Næstved kom til Østerbro Stadion som nr. 1 i rækken fredag aften, og den placering fastholdt de med en 2-1 sejr over et ellers meget modigt, offensivt indstillet og godt kæmpende B.93 mandskab.

B.93 – Næstved 1-2 (0-1)

0-1 Abdoulie Njai (31′)
1-1 Simon Wæver (62′)
1-2 Mileta Rajovic (74′)

Østerbro Stadion
468 tilskuere.

Opbakningen var stor, selv om vejret ikke viste sig fra sin bedste side fredag aften. Der var lagt op til fest på lægterne og det holdt hele kampen igennem.

Også på banen var underholdningen stor fra første fløjt. Begge hold var offensivt indstillet, dog med Næstved mere lurende på kontraer, med især Abdoulie Njai som en konstant trussel med hurtige raids op af såvel den ene som den anden flanke. Og den tidligere B.93’er Mileta Rajovic var farlig, når han fik bolden i fødderne.

Notesblokken er fyldt med chancer og gode opspil i begyndelsen af kampen. B.93 moste på, men det var Næstved der efter få minutter var farlige med en løs bold tæt inde under mål. Minuttet efter drønede Simon Wæver afsted på sin højre kant, spillede bolden uden om venstre backen og løb inden om, hvorefter han smækkede et godt indlæg ind over uden det dog blev farligt. Så var der tændt op.

Inden for de første 10-15 minutter spillede B.93 offensivt og opfindsomt. Souheib Dhaflaoui tryllede på kanten af feltet efter 8 minutter. Hamid El Idrissi fandt Frederik Valbjørn på midten efter 11 minutter med en dejlig hård præcis inderside aflevering fra forsvaret, der splittede Næstved midtbanen, hvorefter Valbjørn straks søgte Oliver Carrara med en fin dyb stikning uden han dog fik den med sig.

Minuttet efter fandt altid kreative Souheib Dhaflaoui løbestærke Simon Wæver med en stikning, men han blev takket i skudøjeblikket i feltets højre side. Efter 15 minutter kombinerede Simon Schultz Christensen og Oliver Carrara med flot dobbelt bandespil i venstre side, men det blev ved lige ved og næsten med at komme fri for Carrara.

Næstved bød dog også ind. Efter 7 minutter fik de hjørne, noget der ikke har været “Den Hvide Dames” yndlings kop te i de seneste kampe. Og det blev da også farligt, da en Næstved angriber stod fri efter bolden først blev forlænget, men heldigvis gik hovedstødet over Aris Vaporakis i B.93 buret. Det skal dog retfærdigvis siges, at efter denne indledende standard situation, så stod B.93 forsvaret skarpt ved de kommende hjørnespark fra udeholdet, som ikke for alvor blev farlige.

18 minutter spillet. Jeppe Erenbjerg kom fri i feltet efter et flot kombineret angreb af ’93’erne. Men han kunne ikke komme på skudhold og sendte den videre til Oliver Carrara, som lagde den bagud til en fri Mikkel Mouritz på kanten af feltet. Det er som bekendt altid farligt, og afslutningen var også med stor kvalitet, men desværre også midt på og Næstved keeper Nicklas Dannevang fik fistet bolden over.

Efter 26 minutter kombinerede hjemmeholdet endnu en gang forrygende, og en pasning på tværs af feltet fandt på ny Mikkel Mouritz, som denne gang sparkede fladt med en skruet inderside, som Dannevang dog fik pareret.

Og så kom dukkerten to minutter senere. Den evigt farlige og lynhurtige Abdoulie Njai fik efter en lidt tilfældig hovedstødsduel, der faldt for fødderne af Mileta Rajovic en lille hurtig stikning i dybden, kom fri og afsluttede stensikkert fladt ved venstre stolpe lidt uden for feltet bag Aris Vaporakis. Effektivt, skarpt, klinisk. Der var ikke meget andet at gøre end at lette på hatten, selv om det unægtelig var en streg i regningen på dét tidspunkt i kampen.

0-1 holdt sig til pauseteen, men det underholdende og offensive spil fortsatte med et tændt B.93 mandskab, der svingede taktstokken og et Næstved-hold, der altid var farlige på kontra. Jeppe Erenbjerg sparkede sit curlede signatur spark med venstreskøjten over efter 32 minutter og Souheib Dhaflaoui driblede og spillede samme Erenbjerg fri få minutter efter.

Abdoulie Njai havde et forrygende raid på venstre kanten efter 42 minutter, kom fri i feltet, men blev heldigvis presset i skudøjeblikket til sidst af Simon Wæver, så han ikke kunne få kraft på afslutningen, som Aris Vaporakis parerede. Det var ikke første gang, ligesom Mileta Rajovic havde en fin mulighed med et hårdt højt spark, da han kom fri efter en aflevering fra Njai. Heldigvis fløj afslutningen over det fjerne hjørne. Og kort før pausefløjtet havde samme Rajovic såmænd en afslutning mere der gik forbi.

