B.93 vandt lørdag eftermiddag 2-0 ude mod Aarhus Fremad og indtager nu 1. pladsen efter Esbjerg fB spillede 1-1 i Gladsaxe lørdag aften. Tre vanvittigt spændende kampe venter.

Aarhus Fremad – B.93 0-2 (0-0)

0-1 Jeppe Erenbjerg (72′)
0-2 Frederik Høgh (96′)

Udvisning: Christian Ege Nielsen, Aarhus Fremad (60’).

Tilskuertallet er på vej
Riisvangen Stadion.

Til gyseren mod Aarhus Fremad lørdag eftermiddag måtte B.93 undvære karantæneramte Ahmed Daghim. Anfører Mikkel Mouritz overtog hans plads på venstre flanke.

B.93 fik hurtigt etableret et spilovertag uden at det dog kastede åbne chancer af sig. 93’erne spillede pænt, men lidt for omstændeligt mod en velorganiseret Fremad-defensiv.

I stedet var det faktisk de gul-sort-stribede fra det nordlige Aarhus, der havde de bedste muligheder i første halvleg. Et hovedstød midt for mål og et skud fra kanten af feltet blev dog heldigvis sendt højt over målrammen.

0-0 blev pausestillingen efter en første halvleg, hvor kampens betydning var tydelig – begge hold var bange for at blotte sig.

Straks fra anden halvlegs start kom der mere schwung over 93-defensiven. Spillet blev mere direkte og tempofyldt. Jeppe Erenbjerg testede for første gang Hagelskjær i Fremad-målet med et hårdt skud fra kanten af feltet kort efter pausen.

Trods gæsternes pres fik hjemmeholdet dog en god mulighed efter ti minutter. Et hovedstød midt for mål blev lykkeligvis placeret centralt i målet, så Vaporakis kunne parere.

Efter omkring en times spil indtraf en kampafgørende episode. Tammer Bany blev bremset i et gennembrudsforsøg af midtstopperen Christian Ege Nielsen. Da Ege havde set gult for et taktisk frispark mod Emmanuel Ogude i første halvleg, blev han sendt i bad med sit andet gule kort.

Med en mand i overtal blev 93-presset mod Aarhus-målet kraftigt intensiveret. Hjemmeholdet kunne blot stå og parere omkring eget felt, mens angreb på angreb rullede ned mod Hagelskjær.

Med tyve minutter igen fik vi udbytte af anstrengelserne: Mikkel Mouritz smækkede et knivskarpt indlæg fra venstre ind i feltet, hvor en helt udækket Jeppe Erenbjerg på kanten af offside med hovedet dirigerede bolden i mål. 0-1 til enorm jubel blandt spillerne og de mange medrejsende 93-tilhængere.

I de følgende minutter fik vi ikke sat trumf på med endnu en scoring. I stedet fulgte en dramatisk slutfase, hvor Fremads ti mand smed alle hæmninger og kastede sig ud i en betingelsesløs offensiv, mens 93erne med nerverne uden på trøjen fik problemer med at holde bolden i egne rækker.

Fremad-offensiven gav dog også huller i defensiven. Efter 90 minutter kunne indskiftede Antonio Bustamante have lukket kampen, da han blev spillet helt fri. Men Hagelskjær fik lige nøjagtig rørt bolden, så den sneg sig snert forbi den fjerneste stolpe.

Og så fulgte en tilsyneladende endeløs tillægstid, hvor Aarhus Fremad bombarderede 93-defensiven med lange bolde og stenhårde indlæg.

Omkring fem minutter inde i overtiden fik hjemmeholdet en enorm mulighed for at udligne, da en flad bold havnede i fødderne på en helt fri Fremad-spiller, der en halv meter fra mål blot skulle prikke kuglen i nettet. I stedet sendte han den helt ubegribeligt på tværs af målet og dermed i favnen på Vaporakis.

Efter at have draget et lettelsens suk, der kunne have sendt Mols-linjen direkte til Odden uden motorkraft, fik 93erne en ny chance for at lukke kampen. Denne gang var det indskiftede Frederik Høgh, som fra egen banehalvdel løb fra alt og alle. Iskoldt chippede den tidligere Aarhus Fremad-angriber bolden over Hagelskjær, så den lagde sig til rette i nettet bag Fremad-målmanden.

Hvilken triumf for B.93, som omsider fik knækket den jyske kode og hentet tre points med hjem fra et af topholdene.

Tilmed en fuldt fortjent sejr – selv om kampens slutfase medførte, at vi var nogle, der følte os ti år ældre, da vi begav os hjem mod København.

Sikke en sejr. Sikke et foto. Sikke en stemning. Sammenhængskraft. Foto: Flora Nehm.

Udtalelse fra cheftræner Kim Engstrøm

– Vi er selvfølgelig rigtig glade for sejren i dag.

– Sidste weekend fik vi det første point på udebane imod et af de tre andre tophold. I dag kom den første sejr, efter en meget tæt kamp.

– Vi vidste på forhånd det ville blive en meget tæt, taktisk præget topkamp. Med to hold, der normalt begge to dominerer meget på bolden.

– Første halvleg var meget lige med et lille overtag til Aarhus Fremad på bolden, uden de helt store chancer. Vi fik justeret nogle ting taktisk i pausen. Specielt vores pres blev bedre i anden halvleg, hvor vi fik stresset Aarhus Fremad højere oppe på banen.

– Det røde kort bliver selvfølgelig afgørende for kampen, da det giver os en fordel med 11 mod 10. Så det var skønt at se vores scoring til 0-1 ved Jeppe. Den var meget nøje planlagt i vores taktiske plan til kampen.

– Igen i dag var det dejligt at se vores stærke trup, gøre en forskel hele kampen igennem. De 5 indskiftere gjorde alle en forskel da de kom på banen.

– Til sidst en kæmpe tak til de fremmødte fans, der havde taget turen hele vejen fra Østerbro. Spillere og stab følte sig virkelig på hjemmebane med den massive opbakning.

– Vi vandt kampen i dag. Det skal vi huske at glæde os over i dag og i morgen søndag.

– Så starter det hårde arbejde på mandag frem mod AB på hjemmebane fredag aften. Det er tre kampe endnu, og som jeg sagde sidst så har vi det fortsat i egne fødder.

B.93 TV: Post-match interview med cheftræner Kim Engstrøm

B.93 TV: “Hvis det ikke var for ’93, var der ikke noget Østerbro” 🎶

B.93 TV: “Tre-ooooog-halv-feeems” 🎶

B.93 TV: Spillerne takker for støtten

Meget mere B.93 TV

Find mange flere skønne B.93 TV scener efter kampen på B.93’s offcielle YouTube kanal. Abonnér nu, så får du notifikationer, når vi uploader nye B.93 TV videoer.