B.93 vandt søndag eftermiddag ude over AB med 3-0 på tre mål i 2. halvleg. Jeppe Erenbjergs mål fra midtercirklen må kandidere som sæsonens bedste i 2. division.

AB – B.93 0-3 (0-0)

0-1 Ahmed Daghim (63′)
0-2 Jeppe Erenbjerg (74′)
0-3 Nicolaj Thomsen (81′)

Gladsaxe Stadion
787 tilskuere.

Udekampene mod divisionens øvrige tophold har været det eneste svage punkt i en ellers fremragende 93-sæson. Skulle der være tale om en ”udebaneforbandelse”, blev den i hvert fald brudt med manér i søndagens københavnerklassiker mod AB.

Et 93-hold uden de karantæneramte Bany og Ogude, men til gengæld med Nicolaj Thomsen tilbage i startopstillingen, satte sig fra kampens begyndelse fuldstændig på kampen.

Fremragende støtte på lægterne fra kampens start. Foto: Christian Midtgaard.

Allerede i det sjette minut var en yderst veloplagt Jeppe Erenbjerg tæt på med et fladt skud, som Gaub-Jacobsen i AB-målet måtte strække sig for at redde. Minuttet efter var Nicolaj Thomsen ligeledes nær ved at score, men fik sin afslutning blokeret i sidste øjeblik.

At vi ikke fik scoret på vores mange store muligheder er en gåde, som det kræver mere end en akademisk uddannelse for at låse. Vist kunne godt målmandsspil give en del af forklaringen, men ikke den hele.

Efter 23 minutter leverede Gaub-Jacobsen ganske vist en ny flot parade på en afslutning fra Daghim med bud efter målhjørnet. Men på det efterfølgende hjørnespark headede Simon Wæver bolden forbi mål, selv om han stod helt udækket i det lille felt.

Hjemmeholdet satsede udelukkende på hurtige opløb, hvor de fodrappe Wass og Ellegaard skulle ud at løbe med 93ernes solide, men lidt tunge midterforsvar. Det så vi dog ikke meget til, for alle akademikernes offensive ambitioner blev kvalt af et effektivt 93-genpres. At de slap til pausen med 0-0 var decideret misvisende.

Jeppe Erenbjerg spillede en stor kamp og kronede den med sin scoring fra midtercirklen i 2. halvleg. Foto: Christian Midtgaard.

Billedet ændrede sig ikke stort efter pausen, selv om vi måtte vente lidt på de åbne muligheder. Efter knapt ti minutter tvang Jeppe Erenbjerg Gaub-Jacobsen til en ny redning med et skud fra kanten af feltet.

Få minutter senere kunne de grøntrøjede fra Gladsaxe dog have vendt kampen på hovedet. B.93 mistede bolden efter et hjørnespark, og de kvikke AB-angribere fik endelig den kontramulighed, de havde luret på.

I yderste nød nåede 93-forsvaret tilbage og fik bremset en af hjemmeholdets angribere i afslutningsøjeblikket. Straffespark? Det mente en del AB’ere, men dommerens fløjte forblev tavs, heldigvis.

I stedet fik 93erne kort efter hul på bylden i den anden ende. Efter et godt 93-pres fik Ahmed Daghim moslet sig igennem og sendte med et fladt skud bolden over i det lange hjørne til den forløsende 1-0-scoring.

Derefter kontrollerede 93erne kampen – og satte trumf på godt et kvarter før tid.

Efter en bolderobring på banens midte havnede bolden hos Jeppe Erenbjerg, som til almindelig forbløffelse fyrede af fra vel omkring 40-45 meters afstand. Kuglen fra Jeppes kanonskud svævede højt over Gaub-Jacobsen og dalede ned under overliggeren. Ja tak, Jeppe! En oplagt kandidat til årets mål i 2. division.

B.93’s fans går amok på lægterne kort efter Jeppe Erenbjerg har kanoneret bolden stilsikkert i kassen til 2-0 fra midtercirklen. Foto: Christian Midtgaard.

Syv minutter senere blev kampen definitivt punkteret.

En blokeret 93-afslutning dalede ned i ingenmandslandet mellem forsvar og målmand. Som den eneste havde Simon Wæver øje for nedfaldsbolden. Han fik den prikket på tværs til Nicolaj Thomsen, der med et hovedstød mod et tomt mål fra en halv meters afstand kunne score et af karrierens lettere mål.

Dermed var en yderst fortjent 3-0-sejr i hus.

Og vi fik set, at B.93 kan levere flot spil på udebane mod et af divisionens bedste hold. Men med den flotte opbakning fra de mange 93ere på tribunen i Gladsaxe må spillerne have følt sig som hjemme på det hyggelige Østerbro selv i skyggen af Høje Gladsaxe-højhusenes DDR-dystopi.

Udtalelse fra cheftræner Kim Engstrøm

– Vi spiller en ekstrem flot kamp. Vi kontrollerer kampen fuldstændigt igennem alle 94 minutter.

– Vi var godt forberedte på hvad AB ville komme med. Stor ros til spillerne, der udførte gameplanen helt perfekt.

– Vi arbejder altid ud fra at vores præstation skal være i orden, så kommer point også. Der er ikke en finger at sætte på noget som helst i dag.

– Vi spiller hurtigt og med stor boldbesiddelse, hvor vi hele tiden er målsøgende. Vi finder hele tiden de rigtige løsninger inde på banen, hvor vi får åbnet AB´s kompakte defensiv op.

– Vi var gode i vores pres, specielt Frederik Høgh og Nicolaj Thomsen har stor betydning for hvordan vi får lukket fuldstændigt ned for dét AB normalt er gode til.

– Stor ros til de fire bagerste for at holde AB’s offensiv fra muligheder kampen igennem.

– Og så betyder det meget, at vi fik Ahmed, Jeppe og Thomsen på måltavlen. De har ledt lidt efter den sidste tur i afslutningerne i forårets kampe. Og hvilket et af Jeppe. Det var vel årets mål indtil videre.

– Sidst, men ikke mindst, så slutter vi kampen med tre U19 spillere på banen. Det vidner om det fantastisk flotte stykke arbejde, der bliver gjort af alle vores dygtige akademitrænere i B.93. Kæmpe cadeau til B.93’s Akademi, og selvfølgelig også til de tre spillere, der blot er tre ud af mange dygtige.

B.93 TV: Ja tak, Jeppe – se sæsonens vildeste mål