Mads Mazanti leverer på ny et fremragende kampreferat. Kom med bagom sejren over Sydvest FC 05.

B.93 – Sydvest FC 05 3-1 (1-1)

0-1 Simon Wæver (selvmål, 15′)
1-1 Jeppe Erenbjerg (40′)
2-1 Simon Wæver (50′)
3-1 Mikkel Mouritz (straffe, 83′)

351 tilskuere.

Til lørdagens kamp mod Sydvest FC 05 fra Tønder i det sønderjyske måtte gæsterne i betragtning af B.93’s famøse hjemmebanekompleks regnes som klare favoritter.

Efter en lidt famlende indledning tilspillede B.93 sig kampens første store mulighed, da Oliver Carrara blev spillet fri med en genial indenomsaflevering af en fantastisk veloplagt Jeppe Erenbjerg. Desværre strøg Carraras afslutning forbi den fjerneste stolpe.

I stedet blev det sønderjyderne, der kom først på tavlen efter en mærkværdig situation, hvor Morten Fraysse, der erstattede Hegaard i midterforsvaret, først blev kørt ud over sidelinjen af en sønderjyde uden at få frispark, så et 93-forsvar i ubalance måtte satse på en offside, der ikke blev dømt, og i to omgange fik Sydvest bugseret bolden over stregen, eller rettere: B.93’s Simon Wæver blev bogført for et selvmål, da han i et heroisk forsøg på at redde situationen fik sidste fod på bolden, før den gik i mål.

Kort efter havde de rødtrøjede gæster en ny stor mulighed mod et lettere rystet 93-hold, men heldigvis blev situationen afværget. Derpå etablerede B.93 lidt efter lidt et solidt spilovertag på den smattede bane. Jeppe Erenbjerg ramte stolpen med et tørt langskudshug.

Samme Erenbjerg var på ny i centrum seks minutter før pausen, da han elegant tørrede en sønderjyde i højre angrebsside, trak ind i banen og knaldede kuglen i nettet langt udenfor målmandens rækkevidde. En fortjent udligning og et godt rygstød for B.93 at gå til pause med.

Kampbilledet var det samme fra anden halvlegs begyndelse: B.93 dominerede mod et Sydvest-hold, der stod dybt i en knastør 4-4-2-formation, og satsede på kontrastød. Netop et sådant kontrastød kunne have givet gevinst kort inde i halvlegen, da den farlige Murati slap alene igennem med Vaporakis i 93-målet. Heldigvis fik Murati skævt træf på sin afslutning, som gik et pænt stykke forbi mål.

Og så slog B.93 i stedet til i den anden ende: Allestedsnærværende Erenbjerg sendte den hyperoffensive højre back Simon Wæver af sted i dybden med en herlig indenomsaflevering, og Wæver kronede en fremragende indsats med at slaske bolden ind under målmanden. 2-1!

Efterfølgende var B.93 tættere på 3-1 end sønderjyderne var på en udligning. Flere gange var det lige-ved-og-næsten for 93erne, næsten altid med de overdådige Erenbjerg og Wæver som arkitekterne bag mulighederne.

Sydvest havde en enkelt kontramulighed, som Vaporakis flot afværgede. Mod slutningen smed gæsterne så hæmningerne og lagde et godt tryk på B.93, men et godt fightende 93-hold holdt de rødtrøjede fra fadet. Og ni minutter før tid var det “Den hvide dame”, der slog kontra. Indskiftede Lauge Persson blev sendt alene igennem, trak udenom målmanden og – blev fældet. Soleklart straffespark, som anfører Mikkel Mouritz stensikkert omsatte til 3-1.

Dermed var en længe ventet hjemmesejr i hus. Forløsningen var tydelig at se på spillerne efter slutfløjtet. Og selv om et par alvorlige blottelser i 93-forsvaret kunne have kostet dyrt, var det alt i alt en fornøjelse at følge et 93-hold, der trods vanskelige forudsætninger på en glat og smattet bane leverede varen i form af god fight og energisk og opfindsomt angrebsspil.