Avarta – B.93 0-1 (0-1)

0-1 Leonel Montano (29′)

Glostrup Stadion
182 tilskuere.

Kampen mod “græshopperne” fra Avarta var blevet flyttet fra Avartas normale hjemmebane i Espelunden, hvor der lægges dræn under græstæppet, til Glostrup Stadion. Avarta, der havde indledt sæsonen med at tabe de første fire kampe, stillede med den tidligere 93er, Jannik Zimling, i tremandsforsvaret, mens træner Danny Jung valgte at give tre eksotiske indslag chancen i startopstillingen, Godwin McKay på den defensive midtbane, Kemson Fofanah som højre back og Sammy Adjei i angrebet.

På den knoldede bane i Glostrup var det ikke ligefrem skønspil, som prægede kampen. I indledningen var musikken fra den nærliggende festivalplads det eneste stemningsskabende. Efterhånden som første halvleg skred frem, fik B.93 dog tilkæmpet sig et lille overtag uden dog for alvor at være farlige.

Målet, der skulle vise sig at blive kampens eneste, kom da også lidt ud af det blå: Morten Hegaard sendte en lang bold frem mod en dybdeløbende Leonel Montano. Avartas forsvarskæde kom ud af balance, så Montano fik tid til smukt at løfte den over i det fjerneste målhjørne.

Føringsmålet gav 93erne mod på at forsøge med flere lange bolde, og det havde nær givet pote igen, da Sammy Adjei slap igennem på kanten af offside, men måtte se Avartas målmand trække sig sejrrigt ud af dén duel.

Mod slutningen af halvlegen havde Peter Benjaminsens tropper sin bedste periode og forsøgte at presse på, uden at det dog kastede chancer af sig. I stedet var B.93 tættest på yderligere scoring, da et frispark fra Emil Dyre strøg tæt forbi den fjerneste stolpe.

Efter pausen var spilkvaliteten fortsat ikke imponerende, men “Den hvide dame” var dog bedre end et Avarta, der ikke havde meget at byde på offensivt. To gange var målscorer Montano tæt på at gøre det til 2-0, men det blev ved lige ved og næsten.

Da vi nærmede os kampens slutfase, koncentrerede 93erne sig mest om at kontrollere spillet og holde de grønklædte fra chancer. Det lykkedes også udmærket, bortset fra en enkelt situation fem minutter før tid, hvor Avarta fik et frispark fra vel omkring tyve meters afstand. Bolden knaldede mod overliggeren bag en sprællende Januario i målet.

Tættere på kom Avarta ikke, og B.93 kunne juble over en yderst vigtig sejr. Absolut ikke skabt på champagnefodbold, men sejre skabt på god organisation og hårdt arbejde er nu heller ikke at foragte.