På mål af Mikkel Mouritz og Souheib Dhaflaoui hev vi en 2-1 sejr med hjem fra Riisvangen Stadion lørdag eftermiddag.

Aarhus Fremad – B.93 1-2 (0-0)

0-1 Mikkel Mouritz (73′)
0-2 Souheib Dhaflaoui (75′)
1-2 Mathias Laursen Christensen (90′)

Riisvangen Stadion
400 tilskuere (udsolgt).

Det er ikke nogen hemmelighed, at B.93 tager flere point på udebane, end på vores dejlige Østerbro Stadion, og det er svært at blive klog på hvorfor det er tilfældet. Der er mange teorier fra de loyale fans af holdet, men sandheden må vel være at svaret blæser i vinden – for at citere en kendt sanger.

Igen lykkedes det vores bedste mandskab at tage en – på papiret – fin sejr ude. Før kampen lå det til at Aarhus Fremad kunne få kontakt med B.93, og dermed også toppen af rækken. Det krævede en sejr til hjemmeholdet på det idylliske stadion i Aarhus. Det skete heldigvis ikke.

Holdets cheftræner Thomas Nørgaard havde sat sit hold helt rigtigt op taktisk. B.93’erne løb mange meter hele kampen, og det var netop de to nævnte ting, som nok afgjorde kampen – og så måske fanklubben som var mødt op til kampen med cirka 25 mand. Flot og ros til dem – nu hvor busturen desværre blev aflyst. Man kunne høre dem hele kampen, og det er en støtte for vores spillere.

Set udefra virkede banen svær at kombinere på, men det lykkedes alligevel begge hold at skabe chancer i de første 45 minutter. Efter en lidt hektisk start, hvor hjemmeholdet lagde pres på os, kom vi bedre ind i kampen, men det var Aarhus Fremad som var tættest på i første halvleg. Det var en ren fornøjelse at se, at vi holdt fast når situationen krævede det, og de gjorde vores spillere – med stor vilje – hele kampen.

Jo længere kampen skred frem, jo mere trådte vores hold mere og mere i karakter, og efter 73 minutters spil scorede vores anfører – Mikkel Mouritz – kampens flotteste mål. Efter det måtte hjemmeholdet satse endnu mere, men på et godt kontrastød blot to minutter senere scorede Souheib Dhaflaoui efter en fornem stikning fra Jeppe Erenbjerg, og nu begyndte det at ligne tre gode point.

Cheftræneren lod sine sprøde vokal gjalde ind på banen, og det støttede tydeligvis holdet, men der var nerver på i overtiden, da Aarhus Fremad reducerede og en velspillende Jeppe Erenbjerg måske blev snydt for et straffespark. Få sekunder efter fik hjemmeholdet deres sidste chance, men den afslutning vinkede vores stærke keeper Aris Vaporakis over mål, ligesom Aarhus Fremad på kampens sidste spark smækkede et frispark ikke mange meter uden for feltet langt over mål. Straks derefter lød slutfløjtet – til stor glæde for sejrherrerne.

Det var en meget vigtig sejr. Ros til det det meget motiverede og løbevillige hold fra B.93, som bestod eksamen i en af årets sværeste kampe. B.93 hev tre gule kort, og en god sejr hjem.

Godt gået af spillere, trænere og ledere.