Emmanuel Ogude, Frederik Høgh og Simon Wæver nettede, da B.93 slog HIK med sikre 3-1 i den sidste kamp i grundspillet. Nu venter et piv-spændende oprykningsspil med mange intense kampe.

B.93 sluttede grundspillet med sejr og førsteplads

Efter nederlaget til Kolding Skærtorsdag afsluttede Østerbroklubben grundspillet med en sikker 3-1 sejr over HIK, hvilket viste sig at være nok til en førsteplads inden oprykningsspillet, som indledes allerede i den kommende weekend.

Det var tydeligt, at hjemmeholdet var opsatte på at diktere spillet, og trods hele fire ændringer i startopstillingen i forhold til Kolding-kampen virkede det på ingen måde som et B-hold, som træner Kim Engstrøm havde sendt på banen.

Således var Emmanuel Ogude ved at slippe afsted på en friløber allerede efter fire minutters spil, men antrittet manglede, og han blev blokeret i skudøjeblikket.

Spilovertaget fortsatte, og senere var Nicolaj Thomsen tæt på i feltet, mens også Jacob Egeris forsøgte sig med et hovedstød efter et af kampens mange hjørnespark. Kort efter måtte Andreas Heimer lade sig udskifte efter en skade i baglåret, hvilket indebar spilletid til Frederik Høgh.

Ham vender vi tilbage til, for efter 20 minutter lykkedes det Emmanuel Ogude at score efter et fint indlæg af en velspillende Rasmus Brodersen fra venstre side. Nigerianeren er nu oppe på fire sæsontræffere, selv om det blot var anden gang, han startede inde.

Målet betød endnu større ’93-dominans, og blot syv minutter efter åbningstræfferen kunne den indskiftede Frederik Høgh så sende bolden i nettet med et tørt hug fra feltets højre side.

Hans indskiftning betød, at hjemmeholdet nu spillede med to angribere (Ogude var den anden), og det satte for alvor HIK under pres. Høgh havde i øvrigt lighed med Ogude ligeledes scoret fire gange i sæsonens løb.

Den underholdende første halvleg lignede et regulært triumftog, men som bekendt (og ifølge Søren Lerby) er 2-0 jo den farligste føring. Det viste sig at holde stik, for blot få minutter efter 2-0 træfferen tabte Simon Wæver bolden på egen banehalvdel, hvilket banede vejen for en reduceringstræffer ud af det blå, signeret Roni Arabaci.

Den tidligere AB’ers sjette sæsonmål var gæsternes første afslutning på mål overhovedet, men den betød, at B.93 fik slået deres rytme i stykker, samtidig med, at momentum og kampens intensitet forsvandt. Faktisk skete der ikke nævneværdigt mere før den udmærkede dommer Casper Thorsøe Jr. kunne fløjte til pause.

Målscoreren til 2-0, indskiftede Frederik Høgh i aktion under kampen. Foto: Christian Midtgaard.

Anden halvleg på cruise control
Desværre fortsatte tendensen med det kedelige spil efter sidebyttet.

Gæsternes træner Bent Christensen forsøgte at ændre tingenes tilstand med et par udskiftninger fra starten af anden halvleg, men det ændrede ikke på skarpheden hos gæsterne, som selv skulle vinde og samtidig håbe på pointtab (helst nederlag) til både Thisted og Brabrand for at sikre sig en plads i oprykningsspillet.

Der var dog ikke tale om reel spænding undervejs, for gæsterne var aldrig rigtig i nærheden af et comeback, hvorfor anden del af kampen i vid udstrækning føltes som en omgang cruise control.

Emmanuel Ogude fik chancen for at øge føringen efter syv minutters spil, men missede. Trods afbrænderen blev han dog efterfølgende kåret til ”Man of the Match” af B.93’s fans.

Føringen blev senere udbygget, men det var en anden stor profil hos hjemmeholdet i form af Simon Wæver, som kronede endnu en stor indsats med det afgørende mål til 3-1. På oplæg fra Jacob Egeris kunne den kommende SønderjyskE-back score sit fjerde mål i de seneste tre kampe. Offentliggørelsen af skiftet til Superliga-nedrykkerne har tydeligvis højnet hans niveau betragteligt.

Storspillende Simon Wæver satte den afgørende scoring ind til 3-1 i 2. halvleg. Foto: Christian Midtgaard.

Målet til 3-1 var samtidig et regulært knock-outstød til HIK’erne, som efterfølgende ikke for alvor var i nærheden af endnu en reducering.

I slutfasen havde cheftræner Kim Engstrøm endda overskud til at give debut til Julius Lind, og derudover startede Osvald Søe inde for første gang efter at have fået en god halv times debut mod Kolding i torsdags.

På en solrig, men blæsende 2. påskedag kunne hele 1.193 tilskuere glæde sig over, at B.93 for anden gang i sæsonen vandt med 3-1 over HIK.

Nu venter 10 spændende kampe om oprykning, og man starter ovenikøbet som tophold efter at nærmeste konkurrent, Aarhus Fremad, måtte nøjes med uafgjort 1-1 mod FC Roskilde i sidste spillerunde.

Cheftræner Kim Engstrøm udtaler

– Vi er glade for endnu en sejr på hjemmebane.

– Med fir nye spillere i startopstillingen fik vi endnu engang set at vi har en rigtig stærk kompetent trup, der alle kan hjælpe holdet.

– Vi kontrollerer kampen igennem alle 90 minutter. Vi får lavet to rigtig gode mål i første halvleg og har yderligere gode muligheder for at lave flere mål.

– Anden halvleg blev lidt mere rodet, hvor vi giver HIK lidt for meget tid på bolden, uden at de dog bliver farlige. Vi har flere tilløb til chancer og da vi får scoret til 3-1 bliver kampen lukket.

– Det var dejligt at få Emmanuel og Høgh på måltavlen. Det betyder altid noget for et hold at de offensive spillere får lavet mål.

– Nu glæder vi os til at tage hul på slutspillet i næste weekend med en udekamp imod Thisted. Der vil vente os ti spændende kampe, på hver deres måde.

– Vores jagt på oprykningen starter allerede fra i morgen tirsdag på træningsbanen.