B.93’s bedste fodboldkvinder fik 1-1, da de lørdag krydsede klinger med Sundby, der lå nummer 2 i 1. division, hvor der er tæt løb mellem fem hold om at følge med B.93 op i forårets Kvalifikationsliga.

B.93 prøvede en ny formation med wingbacks, hvilket først gav noget uro og skæve pasninger.

Sundby fik en del chancer i 1. halvleg. Blandt andet fik hjemmeholdet en 1-mod-1-situation, som B.93-keeper Anna Kaas flot reddede. Hun stod en flot kamp og reddede i 2. halvleg et straffespark, hun selv havde begået.

Sundby har et rigtig godt hold med mange spillere, der har liga-erfaring fra bl.a. Brøndby og BSF, og i målet har holdet en tidligere A-landsholdskeeper. De udnyttede deres rutine og stressede B.93 i 1. halvleg, så det blev farligt, når Sundby kunne straffe B.93’s fejl.

I 2. halvleg blev B.93-spillet bedre, og holdet fik vist forskellen i niveau, som 11 points forspring i tabellen også vidner om.

Rosa Elizabeth Horskjær (arkivfoto) bragte efter 59. minutter B.93 foran på endnu et flot langskud, som hun har gjort flere gange tidligere i sæsonen: Hun fik bolden på kanten af feltet, trak uden om en forsvarsspiller og sparkede bolden over i den modsatte side af målet uden chance for den tidligere A-landsholdskeeper Cecilie Breil Kramer.

B.93 havde flere chancer for at lukke kampen, men i stedet fik Sundby ærgerligt nok udlignet i allersidste overtidsminut ved den tidligere B.93’er Andrea Skjold Frøshaug. Ud fra fordelingen af chancer var 1-1 dog et fair resultat.

B.93 spillede dermed den 13. kamp i 1. division uden nederlag – det er blevet til 10 sejre og 3 uafgjorte. Og holdet har scoret hele 46 mål, som 12 forskellige spillere har sat ind.

Kampen om den sidste plads i Kvalifikationsligaen er stadig helt åben: Næsby er nr. 2, HB Køge har samme pointantal, Sundby og Herlufsholm er ét point efter, mens Østerbro IF efter weekendens 2-3-nederlag til HB Køge skal vinde sidste kamp med FB stort og have meget held med de øvrige resultater i sæsonens sidste runde for at nå en oprykningsplads.

Fra 1. division vest er det med weekendens 2-0-sejr til Vildbjerg SF over JAI, Aarhus klart, at AaB, Vildbjerg SF, Odense Q og BSF bliver de øvrige hold, som B.93 skal kæmpe mod i forårets Kvalifikationsliga om to pladser i Kvindeligaen.

B.93 spiller årets sidste kamp på lørdag den 16. november kl. 13.00 mod FC Damsø på Svanemølleanlægget.

Kom og giv vores seje kvinder en hyldest for en suveræn sæson i 1. division!