøre med, og det var for lidt. 2-1 stod sig, og dermed gik AGF videre med samlet 4-3.

Men pyt. Hvilken fremragende propaganda for ungdomsarbejdet i B.93, som det unge hold denne forblæste og regnfulde i Farum leverede. Tak for dét. Vi er stolte af jer.

Og vi er også dybt taknemmelige for alle jer – blandt andre mange AGF’ere – der valgte at støtte klubben i en svær situation ved at købe støttebilletter til kampen. Tusind tak! Disse kvartfinalekampe kunne meget vel være begyndelsen til et venskab mellem de to traditionsklubber.