0-1 Nicolai Olsen (61′)

Valby Idrætspark
937 tilskuere.

Næsten 1.000 tilskuere dannede en flot ramme om københavnerklassikeren Frem-B.93 i Valby Idrætspark, hvor B.93 havde fordel af udebane.

B.93 stillede op med anfører Aske Lundsgaard i en nøglerolle som bølgebryder på den defensive midtbane og igangsætter af opspillet fra bagkæden. I angrebet trak højrekanten Omar Roshani til tider så meget ind i banen, at han snarere end at være fløjspiller mindede om en angrebsmakker til den nytilkomne spydspids Mileta Rajovic.

Umiddelbart syntes “Den hvide dame” at være bedst taktisk indstillet til kampen, i hvert fald førte Frems lidt tilbageholdende indstilling, hvor hovedparten af spillet blev overladt til gæsterne, ikke til andet end at B.93 var mest på bolden og farligst i kampens indledning.

Mikkel Mouritz fik kampens første mulighed efter en smart hjørnesparkskombination, men hans flade skud blev reddet på målstregen. Også Omar Roshani var tæt på, da han sled sig fri på en aflevering i dybden, desværre gik hans afslutning forbi mål.

Først mod slutningen af halvlegen producerede Frem’erne et par gode muligheder, men heldigvis savnede de skarpheden, og alt i alt kunne hjemmeholdet såmænd være bedst tjent med 0-0 ved pausen.

De rød-blå fra Sydhavnen kom langt mere aggressivt ud til anden halvleg, hvilket kastede en stor hovedstødsmulighed af sig, men heldigvis strøg bolden forbi mål. Og da Frems indledende pres ikke gav pote, kæmpede 93erne sig stille og roligt tilbage i kampen.

Det var ikke ufortjent, at B.93 efter en times spil fik scoret det, der skulle vise sig at blive kampens eneste mål. Nicolai Olsen knoklede sig igennem på sin venstre fløj og fik sendt en bold på tværs til Omar Roshani i højre side nær baglinjen. Roshani kvitterede med at lægge bolden indover til samme Olsen, som mellem venner og fjender fik en lang tå på indlægget og dirigerede det ind bag Brylov i Frem-målet til stor jubel for alle i 93-lejren.

Kort efter kunne samme Olsen have sat trumf på, da en Frem-fejlaflevering sendte ham alene igennem med Brylov, desværre trak sidstnævnte det længste strå i en-mod-en-duellen.

Først med 10-15 minutter igen fik Frem etableret et egentligt pres mod 93-målet. 93-forsvaret anført af den tidligere Frem’er Christian Stokholm kæmpede heroisk for at holde hjemmeholdet fra fadet. Valby-klubben fik dog spillet sig frem til et par gode muligheder, men så viste Januario i målet sin klasse, blandt andet med en pragtredning på en afslutning, der havde bud efter det lange hjørne.

Kampens sidste minutter blev hektiske, men uden at Frem for alvor blev farlige, og så kunne B.93 fejre en flot sejr grundlagt på taktiske og tekniske dyder, som i størstedelen af kampen gjorde os til det bedst spillende hold. Næste kamp er desværre en hjemmekamp.