0-2 Nicoline Heilstrup (77′)
0-3 Sissel Bøje Kielnhofer (82′)

Vanløse Idrætspark
75 tilskuere.

På en solrig lørdag formiddag i Vanløse Idrætspark udspillede sæsonens første kamp sig ude mod FC Damsø. Efter en vellykket sæsonopstart med implementeringen af en ny spillestil, var det en spændt cheftræner, som vi mødte før kampen.

Den nye og ambitiøse cheftræner, Rasmus Good, fortalte inden kampen at det bliver spændende at se om den nye spillestil vil give pote i en kamp, hvor der er point på spil. Dagens modstander har ligeledes fået nye spillere og udskiftning i trænerstaben, som har gjort forberedelserne til kampen svære.

Derfor er kampens indledning også afgørende for, hvordan B.93 kvinderne griber opgaven an. Her handler det for Rasmus om, at modstandernes spillestil, presspil mv. aflæses, så de kan agere derfra og komme ind og styre kampen på B.93’s præmisser. Se pre-match interviewet på instagram.com/b93fodbold.

Efter en lidt rodet indledning på kampen fik B.93 efter 5 minutters spil etableret et godt overtag på kampen og havde hurtigt herefter et par store chancer. Det fortsatte i samme rytme det meste af 1. halvleg, men kynismen og slutproduktet manglede dog desværre på de store chancer.

Den helt store positive oplevelse var det gode genpres fra B.93, som umuliggjorde det for Damsø-kvinderne at få opbygget spillet fra egen halvdel og dermed tabte hjemmeholdet ofte bolden tidligt i opspillet.

Det var efter pausen et meget direkte B.93 hold, som kom ud til 2. halvleg og der skulle også kun gå et minut før B.93 bragte sig foran 1-0 ved Silje Simonsen. Efterfølgende forløb meget af 2. halvleg på B.93’s præmisser, hvilket også blev belønnet i det 76. minut på et frisparksmål sat ind af Nicoline Heilstrup.

Til slut så luften ud til at være gået af ballonen for FC Damsø, som i store dele af kampen måtte jage bolden takket være et velfungerende pasningsspil fra B.93-kvinderne. Det efterlod en friløber til Sissel Bøje Kielnhofer i 82’ minut, og efter Sissel på forrygende vis afdriblede målmanden og sendte bolden i kassen ændrede resultatet på måltavlen sig til 3-0.

Det var derfor også en tilfreds Rasmus Good vi talte med igen efter kampen. Rasmus’ analyse var, at mange af idéerne blev udført på banen. Især blev det oprindelige fokus på at være spilstyrende fint gennemført og særligt på midten dominerede B.93 i størstedelen af kampen. Herudover havde kvinderne stor succes med at udnytte al den plads der blev givet i bagrummet, som med mange gode dybdeafleveringer blev til kvalificerede angreb.

Den solrige optræden blev overværet af omkring 75 tilskuere med fanrødder i begge lejre og stemningen og varmen blev suppleret af dejlige grillpølser på Vanløse Idrætspark.