3-1 Selvmål af Andreas Bock (71′)
4-1 Olcay Senoglu (90′)

Udvisning: Rasmus Espersen, Næsby (33′).

216 tilskuere.

Det lykkedes B.93 at lægge afstand til nedrykningspladserne efter en overbevisende 4-1-sejr i den vitale kamp mod odenseanske Næsby. På en festlig gang tju-bang-fodbold dominerede “Den hvide dame” kampen fra start til slut, og da udeholdet efter godt en halv times spil fik en mand smidt ud, var det chanceløst mod en sprudlende 93-offensiv.

Ganske vist fik gæsterne kampens første store mulighed, da 93-opdækningen kiksede efter et hjørnespark, men heldigvis manglede Næsby præcision i afslutningen. Og så kunne B.93 kort efter slå til i den anden ende: Martin Heisterberg sendte Omar Roshani af sted i dybden med en lang aflevering, og Roshani kvitterede med at løfte bolden elegant over Næsbys målmand. Lange bolde bag Næsbys vaklende forsvarskæde var en af nøglerne til B.93s succes denne solrige forårsdag.

Kort efter scoringen havde B.93 en oplagt mulighed for at bringe sig på 2-0, men netop som Omar Roshani skulle tage det afgørende træk mod et tomt mål, blev han fældet af en Næsby-forsvarer. Hvorfor kampens dommer undlod at dømme straffespark forbliver et mysterium.

I stedet for 2-0 fik B.93 lov at smage sin egen medicin midt i halvlegen. 93-forsvaret var nemlig heller ikke usårlige, når de fik dybdebolde imod sig. Næsbys Martin Lund smuttede imellem, da Heisterberg og Adam Emme ikke kunne enes om at afvise en langbold fra bagkæden, og med et pragtfuldt lob fra et par og tyve meter følte han bolden ind bag Januario i målet. 1-1.

Heldigvis lod B.93 sig ikke slå ud af udligningen. Få øjeblikke senere havde Mikkel Mouritz frit skud i feltet efter en hjørnesparkskombination, men måtte se sit forsøg pareret af Næsbys strålende målmand.

Igen skulle der en lang bold til at fremtvinge en af kampens afgørende situationer: Denne gang var det fødselaren Nicolai “Pukki” Olsen, der blev sendt af sted, men på sin vej mod målet blev han løbet ned bagfra af Næsbys Rasmus Espersen. Rødt kort til Espersen for nødbremsen. På det efterfølgende frispark var Mikkel Mouritz på ny nær en scoring, men Næsbys ankermand diskede op med endnu en flot parade.

Før pausen havde også Leonel Montano en stor mulighed for at bringe B.93 tilbage i front, og i det hele taget kunne det decimerede Næsby-hold være godt tilfredse med at slippe fra første halvleg med 1-1.

Fra anden halvlegs start fortsatte B.93 stormløbet mod Næsby-målet. De til lejligheden rødklædte gæsters ti mand var ikke beskæftiget med andet end at forsvare sig. Og efter ti minutters spil gav det endelig udbytte: Efter et hjørnespark belejrede 93erne fynboernes mål, men kunne ikke komme til at sende det afgørende stød ind, før Leonel Montano til sidst fik løst situationen ved at sende en god, gammeldags tåhyler over i det lange hjørne. Lidt af et kludemål, men det gjorde bestemt ikke glæden over den forløsende scoring mindre i 93-lejren.

Målet gav endnu større spillerum for 93-offensiven, og det gjorde det heller ikke nemmere for gæsterne, at deres anfører måtte udgå med hvad der lignede en alvorlig knæskade. Længe lå yderligere scoringer i luften, blandt andet bragede en suverænt spillende Roshani et kanonskud på overliggeren. Men igen skulle der lidt af et kludemål til for at få netmaskerne til at blafre. Fra nært hold fik Sebastian Czajkowski i fællesskab med Næsbys Andreas Bock skrabet bolden over stregen efter heftig beskydning af Næsby-målet. Målet endte med at blive noteret som et selvmål, men både oplægger Montano og Czajkowski havde ære af det.

Næsbys ti mand fik i slutfasen kun tilspillet sig et par halve muligheder for at bringe sig tilbage i kampen, og dem havde Januario i målet helt styr på. En veloplagt 93-offensiv vedblev kampen igennem med at skabe store muligheder, men manglende skarphed og en velspillende Næsby-målmand forhindrede en massakre.

B.93 benyttede slutfase til at indskifte debutanten Daniel Barir, samt de to veteraner Emil Dyre og Olcay Senoglu. Sidstnævnte duo satte trumf på i kampens overtid. Dyre blev spillet fri på et kontra-angreb i venstre angrebsside. Med køligt overblik sendte han bolden på tværs til Senoglu, der kom stormende fra højre. Med en tør firsttimer bragede “Olle” bolden i mål til kampens slutresultat 4-1. En yderst fortjent og vital 93-sejr var i hus. Og da rundens øvrige resultater flaskede sig for traditionsklubben fra Østerbro, fik vi slået et dejligt hul ned til den frygtede nedrykningsstreg.

Olcay Senoglu: “Vi begyndte kampen godt, og løste overtalssituationen professionelt. Det er ikke altid så nemt at spille i overtal, men vi viste, at vi var dygtige nok til at løse opgaven.”