B.93 åbnede sæsonen med at spille 1-1 ude mod Svebølle. Jack Castelijns udlignede kort før tid.

Svebølle – B.93 1-1 (0-0)

1-0 Mohammad Ali (straffe 67′)
1-1 Jack Castelijns (90′)

Svebølle Stadion
283 tilskuere.

Til premierekampen i Svebølle måtte B.93 undvære Mads Heidelbach og Ercan Demirbas (begge skadet) samt Markus Leding (bortrejst). Jason Svensson trådte til som højre back.

Svebølle har forstærket sig markant i sommerpausen og ligner et særdeles kompetent andendivisionshold. I første halvleg var det da også hjemmeholdet, der havde overtaget. B.93 begik mange fejl i opspillet og var tæt på at blive straffet. Et lobskud fra fyrre meter dumpede ned på stolpen bag Raun i målet. Og kort efter bankede hjemmeholdet bolden på underkanten af overliggeren. Sprang bolden ned bag stregen? Der var der en del, der mente, måske havde de ret. Til gengæld mente en del 93ere, at der var offside i situationen, der gik forud.

Mod slutningen af halvlegen fik B.93 sin første mulighed, da Svebølles målmand ikke kunne holde et fladt skud fra Senoglu. Anders Dahl Simonsen var over returen, men vinklen var for spids, så hans forsøg gik på tværs af det tomme mål.

Men ellers var det en første halvleg, hvor meget lidt fungerede for B.93, så en føring havde været imod spil og chancer.

Efter pausen var det fortsat hjemmeholdet, der havde initiativet i kampen, dog kom B.93 bedre med i kampen og fik i hvert fald lukket af i forsvaret, så de grønblusede ikke fik de helt åbne muligheder.

Midt i halvlegen gik det dog alligevel galt, da et skud fra nært hold traf Jason Svensson på armen. Straffespark. Jason var uforskyldt i situationen, men da han ikke havde armen tæt til kroppen, kunne straffesparket godt forsvares. Uheldigt for Jason, der ellers leverede en godkendt indsats som højre back.

Straffesparket tog den tidligere 93er Mohammad Ali sig af og scorede sikkert. 1-0, og nu så det sort ud for et 93-hold, der havde skabt meget få muligheder hidtil i kampen.

I slutfasen forsøgte B.93 at trykke på, men havde stadig problemer med at få angrebsspillet til at hænge sammen.

Jack Castelijns. Fotograf: Hans Drachmann.

Ti minutter før tid satsede B.93 hele butikken ved at sætte Sebastian Czajkowski ind i angrebet ved siden af debutanten Jack Castelijns, der var blevet skiftet ind tidligere i halvlegen.

Umiddelbart så det ikke ud til at kaste noget af sig, men kort før den ordinære spilletids udløb brød Czajkowski energisk igennem i venstre side og lagde bolden fladt på tværs. Og hvem dukkede op med en lang tå? Såmænd Jack Castelijns, der prikkede over i det lange hjørne. 1-1, og hvilken debut for den sympatiske hollænder.

Set over hele kampen var B.93 ikke uheldige med at komme derfra med det ene point, for nogen skønhedsåbenbaring var vores spil ikke, men holdet viste god moral ved at komme igen, og med de mange rutinerede divisionsprofiler, Svebølle har anskaffet sig, vil mange andre hold få svært ved at få noget med hjem fra den vestsjællandske landsby.

Martin Heisterberg: “Der var mange spillere under niveau i dag, så vi kan være glade for at få et point med hjem.”

Fotoet viser målhelten Jack Castelijns og er taget af Hans Drachmann. Se flere billeder af Jack på facebook.com/b1893.