5-0 selvmål af Casper Schellerup (69′)
6-0 Nicolai Olsen (81′)

Udvisning: Sebastian Czajkowski, B.93 (90′).

278 tilskuere.

Lørdagens vitale opgør mod oprykkerne fra Hillerød endte med en knusende 6-0-sejr til B.93. Men før det kom så vidt, var de orangetrøjede gæster godt med i kampens første halvleg. Faktisk indledte de kampen med et forsøg på at forcere spillet op mod 93-målet og havde nær fået udbytte af anstrengelserne. Men i stedet huggede B.93 til i den anden ende, da den første mulighed bød sig. “Pukki” Olsen opfangede en fejlaflevering i Hillerød-forsvaret, stormede mod målet, trak uden om målmanden og lagde sikkert bolden i det tomme mål.

Derpå bølgede spillet længe frem og tilbage. Nordsjællænderne angreb hyppigt over højre angrebsside, hvor Emil Farver på venstre-back-pladsen havde problemer med fysikken på grund af et maveonde. Og i midterforsvaret savnedes Martin Heisterberg stadig. Han plages af rygproblemer, men vil forsøge at træne igen i næste uge. I et par situationer var gæsterne nær en udligning, dog savnede de heldigvis skarphed, da mulighederne bød sig.

B.93 manglede til gengæld absolut ingen skarphed, da vi fik mulighederne i den anden ende. Efter godt en halv times spil endte et angreb over venstre flanke med at “Pukki” Olsen strøg til baglinjen og fladt sendte bolden skråt bagud til Andreas Heimer, der med et fladt skud sikkert sendte bolden over i det lange hjørne. 2-0.

Nu var 93erne ovenpå, og satte minsandten trumf på med et 3-0-mål seks minutter senere. En tværaflevering fra højre flanke havnede via Heimers fod til allestedsnærværende “Pukki” Olsen, der fra nært hold enkelt kunne score. 3-0 stod sig til pausen. Cifre, som ikke giver et helt retvisende billede af en første halvleg, hvor Hillerød bestemt ikke var ufarlige, og B.93 kæmpede med at få hold på spillet, men hvad gjorde det, når vi udnyttede de chancer, der bød sig?

Kort inde i anden halvleg blev kampen afgjort, da Sebastian Czajkowski noget tvivlsomt fik tilkendt et straffespark. Tvivl eller ej om kendelsen, Czajkowski satte i hvert fald sikkert bolden midt i målet til 4-0, og da Tommy Schramms tropper kort efter misbrugte en kæmpemæssig dobbeltchance på en velspillende Ronni Raun, var det som om, gæsterne mistede modet.

B.93 tillod sig en tidlig dobbeltudskiftning af Heimer og den sygdomsramte Farver; nu handlede om at forvalte føringen uden at bruge alt for mange kræfter og true Hillerød-forsvaret med stikangreb, når de blev fanget i ubalance.

Efter et par gode 93-muligheder blev det 5-0 efter et mønsterangreb i venstre angrebsside. Indskiftede Jack Wander sendte en flad bold på tværs; Hillerøds Casper Schellerup var uheldig at løbe ind i bolden og sende den i eget net. Ja, det var virkelig en Tycho Brahes-dag for gæsterne; alt gik bare galt, selv om de egentlig havde lagt ud med stor optimisme og gå-på-mod.

Selvfølgelig var det allestedsnærværende “Pukki” Olsen, der skulle slutte målfesten af. Ti minutter før tid blev han spillet fri af Sebastian Czajkowski og løftede elegant bolden over målmanden til 6-0. Kort efter havde han endda chancen for at score sit fjerde mål, men fik lige nøjagtig overplaceret sin afslutning. Det ændrede dog ikke på, at “Pukki” var kampens helt store oplevelse. Fortsætter han med dét spil, skal vi vist være glade for, at transfervinduet snart lukker.

I kampens sidste ordinære minut kom der lidt malurt i bægeret, da Sebastian Czajkowski blev sendt i bad før tid for sin anden advarsel. Da Adam Emme havde måttet udgå med knæproblemer efter at alle udskiftninger var blevet brugt, endte B.93 faktisk kampen med ni mand, men det lykkedes alligevel at holde nullet for første gang i denne sæson. 6-0, og så endda efter en første halvleg, hvor B.93 faktisk leverede en halvskidt præstation. Så har man set dét med.

Aske Lundsgaard, viceanfører i dagens kamp: “Egentlig begyndte vi kampen ret dårligt, men vi fik de scoringer, der skulle bruges, og endte med at få fuld kontrol over kampen.”