B.93 tabte lørdagens 2. divisionskamp mod Avarta med 1-2 efter 0-1 ved pausen.

0-1 Nicolai Helby (40′)
1-1 Oliver Drost (61′)
1-2 Dia Raofat (70′)

155 tilskuere.

I øsende regnvejr led B.93 et tungt nederlag i lørdagens hjemmekamp mod Avarta. Et B.93-hold med Roshani som angriber i stedet for Castelijns og Senoglu som offensiv midtbanespiller fra kampens start havde et mindre spilovertag i første halvleg, men fik sjældent opspillet til at glide som man kunne ønske sig, i hvert fald kom der få trusler mod gæsternes mål ud af det. Senoglu tvang målmanden til en fin parade på et fladt skud, og Marco Holst headede tæt forbi mål efter hjørnespark, men ellers blev det sjældent farligt.

De grønne fra Avarta lurede på kontraer efter bolderobringer, og med kvikke nålestiksangreb bygget op omkring den hurtige og teknisk sublime Morten Nielsen var de et par gange i halvlegen tæt på at slippe igennem til oplagte muligheder. I det 40. minut kom den oplagte mulighed så, da B.93-forsvaret ikke kunne få offside-fælden til at klappe på en dyb aflevering, så den rutinerede Nicolai Helby kunne smutte alene igennem og sikkert udplacere Frederik Bruhn i målet. 0-1 ved pausen.

B.93 kom ud til anden halvleg med større aggressivitet. Stadig savnedes de helt åbne målchancer, men efter omkring en times spil, lykkedes det endelig for B.93 at kombinere sig igennem Avarta-forsvaret: Et smukt angreb med førstegangsafleveringer endte med en frispilning til Oliver Drost, der med indersiden sendte bolden i mål via den ene stolpe. 1-1, stor forløsning.

Gennem det meste af kampen høvlede regnen ned over Østerbro Stadion, og da det kort efter Drosts udligning begyndte at tordne, så dommeren sig tvunget til at afbryde i cirka ti minutter. Forståelig beslutning, men ærgerligt, for B.93 havde momentum efter udligningen.

Efter den ufrivillige pause kom de grønne lidt bedre med igen og fik pludselig en stor mulighed tæt under mål. Fremragende fodparade af Bruhn i målet, men bolden strøg uheldigvis lige ud til Raofat, der fra kanten af feltet slaskede bolden fladt i mål. 1-2.

B.93 kløede på for en ny udligning. Indskiftede Castelijns måtte se en fin skudchance pareret af målmanden og blev tilsyneladende også snydt for et straffespark, men selvom vi fik tilkæmpet os et solidt spilovertag, må det retfærdigvis siges, at Avarta var tættere på at lukke kampen end vi var på udligning. Kun strålende målmandsspil af kampens 93er, Frederik Bruhn, forhindrede, at gæsterne udnyttede et par store kontrachancer i slutfasen. 1-2 blev det ved, et smertefuldt nederlag i trøstesløst regnvejr på Østerbro Stadion.

Anders Dahl Simonsen, der leverede en glimrende indsats på den defensive midtbane: “Jeg synes, vi spiller godt i perioder. Men vi skaber ikke nok, og de er farlige på kontra. Desuden var afbrydelsen på grund af torden medvirkende til at bryde vores rytme, men det skal ikke være en undskyldning, for det kan være det samme for begge hold.”