B.93 kom ned på jorden igen onsdag aften, hvor Vejgaard tog alle tre point med hjem. B.93 fastholder dog fortsat 1. pladsen i Kvalifikationsrækken.

B.93 – Vejgaard 1-3 (1-0)

1-0 Mikkel Mouritz (37′)
1-1 Behrem Rizvic (75′)
1-2 Lasse Lund Storvang (77′)
1-3 Younes Christiansen (90′)

Udvisninger: Vejgaards Simon Pedersen og B.93’s Søren Sørensen, begge i det 90′ minut. Søren Sørensen havde dog fået det gule kort tidligere i kampen.

366 tilskuere.

366 forventningsfulde tilskuere var klar til endnu en sejr. Hvordan kunne det blive anderledes, når det var nummer 1 mod bundproppen … Og netop derfor blev kampen slet ikke som forventet. Vejgaard var slet ikke noget dårligt spillende hold, og havde trods alt mere at spille for.

B.93 havde til dagens kamp den normale anfører på holdet igen. Christian Stokholm måtte træde til efter den forrige kamp havde givet nogle sting til Adam Emme og en brækket næse til Morten Hegaard. Resten af start 11’eren var primært besat af de unge talenter, med nogle enkelte rutinerede på banen.

Vejgaard valgte at stå meget kompakt på egen banehalvdel i B.93’s etablerede angrebsspil, og så rykke hurtigt i nogle omstillinger. På den måde fik Vejgaard sin første store chance efter 17 minutter, hvor et hurtig gennembrud og et skud tæt på mål blev flot reddet af Aris Vaporakis.

93’erne forsøgte at spille sig igennem gæsternes kompakthed, men havde svært ved at bryde igennem på den sidste tredjedel af banen. Efter 25 minutter fik Benjamin Lund en forstrækning i baglåret og valgte at lade sig udskifte. Ind kom Malthe Weisdorf.

I det 29. minut fik Østerbro-mandskabet deres første reelle chance på mål. Søren Nørgaard afsluttede, men blev reddet.

Pludselig – ud af ingenting – chippede Hamid El Idrissi bolden dybt til Mican Atici, og han blev nedlagt i feltet. Helt korrekt dømt straffe. Den klarede årets spiller Mikkel Mouritz, som placerede bolden stensikkert. 1-0 til B.93, som holdt pausen ud.

Alle var tilfredse og det gik efter planen. Selvom “Den hvide dame” ikke havde overpræsteret, så formåede de at holde Vejgaard væk fra de helt store chancer, og selv spille på auto-cruise. Jeppe Erenbjerg, der blev kåret som årets unge spiller efter kampen, kom på banen til 2. halvleg i stedet for Magnus Krogh Hansen, der spillede sin første kamp i 7 måneder.

Vejgaard kom lidt længere frem på banen og pressede bedre og mere effektivt. B.93 kom ikke godt ud efter pausen, flere spillere så trætte ud. Der manglede energi på holdet og spillet flød slet ikke. Vejgaard havde en del indlæg, som lå lige imellem vores to midterforsvarere, og det gav faktisk en del chancer til gæsterne.

Søren Sørensen fik et gult kort for at sparke bolden væk, og det var dumt, for i overtiden fik han nemlig et nyt gult, som var helt fair, og dermed rødt til ham.

Thomas Nørgaard forsøgte at ændre lidt på holdet. Hamid El Idrissi og Hassan Elsayed kom ud og erstattet af Lauge Persson og Niels Morberg. Lauge forsøgte nogle frække driblinger og lagde en masse energi ind i spillet, men det så virkelig ud som om der var udsolgt hos de fleste spillere.

I det 75. minut scorede gæsternes Behrem Rizvic så på et smukt lop over Aris Vaporakis, langt oppe fra banen. Der så vi ikke heldige ud, og blot to minutter senere scorede de minsandten igen, ud af ingenting, efter endnu et lob over Aris, som så ud til at være kommet på mellemhånd. Daniel Barir Jensen kom ind med et kvarter igen, men det var svære vilkår at ændre på.

Som Thomas Nørgaard sagde til spillerne efter kampen, så ved vi der kommer nogen bump på vejen, når vi spiller med meget unge spillere. Men de ville tage hjem, spise, vende kampen i hovedet, og så ville solen skinne dagen efter og man vil være klar til næste udfordring.

Sidste kamp er i Århus, og der bliver trænerteamet udfordret på holdopstillingen. Hvem er skadede, hvem er mentalt klare og hvem kan klare presset? Vinder holdet, kan de vinde rækken foran Hillerød, hvis Hillerød ikke vinder og forbedrer deres målscore med to mål.

Jeg håber holdet formår at samle sig og lægger de sidste kræfter i den sidste kamp. Det betyder mere end man tror at vinde og blive nummer 1. Det betyder sindssygt meget for klubben, men også for spillerne selv.