Vælg en side

1. Herresenior fik ikke den ønskede start på sæsonen i Pokalen. Nu er der fuld fokus på 2. division.

 

B.93 – FC Roskilde 1-3 efter forlænget spilletid
Ordinær kamp 0-0

0-1 Andreas Chabert (straffe, 99′)
0-2 Valdemar Montell (109′)
1-2 Sebastian Kroner (110′)
1-3 Ronny Larsen (120′)

Pokalen, 1. runde

Østerbro Stadion
700 tilskuere.

Fredag aften tog B.93 imod Roskildes nyoprykkede 2. divisionshold i 1. runde af pokalturneringen. Det var et B.93-hold med flere debutanter i truppen: Den store målmand fra Næstved, Viktor Anker, fik chancen fra start.

Det samme gjorde midtbaneslideren Martin Conley, der er kommet fra Middelfart. I løbet af kampen blev den teknisk stærke offensivspiller Ahmed Daghim (fra Kolding) og den Simon Kjær-lignende midterforsvarer Emil Christensen (fra FA 2000) skiftet ind.

Kampen begyndte ret jævnbyrdigt, men som første halvleg skred frem, fik B.93 et stadig større spilovertag. Roskildes træner Jack Majgaard prioriterede at lukke af i midten og i venstre forsvarsside, så vores højre side med Simon Wæver og 100-kamps jubilaren Jeppe Erenbjerg fik svære arbejdsbetingelser.

Til gengæld havde Rasmus Brodersen og Milan Rasmussen en tønde land at boltre sig på i modsatte side. Det resulterede i flere farlige indlæg fra venstre mod tankangriberen Frederik Høgh.

Tættest på kom Frederik Høgh med et hovedstød, som Monty i Roskilde-målet fik reddet. Det gjorde gæsternes målmand også tidligere i halvlegen, da Jeppe Erenbjerg forsøgte sig fra en spids vinkel.

De teknisk ganske fikse Roskilde-spillere var dog ikke helt uden muligheder i første halvleg, men 0-0 stod sig til pausen.

I anden halvleg blev de sortblusede gæster mere offensive, mens B.93 kæmpede med at sætte angrebsspillerne i scene. Ingen af holdene fik skabt helt åbne muligheder foran mål, og det begyndte at ligne en 0-0-kamp.

Mod slutningen af den ordinære kamp begyndte åbningerne dog at komme, da begge holds spillere tydeligvis var godt møre efter 90 minutter for fuld damp så tidligt på sæsonen.

For B.93 fik Erenbjerg en kæmpe chance for at afgøre kampen kort før tid, men i fri position midt for mål snublede han i afslutningsøjeblikket og fik ikke ordentligt træf på bolden med højreskøjten. Men også Roskilde kunne have gjort det onde ved B.93 med et par gode muligheder i slutfasen.

Så måtte de meget trætte spillere ud i 2×15 minutters forlænget spilletid. Her blev det et hårdt dømt straffespark begået af Søren Sørensen, der angiveligt gik i ryggen på en Roskilde-spiller, som blev udslagsgivende. Andreas Chabert omsatte straffesparket til en 1-0-føring til gæsterne.

B.93 forsøgte selvfølgelig at svare igen, men det var svært at samle kræfter til en offensiv på dette tidspunkt af kampen. I stedet kom Roskilde på 2-0, da Valdemar Montell udækket kunne heade et indlæg fra venstre i mål.

Minuttet efter fik B.93 dog kunstigt åndedræt, da indskiftede Sebastian Kroner tæt under mål headede en lynreducering i nettet. Det gav ny energi til B.93-offensiven i den forlængede spilletids sidste ti minutter.

Rigtig farligt blev det dog aldrig. I stedet kunne Roskildes Ronny Larsen lukke og slukke med en flugter i den forlængede spilletids sidste minut.

Dermed blev 1. runde endestationen for B.93´s pokaleventyr i år.

Cheftræner Kim Engstrøm udtaler om kampen

– Vi er naturligvis super skuffede over resultatet i aften.

– Det var en typisk efterårspremiere kamp, hvor vi kunne se at ikke alle aftaler og afstemninger i kæderne helt sad i skabet.

– En kamp, der bølgede meget frem og tilbage, hvor vi sad med fornemmelsen af at det hold der scorede det første mål ville kunne åbne kampen op.

– Vi synes vi sidder fuldstændig på kampen især i første halvlegs sidste 20-25 minutter uden det dog udmønter sig i det helt store chancer.

– I 2. halvleg synes jeg vi bliver lidt for febrilske i opstillet og glemmer at bygge spillet op selv som vi gjorde det godt i 2. halvleg.

– Så det bliver mere rodet, men alligevel har vi kampens største chance tre minutter før tid, hvor Jeppe står fri til en afslutning med højre midt for mål efter en tværpasning. En scoring der og en 1-0 sejr, så havde alt været godt.

– Vi skifter en del offensive kræfter i den sidste tredjedel af kampen, fordi vi har en stærk trup hvor vi kan veksle mellem forskellige typer og vi ønskede at sætte mere pres på. Det lykkedes til dels, men ikke endeligt.

– Simon Wæver får kramper til sidst, så vi også må skifte ham. I den forlængede spilletid sætter vi Emil Christensen ind, så vi kan sætte ham frem og bruge ham som en trussel i hovedspillet, da vi kommer bagud.

– Det har hele tiden været planen at vi vil skifte en 5-6 spillere fra pokalkampen og til kampen mod Skive, da vi har de muligheder i truppen og vil spille alle varme.

– Nu er vi i gang. Det blev ikke det pokaleventyr vi gerne ville jagte, men vi har gjort os en række erfaringer og fået 120 minutter i benene. Nu er der fuld fokus på turneringen næste lærde ude mod Skive, hvor vi går hårdt efter tre point.

– Og så ikke sidst, men ikke mindst: Tak for en fantastisk opbakning fra terrassen. Med den opbakning fremadrettet kommer vi helt sikkert til at betale tilbage til vores fans med sejre på hjemmebane.

Holdet på banen

Viktor Anker

Simon Wæver (ud 85′)
Søren Sørensen
Abdullah Iqbal
Rasmus Brodersen (ud 106′)

Martin Conley (ud 60′)
Niels Morberg
Andreas Heimer (ud 60′)

Jeppe Erenbjerg
Frederik Høgh (ud 76′)
Milan Silva Rasmussen (ud 60′)

På bænken

Aris Vaporakis
Emil Christensen (ind 106′)
Ahmed Daghim (ind 60′)
Mikkel Mouritz (ind 60′)
Oliver Carrara (ind 76′)
Tammer Bany (ind 60′)
Sebastian Kroner (ind 85′)

Kampreferat af Mads Mazanti.
Topfoto: Christian Midtgaard. Portrætfoto af Kim Engstrøm: Claus Vandborg.
Serviceinformation: Se de aktuelle spillernumre eller print fra Word-dokument og PDF, webred.