Fin indsats i Sydbank Pokalen, da B.93 scorede fire gange og vandt komfortabelt.

Cirka 400 tilskuere.

B.93 var store favoritter før pokalopgøret mod ASA fra Aarhus, og cheftræner Thomas Nørgaard havde valgt at lave en hel del ændringer på holdet. Dette skyldtes selvfølgelig at B.93 spiller mange kampe i disse dage.

B.93 vandt jo – efter en flot indsats – sidste hjemmekamp mod Sydvest FC 05, og skal spille igen allerede lørdag. Thomas forklarede før kampen, at han ønskede spilletid til alle sine spillere, og han havde tillid til at B.93 havde så god en trup at vi burde kunne gå videre. Det fik cheftræneren ret i. Til info spiller ASA i Jyllandserien, men har ikke været i kamp siden oktober.

I fravær af holdets normale anfører og vice ditto (Mikkel Mouritz og Søren Nørgaard) i truppen, var Morten Hegaard anfører. Morten har været syg et par uger, og var for øvrigt ældste mand i startopstillingen med sine 23 år. Han gjorde det klogt og fornuftigt.

Efter en fin start fra hjemmeholdet, hvor de brændte et straffespark efter to minutter (!), kom B.93 i en bedre rytme og styrede kampen solidt. Dette med gode løb fra mange af de offensive folk, der var i startopstillingen. Især tog tilbagevendte Lauge Persson et stort ansvar og det lå i luften, at B.93 snart ville score. Og efter et par småchancer (og en meget stor) kom B.93 foran ved farlige Oliver Carrara midt i halvlegen.

Derefter skabte B.93 en del chancer, ikke mindst via den store bevægelighed, som tydeligvis var en del af taktikken. Udeholdet burde have lavet flere mål, men den store kvalitet afslutningsmæssigt manglede, og vi ved jo hvad der sker, når man ikke får gjort tingene færdige.

Hjemmeholdet havde truet et par gange, uden at være farlige, men i sidste minut af 1. halvleg blev B.93’s talentfulde målmand Simon Rossil tacklet i en ufarlig situation – og holdene gik til pausen med unødvendige 1-1.

Det virkede som om 93’erne havde fået at vide at de skulle lukke kampen hurtigt, og dette blev fulgt til dørs med et par skift, som tydeligvis gjorde B.93 stærkere. Med et flot mål gjorde en veloplagt Hassan Elsayed det til 2-1 med kampens tredje mål, og da Oliver Carrara elegant dansede i  modstandernes felt og scorede fladt, så virkede kampen afgjort. Det blev til yderligere et mål til “Den hvide dame”, da Hassan Elsayed øgede føringen.

Efter scoringen i starten af 2. halvleg virkede det ikke som B.93 kom i problemer (hvis vi ser bort fra et par frispark tæt på feltet til hjemmeholdet), og det unge Østerbro-mandskab spillede med en harmonisk rytme. Derefter blev det til et par gode forsøg, og også en brændt chance.

En meget udramatisk kamp sluttede fortjent med 4-1 til B.93 – med noget så usædvanligt som to dobbelte målscorere (topfotoet viser Oliver Carrara og facebook-opslaget har Hassan Elsayed portrætteret).

De mange ændringer taget i betragtning må cheftræner Thomas Nørgaard være tilfreds. B.93 er videre i pokalturneringen, og han fik det meste af truppen i aktion. Konklusionen på kampen var positiv set med Østerbro øjne. Det virkede som “en stille dag på kontoret”, og det er vel ikke dårligt, når de fleste arbejder hjemme i disse tider.

Det skal blive yderst interessant at se hvem vi trækker i 4. runde. Der trækkes lod torsdag.