B.93’s ligakvinder bragte sig i svær situation i kvalifikationsligaen efter nederlag på 1-2 mod Vildbjerg på Østerbro Stadion.

Ligesom i forrige weekends nederlag mod Odense Q brændte B.93 for mange gode chancer, og spillet endte også langt under det niveau, som holdet har præsteret i de tidligere kampe.

Alligevel burde B.93 have fået point, da Vildbjergs andet mål burde have været annulleret for offside.

B.93 begyndte godt med direkte spil og flere store chancer, bl.a. friløbere til Shade Pratt og Nicole Loren Robertson. Nicole var meget tæt på at få bolden i mål, da hun rundede keeperen på en perfekt fremlægning, men afslutningen gik i sidenettet.

Desværre måtte en småskadet Nicole Robertson lade sig udskifte midt i 1. halvleg, og det samme måtte Shade Pratt ved pausen. Og eftersom Sofie Bruun Bredgaard ligesom i forrige kamp var afsted til EM med U17-landsholdet, var B.93 uden 3 af holdets stærke offensive kort i sidste halvdel af kampen.

B.93 var forberedt på, at Vildbjerg ville spille på omstillinger og hurtige angreb over kanterne. Alligevel lykkedes det gæsterne at komme til et par store chancer på den måde, inden det førte til mål efter en halv time. Julie Lind blev spillet helt fri på højrekanten og satte sikkert bolden ind.

I det følgende kvarter pressede B.93 gæsterne i bund, så det nærmede sig powerplay, og havde en håndfuld store chancer inden pausen. Blandt andet havde Shade Pratt et skud på trekantsammenføjningen.

I 2. halvleg havde B.93 et par farlige dybdeløb, inden den forløsende udligning. Her sendte Signe Maegaard Nielsen en godt skud af fra kanten af feltet, så Vildbjerg-keeperen kun halvreddede, og topscorer Paola van der Veen rundede elegant keeperen og sendte bolden i mål.

Men 8 minutter senere scorede Vildbjerg på en hurtigt kontra, hvor det på Mycujoo-optagelsen desværre var tydeligt, at der skulle have være vinket for offside.

Målet slog pusten ud af B.93’s spil, og hjemmeholdet spillede ikke godt, men forsøgte sig med lange bolde og pres på Vildbjergs bagkæde uden at det gav de store chancer. Paola van der Veen og Michaela Schnackhavde dog et par gode langskud lige over mål, og Cathrine Buccat Graversens hovedstød sneg sig lige uden om stolpen.

I slutfasen fik B.93 etableret et pres omkring Vildbjergs felt, og på de efterhånden omkring 15 hjørnespark havde B.93 flere hovedstødsforsøg, der gik lige forbi mål. B.93’erne følte sig også snydt for et straffespark.

B.93 har nu 8 point efter 6 kampe, og der er behov for fuld pointhøst i de sidste 4 kampe for at gøre sig forhåbning om en plads i top-2. De to nærmeste forfølgere, Farum og Odense Q har henholdsvis 4 og 7 point, efter de spillede 3-3 i weekenden, men de to hold har spillet to kampe færre end B.93.

Du kan også se eller gense kampen eller vælge højdepunkterne med MyCujooTV’s streaming tjeneste. Og få cheftræner Anders Vangs reaktioner her.