En helt forrygende topkamp på Østerbro Stadion mod Kolding IF lørdag eftermiddag. Pauseføring på 2-0 efter mål af Simon Schultz Christensen og Ahmed Daghim og en spændende og intens 2. halvleg, hvor Kolding IF kom tilbage indtil Andreas Heimer sikrede B.93 sejren og 1. pladsen i 2. division.

Målfest da B.93 sikrede tredje sejr på stribe

Efter en hårdt tilkæmpet sejr på 3-2 mod Kolding blander B.93 sig nu for alvor i topstriden i 2.divison. Det så godt ud ved pausen, så kom gæsterne tilbage, men så endte Andreas Heimer som matchvinder.

Det startede med et regulært Kolding-stormløb, og to gode målchancer til henholdsvis Christian Kudsk og Yao Dieudonne allerede i kampens første 10 minutter, og man sad og frygtede, at Kim Engstrøms tropper ville blive løbet over ende.

Men efterhånden fik man bedre greb om spillet, og på den første regulære målchance til hjemmeholdet ramte Simon Schultz Christensen plet, da hans hovedstød sejlede i mål efter 13 minutters spil. Det var den tidligere Nykøbing FC spillers første mål i den hvide trøje siden skiftet fra Sydhavsøerne sidste sommer.

Kort efter føringstræfferen var Jeppe Erenbjerg tæt på at gøre det til 2-0, men selv om han havde rundet målmanden, kom han lidt for langt ud i venstre side, og så kunne en Kolding-forsvarer kunne sparke bolden væk fra farezonen.

Herefter fulgte en relativ fredelig periode i første halvleg, inden Ahmed Daghim viste, at han er eksponent for den ”nye” B.93-stil, som indebærer, at man er effektiv og scorer på sine chancer. Det gjorde den tidligere Kolding spiller i sandhed mod sin gamle klub, da han hamrede bolden højt i målet bag Christoffer Petersen med knap seks minutter til pausen.

Udskiftning gav pote
Forud for anden halvleg foretog Kolding træner Kristoffer Wichmann en trippeludskiftning, og det gav pote. Indskiftede Thomas Mikkelsen scorede således sine to første sæsonmål med knap et kvarters mellemrum.

Nu var stillingen pludselig 2-2, og man fik straks bange anelser og flashbacks til forårets mange tabte point og spildte muligheder.

Men så tog Andreas Heimer affære, da han med små 20 minutter tilbage sparkede på mål fra kanten af feltet. Bolden blev rettet en anelse af, men dens bane gjorde det umuligt for keeper Christoffer Petersen at redde, og på ny var hjemmeholdet i front.

I første omgang valgte man klogt at holde på bolden for at bevare føringen, men til sidst fik Kolding alligevel sine muligheder, specielt på hjørnespark, hvor et par klumpspilssituationer for alvor truede sejren.

I de allersidste sekunder var indskiftede Milan Silva Rasmussen dog tæt på at øge til 4-2, da han elegant driblede sig igennem modstanderens forsvar, men hans forsøg endte over målet.

Kort efter lød slutfløjtet heldigvis, og B.93 fører nu rækken og er stadig ubesejret i 2. division efter fire spillerunder.

Der er friweekend i næste uge, da kampen mod Jammerbugt FC er aflyst. Næste opgave er udekampen mod Thisted 11. september, mens næste hjemmekamp bliver endnu en topkamp i den tætte 2. division, når Aarhus Fremad kommer på besøg 17. september.

Se hele kampprogrammet.

Cheftræner Kim Engstrøm udtaler

– Vi er super glade for sejren i et intenst topopgør.

– Fodbold kan spilles på mange måder. Der er intet er der rigtigt eller forkert. Det var en kamp med to forskellige stilarter. Vi er rigtig glade for måden vi spillede og vandt kampen på.

– Vi har fra starten af sæsonen sat os det må om at Østerbro Stadion skal være vores fort med flere point og sejre. Det fik vi bevist i dag med en fremragende 3-2 sejr over en direkte konkurrent i toppen af rækken.

– Vi spiller en flot topkamp, hvor vores unge spillere virkeligt spiller flot og sprudlende fodbold.

– Jeg er utrolig stolt af drengene i dag, der leverede en top præstation over alle 90 minutter. Vi stod fremragende imod den fysik og power Kolding, som kommer med i hele kampen.

– Spillerne viser kæmpe moral ved at løfte sig som hold efter 2-2 i 2. halvleg. Det vidner om, at den trup vi har fået sammensat virkelig vil det her sammen.

– Stor ros til de øvrige trænere omkring holdet, der har gjort et super stykke arbejde i ugens løb. Vi var rigtig godt forberedt på hvordan vi skulle ramme Kolding med vores B.93 spillestil og DNA.

– Denne sejr er for alle i B.93, lige fra vores fantastiske fans, til spillere, ledere, administration, bestyrelse og frivillige, der alle gør et kæmpe stykke arbejde for at vi som hold kan præstere på banen.

B.93 TV: Jubel i omklædningsrummet efter kampen