B.93 kom godt ud fra pausen, stadig med det offensive udtryk vi gerne vil fremelske. Hassan Elsayed var kommet ind i pausen og var med til at sætte nyt pres på gæsternes forsvar. Efter 55 minutter fik Næstved dog en stor mulighed efter et godt angreb, da Magnus Häuser trykkede godt af uden for feltet og Aris Vaporakis måtte ud i en stor redning for at parere.

B.93 var livlige i denne fase af kampen og skabte masser at tryk mod Næstved forsvaret. Marcus Korang kom ind for Simon Schultz Christensen efter 59 minutter og skabte god energi frem af banen. Jeppe Erenbjerg tog et klassisk drev ned af banen i højre side, trak ind i banen og forsøgte sig med endnu et signatur spark skruet med venstre, men denne gang gik den over.

I det 64. minut faldt B.93 scoringen så endelig, og ganske fortjent. Nicklas Dannevang kunne trods en tv-redning ikke holde et hårdt skarpt højt skud fra Souheib Dhaflaoui, der driblede sig fri i venstre side af feltet og så var Simon Wæver – som gennem hele kampen var flyvende og fortjent blev kåret til Bajeur Man of the Match – klar til at følge op og flugtede returen behersket stilsikkert i nettaget med højre inderside. Simon fejrede det med sin signatur saltomortale.

Det lunede i den grad. Og føltes også som en fortjent udligning, selv om Næstved også var ret så konstant farlige i den anden ende.

Souheib Dhaflaoui fanget under kampen mod Brabrand. Han spillede sammen med hele B.93 mandskabet stærkt fredag aften mod Næstved, selv om det ikke blev til point. Foto: Christian Midtgaard.

B.93 piskede derudaf med flere angreb de kommende minutter med især Souheib Dhaflaoui som kreatøren og altid fightende på midtbanen. Marcus Korang kom fri mod baglinjen efter 70 minutter og sendte den ind over mod Jeppe Erenbjerg, der desværre ikke kun få den under kontrol til en afslutning. Souheib Dhaflaoui fandt Oliver Carrara med en stikning i det 72. minut i højre side af feltet, men Carraras ellers udmærkede hårde afslutning strøg over.

Og så, for at det ikke skal være løgn, var Næstved knivskarpe i en kontra situtation to minutter senere. Mileta Rajovic gjorde det onde mod sin tidligere klub, da han fik bolden med en stikning i feltets højre side, hvor B.93 var blevet lidt overspillet på midten. Tidligere i kampen efter 63 minutter havde samme Rajovic sparket langt over med venstrefløjtet, så han snød sin oppasser, der markerede for en afslutning med højre ved at tage et træk yderligere ind mod midten af feltet og udplacerede så Vaporakis med en behersket venstre inderside.

En kold dukkert igen for B.93’erne, der dog straks spillede med mod og mandshjerte igen og forsøgte at skabe muligheder mod topholdet, der nu i endnu højere grad og ganske forståeligt forsvarede sig og lurede på kontra. En triple indskiftning af Milan Silva Rasmussen, Lauge Persson og Søren Sørensen i det 76. minut satte yderligere kog på kedlerne.

Hassan Elsayed fik den største chance efter 82 minutter, da Simon Wæver nok en gang satte gang i løjerne med et raid på tværs af banen og indlægget blev sendt mod Hassan fra venstre siden derefter. Elsayed kom stærkt til vejrs og headede fornuftigt nedad, men den hoppede lige i handskerne på Næstved målmand Nicklas Dannevang. Også Jeppe Erenbjerg fik et par gode skudmuligheder med den curlede inderside, der enten gik over eller i favnen på Næstved keeperen. Og til sidst havde Milan Silva Rasmussen et udmærket krøllet skud med højre uden for felten, men igen var afslutningen indenfor rækkevidde for Dannevang.

Men det blev ved endnu et snævert nederlag til de talentfulde B.93’ere. Et bittert nederlag på en aften hvor stemningen på “Terrassen” var helt forrygende. Men B.93 kan ikke klandres for indsatsen og modet frem af banen. Nu mangler vi at lukke lidt bedre af og udnytte vores chancer mere effektivt.

Det er lidt for stolpe ud i øjeblikket, men sæsonen er lang endnu og det kan ikke blive ved. Det skal nok vende og marginalerne komme over på 93’ernes side igen, hvis indstillingen og det stenhårde arbejde fortsætter som i aften. Det skal nok komme gutter. Vi støtter og tror på jer.

På tirsdag venter nu en afsindigt spændende 2. runde kamp i Sydbank Pokalen mod stærke Nykøbing FC, der er rykket op i Nordic Bet Ligaen og gør en rigtig god figur allerede med en aktuel sjetteplads i stillingen.

Se højdepunkter eller hele kampen

Se højdepunkter på streaming.2-division.dk. Se eller gense hele kampen. Se målene på B.93 Fanklubs YouTube side.

Kampreferat v) Klaus B. Johansen.
Topfoto af målscorer Simon Wæver, der også var flyvende i kampen mod Bk. Frem i maj 2021: Christian Midtgaard.