1-0 Emmanuel Ogude (88′)

DBU Pokalen, 3. runde.

Østerbro Stadion
432 tilskuere.

Torsdag aften lavede B.93 det helt store nummer, da storfavoritterne fra superligaklubben Esbjerg sensationelt blev sendt ud af pokalturneringen.

Gæsterne fra Vestkysten pressede som ventet tempoet i vejret fra kampens start, så der kom noget mere knald på end i en normal andendivisionskamp. Men B.93 fulgte godt med, og havde tilmed kampens første store mulighed, en kæmpemæssig en af slagsen, da Mohammad Ali pludselig stod helt fri i feltet, men desværre ikke fik ordentlig træf på sin afslutning.

Vores hårdt kæmpende midtbane formåede at hindre Esbjerg i at lægge et solidt tryk på vores forsvar, så kampen udformede sig til et intenst slag på midten af banen med masser af nærkampe. Kønt var det ikke altid, men hvilken fight af vore spillere.

Først da pausen så småt begyndte at nærme sig, tilspillede Esbjerg sig sin første farlighed, et godt hovedstød fra Robin Söder, heldigvis sneg det sig lige over mål. Inden da havde Emmanuel Ogude haft et fint forsøg fra en spids vinkel. 0-0 ved pausen var en halv triumf for B.93, men absolut ikke ufortjent.

Samme kampbillede fortsatte efter pausen. På imponerende vis formåede B.93s “fyraftensproffer” at holde et topprofessionelt superligamandskab fra åbne chancer. Uvirkeligt at tænke på at samme 93-hold for kun godt en uge siden på selvsamme stadion havde tabt 0-2 til Fredensborg. Hvilken forvandling!

Midt i halvlegen fik vi en god mulighed, et frispark fra kanten af feltet. Kristian Holm sparkede, men fik overplaceret sit forsøg. Ellers var det ikke så meget, vi så til 93-offensiven, forståeligt nok modstanden taget i betragtning, selv om Mohammad Ali sled og slæbte, og Ogude bestemt ikke var bleg for at udfordre Esbjergs defensiv.

Mod slutningen af kampen fik de til lejligheden neongulklædte gæster presset spillet længere op ad banen mod et 93-hold, hvor trætheden begyndte at melde sig. Men når det trak op til farligheder, kastede forsvarsspillerne sig ned i skuddene, eller også var Ronni Raun sikkerheden selv i målet.

Og i det 88. minut skete det så: B.93 fik sat et kontra-angreb i gang. Indskiftede Tarik Mourhrib fandt Ogude i dybden i venstre side. Med Esbjerg-forsvaret halsende efter sig sprintede han mod målmanden, tog et skarpt træk udenom ham og lagde bolden i det tomme mål fra en spids vinkel. Vild jubel, der på det nærmeste fortsatte helt ud på Østerbrogade.

Endnu skulle vi gennem fem lange overtidsminutter, før triumfen var i hus. Vestjyderne satsede selvfølgelig hele butikken og kom faretruende nær en udligning. Største mulighed tilfaldt McGrath i de døende sekunder, men helt fri foran mål fik han ikke ramt bolden ordentligt, så Ronni Raun kunne redde. Så var det slut, jublen kunne bryde løs. En kæmpe sensation var en realitet, et pokalchok, som giver genlyd i hele Fodbold-Danmark, en utrolig flot præstation, som viste, hvad dette hold er i stand til, når spillerne står sammen og giver alt, hvad de har for klubben.

Mohammad Ali: “Jeg synes, vi spillede lige op med Esbjerg i hele kampen. Først til allersidst blev de farlige, men ellers var vi fuldstændig på højde med et hold fra Superligaen.”