1. Herresenior spillede en flot kamp søndag i det nordjyske, hvor Tammer Bany Odeh og Ahmed Daghim sikrede en solid sejr. Cheftræner Kim Engstrøm var af gode grunde meget tilfreds på vej i bussen hjem.

Thisted FC – B.93 2-0 (1-0)

0-1 Tammer Bany (22′)
0-2 Ahmed Daghim (53′)

Sparekassen Thy Arena
311 tilskuere.

Femte sejr i træk og B.93 er tophold i 2. division

Stimen fortsatte, og efter en sikker 2-0 sejr på Sparekassen Thy Arena er B.93 nu tophold i fodboldens 2. division.

Den nye træner Kim Engstrøm kunne næppe have ønsket sig en bedre start på karrieren i B.93. Efter dagens 2-0 gevinst mod Thisted topper Østerbro-klubben nu landets tredjebedste række efter fem sejre i træk og status som ubesejret i ligasammenhæng.

Det var ellers hjemmeholdet, som testede Aris Vaporakis allerede i kampens første minut, men forsøget blev grebet ud med største lethed af den erfarne keeper.

Herefter stod der B.93 på det meste, og efter 17 minutters spil kom det hidtil bedste bud på en scoring, da en tværbold fra Ahmed Daghim blev til et godt skud fra Jeppe Erenbjerg, men desværre for ham endte forsøget med at gå forbi mål.

Bedre gik det fire minutter senere, da en dejlig direkte omstilling blev til en scoring af Tammer Bany, som ganske enkelt løb fra sin modstander på en lang bold, og sparkede bolden fladt i kassen bag målmand Andreas Raahauge. Scoringen var hans tredje i denne sæson, hvilket allerede er et mere end i sidste. Form, målfarlighed og selvtillid synes at være i top!

Resten af halvlegen havde gæsterne godt styr på, men der blev ikke scoret mere inden dommer Benjamin Seferovic’ pausefløjt.

B.93 kontrollerede og dominerede
Efter sidebyttet fortsatte udeholdet med at kontrollere og dominere.

Det var således helt efter fortjeneste, da Ahmed Daghim kunne kanonere bolden i mål efter et hjørnespark syv minutter inde i anden halvleg. I første omgang blev bolden headet på tværs, men ved tilfældighedernes mellemkomst landede den for foden af den tidligere Kolding-spiller, som jo senest nettede mod sin gamle klub i 3-2 sejren på Østerbro Stadion lørdag 27. august.

Simon Wæver i vanlig firspring forbi en modspiller. Jeppe Erenbjerg følger med bagved. Foto: Rasmus Lykke fra LokalUpdate.dk.

Hvis 93’erne kontrollerede før målet, blev tendensen endnu mere udpræget resten af kampen. Jeppe Erenbjerg burde have afgjort forestillingen definitivt midtvejs i anden halvleg, men hans flugter fra fri position blev pareret af keeper Raahauge I Thisted buret.

Så skete der ikke så meget mere, og efterfølgende kunne træner Kim Engstrøm og de glade spillere begive sig på den lange færd fra Nordjylland og hjem til Østerbro med den femte sejr på stribe i bagagen.

På lørdag venter et regulært topopgør, når Aarhus Fremad gæster Østerbro Stadion. Køb din billet nu og tag naboer, familie og venner med. Meget gerne med den nye 2022/23 trøje på.

Udtalelse fra cheftræner Kim Engstrøm

– Vi er endnu en gang rigtig glade for at vinde. Det var 5. sejr i træk.

– Thisted på udebane er absolut intet nemt sted at skulle til. Traditionelt har B.93 haft det svært heroppe igennem de seneste par sæsoner.

– Så at vi kommer herfra med en solid 2-0 sejr, hvor vi er i fuld kontrol kampen igennem er vi rigtig glade for.

– Vi har fået skabt en solid base på holdet, hvor alle i truppen bidrager rigtig godt. Vi holder Thisted væk fra store chancer kampen igennem, og vi skaber selv yderligere gode muligheder for at score.

– Vi viser i dag et topholds klasse på en svær udebane ved at kontrollere kampen og spille til nul.

– Så nu venter en rigtig god bustur hjem til Østerbro.