2-3 Hassan Elsayed (70′)

Holstebro Idrætspark
400 tilskuere.

B.93 indledte sæsonen 20/21 med en længere udebanetur til Holstebro, hvor den fine, lokale klub nu atter har fået divisionsstatus.

Ofte taler man om, at oprykkerhold er sværest at møde i den første kamp, fordi de kommer med en stor gejst og optimisme. Og jeg skal da ellers lige love for, at hjemmeholdet begyndte med brask og bram. Blot to minutter var spillet, da 93-forsvaret blev fanget i ubalance. Bolden endte hos en fri Lasse Lilbæk, der fra en position i højre side af feltet dundrede bolden i mål i det korte hjørne. 1-0.

Og ikke nok med dét. To minutter senere sendte den ellers udmærkede målmand Vaporakis bolden direkte ind i fødderne på Holstebros Sebastian Lau, hvorfra den meget uheldigt sprang i en blød bue op over Morten Hegaard, der forsøgte at redde situationen ved at storme ned mod eget mål, og dumpede ned under overliggeren. 2-0 efter fire minutter. Katastrofe!

Vist begyndte de hvidtrøjede værter med fynd og klem, men man kunne også konstatere, at de unge 93ere gennemførte kampens første ti minutter som om de endnu ikke var stået ud af bussen. Men så begyndte de til lejligheden blåtrøjede 93ere at vågne op. Angreb på angreb rullede ned mod Holstebro-målet, og allerede efter tolv minutter kom reduceringen: Simon Wæver strøg til baglinjen og sendte et fladt indlæg skråt tilbage i feltet. To Holstebro-forsvarere så egentlig ud til at have situationen under kontrol, men fik alligevel puffet bolden ud til Niels Morberg, der med en flad firsttimer reducerede. Se alle mål på facebook.com/b93fan, webred.

93-dominansen fortsatte, og minsandten om der ikke var gevinst igen allerede efter nitten minutter. Søren Nørgaard var ved at slippe igennem i feltets højre side, men måtte se sit skud blokeret af en forsvarer. Returbolden tilfaldt en veloplagt Jeppe Erenbjerg, der kvitterede med et skønt, skruet skud, der lagde sig til rette i det fjerneste målhjørne. 2-2!

I resten af halvlegen stod der B.93 på det meste. Det var tydeligt, at de unge 93ere var deres modstandere teknisk overlegne. Men 93-defensiven virkede noget vaklende, når den kom under pres fra hjemmeholdets to flittige angribere. Og faktisk var det Holstebro, der kom til den største chance før pausen, da en af angriberne slap alene igennem i mistænkt offside-position. Heldigvis gjorde Vaporakis skaden god igen med en fin parade.

Efter pausen var det stadig ’93, der sad på hovedparten af spillet. Forsvarsspillet virkede nu mere stabilt. Dog måtte Vaporakis på et hovedstødsforsøg fra nært hold diske op med en pragtparade, der gav mindelser om Jan Hoffmanns mesterredning på samme stadion i juni 1996 (den husker vi jo alle …).

Trods B.93-overtag og indskiftning af den meget talentfulde nyerhvervelse Oliver Carrara savnede “Den Hvide Dame” den afgørende idé, den overrumplende aktion, der kunne åbne hjemmeholdets forsvar. Den idé fik målscorerne Morberg og Erenbjerg efter 69 minutter. Morberg fandt Erenbjerg på kanten af feltet. Med ryggen til målet sendte sidstnævnte en skruet ballonbold ind mellem midterforsvar og målmand. Hassan Elsayed var helt med på idéen, løb ind i rummet og fik en lang tå på bolden, så han kunne prikke den forbi Raahauge i Holstebro-målet.

I kampens slutfase forsøgte hjemmeholdet selvsagt at presse på, men B.93 var tættere på 4-2 end Holstebro var på en udligning. Et hovedstødsforsøg fra Adam Emme havde retning mod målhjørnet, men Raahauge fik med en imponerende refleksredning forhindret scoring.

Således blev 93erne holdt på pinebænken lige til det sidste. Men efter 93 minutter kom det forløsende slutfløjt. Det unge 93-hold havde sikret sig tre points efter at have vist imponerende moral.

Hvornår har vi sidste set et 93-hold sejre efter en så katastrofal start? Vi skal vist tilbage til en 5-2-sejr over B1909 i 1995. Altså før de fleste af spillerne på dagens hold blev født …